مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: تاکنون ۷۰۰ سازه آبی در کشور احداث شده که فقط ۱۰۰ سازه آن جزو سدهای بزرگ هستند و ۶۰۰ سازه دیگر وجود دارد که میتوان بر روی آنها نیروگاه برقآبی نصب کرد.
- اخبار اقتصادی -به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید حسن رضوی، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه باید استفاده از نیروگاههای کوچک را بیشتر مورد توجه قرار داد، اظهار داشت: در سالهای گذشته حجم قابل توجهی سرمایههای سنگین در کشور انجام شده که این سرمایه گذاریها قابل تکرار نیست، بنابراین میتوان با در اختیار قراردادن تسهیلات به بخش خصوصی و فراهم کردن زمینه، امکان احداث نیروگاههای کوچک را در سازههایی که در سالهای گذشته ساخته شده است را ایجاد کنیم.
خبرگزاری تسنیممدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تصریح کرد: تاکنون 700 سازه آبی در کشور احداث شده که فقط 100 سازه آن جزو سدهای بزرگ هستند و 600 سازه دیگر وجود دارد که میتوان بر روی آنها نیروگاه برقآبی نصب کرد.
وی با بیان اینکه "سد گلپایگان نخستین سد نوین کشور در سال 1326 ساخته و در سال 1336 به بهرهبرداری رسیده است"، گفت: از سال گذشته مراحل احداث یک نیروگاه 5 مگاواتی در این سد خاکی آغاز شده است، سد گلپایگان نخستین سد خاکی کشور است که تاکنون فقط تامین نیاز آبی دشت گلپایگان را برعهده داشته و هم اکنون نیروگاه برقآبی نیز در آن احداث میشود.
رضوی با اشاره به فراوانی خطوط انتقال آب که اختلاف ارتفاع آنها بیش از 200 متر است، ادامه داد: خط انتقال شهرهای مرکزی از سامانه الیگودرز به قم بیش از هزار متر اختلاف ارتفاع دارد که میتوان از آن تا 30 مگاوات برق گرفت در حال حاضر در دو نقطه پیمانکار بخش خصوصی در این بخش درحال فعالیت و تولید 9 مگاوات برق هستند.
رضوی گفت: با توسعه نیروگاههای برقآبی کوچک میتوان علاوه بر ایجاد تنوع در سبد تولید برق، از اتکاء به یکسری نیروگاههای خاص رها شویم.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 117235