اکونومیک 24
28 آذر 1402 - 11:08

مقاومت مردم غزه با معده‌های خالی در برابر ارتش نازی‌تر از هیتلر

رژیم صهیونیستی با ناکامی در نقشه کوچ اجباری ملت فلسطین با به خاک و خون کشیدن آنها، حالا به معنای واقعی کلمه در حال اجرای طرح گرسنگی ارتش نازی در طول جنگ جهانی دوم علیه نوار غزه است.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، «نه آرد... نه یک خرده نان» ، ابتدایی‌ترین شرایط برای ادامه زندگی دیگر در مرزهای باریکه جنگ زده غزه وجود ندارد. فلسطینیان با معده‌های خالی که هر دقیقه درونشان از درد فشرده می‌شود به مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست ادامه می‌دهند.

در نوار غزه، آوارگی و فرار از بمباران وحشیانه رژیم صهیونیستی دیگر به معنای زنده ماندن نیست، زیرا گرسنگی از گلوله‌ها و موشک‌ها شدیدتر شده است و تل آویو همچنان از ورود کمک‌های بشردوستانه انباشته شده در مقابل گذرگاه رفح  که تنها چند متر با مردم گرسنه غزه فاصله دارد، خودداری می‌کند.

 رژیم صهیونیستی با ناکامی در به شکست کشاندن مقاومت فلسطینیان در داخل نوار غزه به سلاح جدیدی یعنی گرسنگی دادن آنها متوسل شده است، زیرا نزدیک به ۷۰ روز بمباران بی وقفه خانه‌های آنها و برجای گذاشتن بیش از ۱۹ هزار شهید و ۵۰ هزار زخمی دستاوردی برای این رژیم رقم نزد، زیرا چیزی به نام ترس از مرگ، فلسطینیان را مجبور به ترک سرزمین خود نکرد.

 

رژیم صهیونیستی با ناکامی در کوچ اجباری فلسطینیان حالا به نقشه تازه خود در گرسنگی دادن به مردم فلسطین متوسل شده تا با جان دادن آنها مساله فلسطین را در زیر آوارهای غزه مدفون کند.

آمار و ارقام تکان دهنده این روزها و روایت‌های دلخراش از وضعیت گرسنگی مردم غزه در رسانه‌ها قلب هر انسانی را به درد می‌آورد.

برنامه جهانی غذا گفت که گرسنگی به طور گسترده در سراسر نوار غزه گسترش یافته است و مردم در تلاش برای یافتن غذا برای سیر کردن خانواده‌های خود ناامید شده‌اند و افزایش موارد خشکسالی و سوء تغذیه به سرعت در حال گسترش است.

پایش انجام شده توسط برنامه جهانی غذا از طریق تلفن نشان می‌دهد که بین ۸۳ تا ۹۷ درصد خانواده‌ها غذای کافی مصرف نمی‌کنند و در برخی مناطق تا ۹۰ درصد خانواده‌ها گزارش داده‌اند که برای یک شبانه روز کامل هیچ غذایی نخورده‌اند. ۱۸ درصد از این خانواده‌ها  این شرایط را  در بیش از ۱۰ روز در طول ماه گذشته تجربه کرده اند.

 

 

۷۱ درصد گرسنگی شدید دارند

دیدبان حقوق بشر اروپا- مدیترانه نیز امروز سه شنبه اعلام کرد که ۹۸ درصد از ساکنان غزه از مصرف ناکافی مواد غذایی رنج می‌برند و ۷۱ درصد از ساکنان غزه از سطح شدید گرسنگی رنج می‌برند. ۶۴ درصد از آنها علف، میوه نارس، غذای نپخته و مواد تاریخ مصرف گذشته را برای رفع گرسنگی می‌خورند و متوسط ​​دسترسی به آب شامل آب آشامیدنی،  آب حمام و آب تمیز برای هر نفر در روز ۱.۵ لیتر در نوار غزه است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد که افزایش گرسنگی در نوار غزه تا حد زیادی به دلیل درگیری‌های شدید و کمبود تجهیزات اولیه پزشکی، آب، سوخت و غذا است.

