عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به تأثیر موتورهای قدیمی خودروهای تولید داخل در مصرف بالای سوخت، گفت: صنعت خودرو باید تغییراتی را در موتور خودروهای تولیدی اعمال کند، خودروهای ما بیش از استانداردها بنزین میسوزانند و این موضوع از عوامل بروز ناترازی بنزین است.
علیرضا سلیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به مشکلات کشور در زمینه ناترازی بنزین و تاثیر موتور خودروهای تولیدی در مصرف بالای سوخت، اظهار داشت: این موضوع به چند عامل بستگی دارد، نخست اینکه قاچاق سوخت به موضوعی جدی در کشور تبدیل شده است و بخشی از سوخت کشور توسط لنجها قاچاق می شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سوخت کشور از چهار طرف مرزی قاچاق میشود، بیان کرد: وقتی قیمت بنزین کمتر از قیمت یک بطری آب است بنابراین قاچاق برای مفسدان اقتصادی توجیه پیدا میکند که باید در اینباره فکری اندیشید؛ البته مجلس مصوبه ای را برای افزایش قیمت بنزین ندارد و فعلا با این مسئله مخالف است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مصرف بالای سوخت در خودروهای داخلی را از دیگر دلایل ناترازی بنزین عنوان کرد و گفت: خودروهای داخلی کیفیت پایین و مصرف سوخت بالایی دارند، از سویی دیگر خودروهای مستهلکشده از رده خارج نشدهاند و مسئولان در این بخش جدیت لازم را اعمال نکردهاند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: ما در کشور خودروهایی داریم که بیش از 40 سال در خیابانهای کشور تردد میکند و اسقاط نشده است، قانون اسقاط خودرو به درستی عمل نشده است، بنابراین صنعت خودرو باید به این موارد و مسائل ورود کرده و تغییراتی را در موتور خودروهای تولیدی اعمال کند، زیرا این خودروها بیش از استانداردها میسوزانند و این موضوع یکی از عوامل مهم در بروز ناترازی بنزین است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش سرمایهگذاری در حوزه فرآوردههای نفتی در گذشته و تأثیر آن بر ناترازی سوخت، بیان کرد: وقتی کلنگ یک پالایشگاه بر زمین کوبیده میشود چندین سال تا بهرهبرداری آن طول میکشد؛ از سویی دیگر از خاطرمان نرفته است که «آقای زنگنه وزیر نفت اسبق، زمانی میگفت پالایشگاهسازی کثافتکاری است»، که این مورد هم به بروز ناترازی بنزین در کشور دامن زده است.
پایان پیام/