یک نماینده مجلس با بیان اینکه استفاده از درگاه ملی واحد برای صدور مجوزها به کاهش بروکراسی موجود منجر میشود، گفت: درگاه ملی مجوزهای کشور تا حد زیادی به امضاهای طلایی، رانت و فساد در زمینه صدور مجوز کسب و کار پایان میدهد.
همایون بختآبادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه برای دومین سال متوالی مقام معظم رهبری در نامگذاری سال به موضوع کارآفرینی، رونق کسب و کار و تولید تأکید کردهاند، تصریح کرد: مجلس با توجه به اوامر مقام معظم رهبری و مشکلاتی که در زمینه کسب و کار در جامعه وجود داشت، اقدام به مصوباتی در این زمینه کرد، این مصوبات در راستای رونق کسب و کار در کشور است و اجرای صحیح آنها به حل و فصل بخش زیادی از مشکلات فعلی میانجامد.
وی ادامه داد: در صورت اجرای صحیح مصوبات مجلس در خصوص تسهیل فضای کسب و کار، مردم میتوانند با سهولت بیشتری در فضای اقتصادی کشور فعال شوند. این شرایط به نفع مردم و اقتصاد کشور است و باید با جدیت پیگیری شود.
این نماینده مجلس ضمن تأیید وجود امضاهای طلایی، رانت و برخی سوءاستفادهها در سیستم قبلی مجوزدهی تصریح کرد: با استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور بسیاری از مشکلات در حوزه کسب و کار برطرف میشود. احتمالاً صدور مجوزها از یک درگاه ملی واحد موجب میشود که این سوءاستفاده ها به حداقل برسد اما به صفر نخواهد رسید.
مجوزدهیمجوزدهیبختآبادی ادامه داد: برای مقابله با مقاومتهای احتمالی در برابر اجرای صحیح قوانین در وهله اول باید در انتخاب مدیران دقت لازم را داشته باشیم؛ واقعیت این است که امضای مدیران در برخی موارد بسیار تأثیرگذار و مهم است، بنابراین دولت و مسئولان باید مدیرانی انتخاب کنند که دارای وجدان کاری بالایی باشند و بتوانند به نحو احسنت به اجرای قوانین بپردازند.
وی تأکید کرد: مدیران باید طوری انتخاب شوند که وقتی قدرتی به دست میآورند و شرایط فراهم است، سوءاستفاده نکنند، این امر مستلزم انتخاب مدیران پاکدست و با وجدان است که به درستی وظایفشان را انجام دهند.
پاکدستپاکدستاین عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: مصوبات اخیر مجلس در خصوص تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تا حد زیادی به از بین رفتن امضاهای طلایی و فضای رانت و فساد منجر میشود، اما همه مشکل را حل نمیکند، به طور کلی، نمی توان با مصوبات قانونی و استفاده از یک درگاه ملی واحد به سوءاستفاده ها پایان داد، بلکه باید به موضوع وجدان کاری مدیران هم توجه داشته باشیم.
بختآبادی با اشاره به ضمانتهای اجرایی که در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار پیش بینی شده است، تصریح کرد: مواردی از این قبیل که به متقاضیان اجازه میدهد اگر دستگاه در موعد مقرر اقدام به صدور مجوز نکرد، کارشان را شروع کنند و یا درگاه به صورت اتومات مجوز صادر کند، در اجرای قانون بسیار موثر است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد مزایای استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور بیان کرد: استفاده از یک درگاه ملی واحد برای صدور مجوزها اول از همه به کاهش بروکراسی موجود منجر میشود، در شرایط جدید، متقاضیان بدون نیاز به مراجعه به ادارات مختلف میتوانند مجوز دریافت کنند و بنابراین، زمان اخذ مجوز بسیار کاهش مییابد. از طرف دیگر، امکان سوءاستفاده توسط برخی افراد سودجو به حداقل میرسد.
به گزارش فارس استفاده از درگاه ملی مجوزهای کشور راهکاری از سوی مجلس برای پایان دادن به بستر فساد و رانت، امضاهای طلایی و اعمال سلایق شخصی در روند مجوز دهی است.
به گزارش فارستا قبل از این، متقاضیان دریافت مجوز مجبور بودند مدت های مدیدی را در راهروهای ادارات و پشت در اتاق مدیران مختلف بگذرانند تا شاید موفق به اخذ مجوز شوند. به نظر میرسد، حالا تسهیل فضای کسب و کار کشور تبدیل به یک ضرورت و یک مطالبه ی ملی شده است که امکان مقاومت در برابر آن وجود ندارد.
واقعیت این است که اگر قانون تسهیل صدور مجوزهای کشور به درستی اجرا نشود، از دیگر کشورها در عرصه اقتصادی بیش از پیش عقب میمانیم؛در حال حاضر، بسیاری از کشورها در جهان در راستای مانع زدایی از کارآفرینی در کشورشان گام برداشته اند و بر مشکلات این حوزه فائق آمده اند. از شواهد موجود این طور برمی آید که در کشور ما نیز عزمی برای سامان دادن به فضای کسب و کار و کاستن از سختی های موجود پدید آمده است.
انتهای پیام/
انتهایانتهای
شناسه خبر: 289374