وی افزود که از ۳۶ بیمارستان غزه تنها ۱۴ بیمارستان هنوز باقی مانده است با وجود اینکه خدمات محدودی ارائه می دهند که شامل  دو بیمارستان کوچک در شمال و ۱۲ بیمارستان در جنوب است.

وی تصریح کرد: تقریباً روزانه ۸۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه و ۶۹ هزار لیتر سوخت از مصر وارد غزه می‌شوند که این میزان بسیار کمتر از میانگین تخمینی روزانه ۱۷۰ کامیون و ۱۱۰ هزار لیتر سوخت است که در طول آتش بس هفت روزه اخیر وارد غزه شده است، در حالی که قبل از ۷ اکتبر، روزانه ۵۰۰ کامیون در روزهای کاری هر هفته وارد غزه می‌شد.

 وزارت بهداشت فلسطین با بیان اینکه رژیم اشغالگر همچنان با در محاصره نگاه داشتن بیمارستان العوده افراد پناه گرفته در آنجا را از آب ، غذا و برق محروم کرده است، گفت: اسرائیل مانع رسیدن زخمی‌ها و بیماران به این بیمارستان می‌شود و واکسن‌های کودکان هم تمام شده است و اگر اجازه ورود آن به غزه داده نشود، پیامدهای فاجعه باری بر سلامت کودکان خواهد داشت و موجب گسترش بیماری‌ها به ویژه در میان آوارگان و در مراکز پرازدحام می‌شود.

این وزارتخانه از نهادهای وابسته به سازمان ملل خواست برای وارد کردن فوری واکسن‌های مورد نیاز کودکان اقدام کند وگرنه با گسترش وبا و نبود آب قابل شرب وبا و بیماری‌های دیگر با سرعت بیش‌تر از حال حاضر شیوع پیدا می‌کند بخصوص که تاکنون ۳۲۷ هزار نفر از مراکز اسکان آوارگان به دلیل ابتلا به بیماری های گوارشی به درمانگاه ها مراجعه کرده اند.

اسرائیل در حال اجرای طرح گرسنگی نازی‌ها

رژیم صهیونیستی به معنای واقعی کلمه در حال اجرای طرح گرسنگی است که نازی‌ها در طول جنگ جهانی دوم به آن متوسل شدند، جایی که ارتش آلمان نازی مواد غذایی را از اتحاد جماهیر شوروی دریغ کرد و منجر به مرگ میلیون‌ها نفر بر اثر گرسنگی شد.

امروز پس از گذشت بیش از شش دهه از طرح گرسنگی نازی‌ها، تل آویو برای خلاصی از شر مردم فلسطین  از گرسنگی به عنوان سلاحی مرگبار علیه غیرنظامیان، استفاده می‌کند .

چند روز پیش در برابر چشم و گوش جهانیان، جنی قدیح دختر نوجوان ۱۵ ساله فلسطین به دلیل محاصره شهرک عبسان در جنوب نوار غزه محل اقامت وی و خانواده‌اش و نرسیدن غذا به آنجا جان باخت.

از سوی دیگر، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرد که توانایی سازمان ملل در دریافت محموله های کمکی در طول هفت روز گذشته به دلیل عوامل متعدد از جمله عملیا‌ های زمینی رژیم صهیونیستی و بمباران‌های کور و بی وقفه این رژیم و قطع شدن خطوط مخابرات به دلیل قطعی خطوط فیبر نوری کاهش یافته است.

 این نهاد تاکید کرد: اسرائیل مسئول حفاظت از غیرنظامیان است و قوانین بشردوستانه بین المللی استفاده از گرسنگی را به عنوان یک روش جنگی ممنوع می‌کند.

گرسنگی بزرگ‌ترین سلاح جنگی در غزه شده

در همین زمینه، شبکه آر تی وی اسپانیا هم در گزاشی با بیان اینکه گرسنگی بزرگترین سلاح جنگی در غزه  شده است، گفت در غزه دو راه برای مردن وجود دارد، سریعترین آنها بمباران اسرائیل است، اما فلسطینی‌ها به دلیل شرایط غیر انسانی که در آن به سر می‌برند، با مرگ تدریجی هم مواجه هستند و کمبود آب بیش‌تر از بمب آنها را شکنجه می‌کند.

در این گزارش آمده است آوارگان فلسطینی در چادرهای پلاستیکی این فصل سرما را سر می‌کنند. دختر بچه‌ها از سرما به خود می‌لرزند. صف‌های طولانی برای گرفتن یک تکه نان یا رفتن به سرویس‌های بهداشتی تشکیل می‌شود.

ریکاردو مارتینز، مدیر تدارکات در واحد اورژانس سازمان پزشکان بدون مرز در نوار غزه توضیح داد: «فقدان آب، بهداشت و سرویس بهداشتی به اندازه بمب‌ها جان مردم غزه را می‌گیرد.  سازمان ملل نیز هشدار می دهد که نیمی از جمعیت مردم غزه از گرسنگی رنج می‌برند و بر اساس برنامه جهانی غذا، از هر ده نفر، ۹ نفر نمی‌توانند هر روز غذا داشته باشند.

در همین حال سازمان‌های بشردوستانه نیز استفاده اسرائیل از گرسنگی را به‌عنوان «سلاح جنگی» محکوم و بر نیاز به آتش‌بس فوری پافشاری می‌کنند.

روزنامه الشرق الاوسط هم امروز در گزارشی با عنوان آوارگان غزه در سرما و گرسنگی روی زمین می‌خوابند» آورده است، ام یعقوب مادر ۴۲ ساله فلسطینی که با همسر و هفت فرزند خود از محله الشجاعیه در شرق شهر غزه به یک مدرسه دولتی در شهر خان یونس آواره شده است، فریاد می‌زند: فرزندانم مریض شدند. یک تکه نان هم برای آنها ندارم از کجا برایشان غذا فراهم کنم.

سازمان ملل می‌گوید که تهیه نان در جنوب نوار غزه هم دشوار شده است. زیرا تنها آسیاب آرد در نوار غزه به دلیل کمبود برق و سوخت دیگر کار نمی‌کند. قیمت یک کیسه آرد (۵۰ کیلوگرم) از ۴۰ به حداقل ۱۵۰ شکل افزایش یافته است .

این در حالی که چندین کامیون آرد و دیگر کمک‌های بشردوستانه در مرز مصر با نوار غزه اجازه ورود به این منطقه را پیدا نمی‌کنند.

یوسف مهنا، دیگر شهروند فلسطینی می‌گوید که از جبالیا با خانواده خود عازم رفح در جنوب نوار غزه است، اما تا نیمی از مسیر و رسیدن به شهر خان یونس ۵۰۰ شکل برای اجاره گاری هزینه کرده و دیگر پولی برای ادامه مسیر ندارد.

 

منابع فلسطینی هم می‌گویند با تداوم حملات رژیم صهیونیستی تنها  در سه روز گذشته ۲۰۰ هزار نفر دیگر از شمال به جنوب آواره شدند و در حال حاضر قیمت اجاره خانه  در مناطق جنوبی از حدود ۱۵۰ دلار در ماه به محدوده بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار رسیده و در حالی که مراکز اسکان آوارگان هم بیشتر از ظرفیتشان پر شده‌اند. خیلی از این آوارگان با نداشتن چادر درپیاده روها روی زمین می‌خوابند.

عاطف، شهروند ۴۷ ساله فلسطینی هم که به همراه خانواده هفت نفره خود به مدرسه ای شلوغ در خان یونس پناه آورده می‌گوید اینجا روزانه یک وعده غذا به هر خانواده می‌دهند و هر خانواده هفت هشت نفره فقط یک دست غذا می‌گیرد. اوضاع فاجعه است. من یک شکل پول هم برای خریدن غذا برای فرزندانم ندارم.

 

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1609174

مهمترین اخبار اقتصادی: