در جریان معاملات 4 روز اخیر بورس، بیش از یکهزار و 325 میلیارد تومان پول از سوی سهامداران خرد وارد بورس شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه امروز هم روند صعودی خود را ادامه داد و با خبرهای مثبت روزهای اخیر مبنی بر تجدید ارزیابی دارایی شرکتهای بزرگ بازار سهام، قیمت سهام اغلب نمادهای بازار رشد کرد و شاخص کل نیز صعود چشمگیری داشت.
همچنین دیروز وزیر صمت در نامهای از وزیر اقتصاد درخواست کرد که مالیات 2 درصدی صادرات مواد معدنی حذف شود، خبری که بر روند صعودی بازار سهام اثر مثبت داشت. بنابراین به نظر میرسد روند صعودی بورس در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد.
* بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران
شاخص کل بعد از مدتها از سقف تاریخی خود گذشت؛ سقف سال 1399 جایی که بازار در سال جاری با تلاش از آن عبور کرد و اما توان ایستادن را نداشت. شاخص کل از پس مقاومتهای میانگین 55 روزه و 200 روزه خود بر آمد و به دنبال رسیدن به اعداد و ارقام بالاتر است.
اهالی تکنیکالیست با رشدهای اخیر در بازار در طی این چند روزه معتقد هستند که الگوی کلاسیک ایجاد شده در بازار در حال تشکیل شدن است و چیزی تا شکست مقاومت ۲.2 میلیون واحدی و تثبیت شاخص بالای این مقاومت نمانده است، از سوی دیگر، برخی هم به واگرایی در کف در اندیکاتور RSI معتقد بودند که در حال حاضر جواب داده است.
تکنیکالیستها معتقد هستند بازار (شاخص کل) میتواند به اندازه موج قبلی ایجاد شده برای این الگوی کلاسیک رشد داشته باشد. رشدی که میتواند یک بار دیگر محدودههای مقاومتی سال جاری را به خود ببیند شاخص کل در سال جاری تا محدوده 2.5 میلیون واحدی رشد را تجربه کرده است و با توجه به بحث تجدید ارزیابی رسیدن به این مقدار دور از انتظار نیست.
* سهامداران چه شرکت هایی را انتخاب می کنند؟
رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: از نگرش تاریخی، ارزش دلاری بازار علیرغم عرضههای اولیه و افزایش سرمایههایی که صورت گرفت در کمتر از میانگین خود قرار دارد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: فارغ از موضوعات سیاسی شرایط کنونی برای ورود سرمایهگذار مناسب ارزیابی میشود. به لحاظ موارد نظیر P/S، P/E و... شرایط مهیاست.
وی افزود: شاخص کل در اوایل سال ۱۳۹۸ در محدوده کمتر از ۱۸۰ هزار واحد قرار داشت، این معیار از ابتدای سال مذکور نزدیک به یک هزار درصد بازدهی به ثبت رسانده است. از نیمه اردیبهشت ماه سال جاری حدود ۲۲.۳ درصد افت را این نماگر تجربه کرد.
گلستانی تاکید کرد: بازدهی شاخص کل هم وزن از سال ۱۳۹۸ نزدیک به ۱۹۰۰ درصد رشد را نشان میدهد. شرکتهای بزرگ از قابلیت بیشتری برای پیشبینی برخوردارند و این مسئله برای شرکتهای کوچک کاملا متفاوت است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بازار ریسک کمتری را از جانب شرکتهای کوچک متحمل میشود. برخی از معاملهگران شرکتهایی را برای سرمایهگذاری انتخاب میکنند که دولت تاثیر قابل توجهی از منظر نرخ سوخت، قیمتگذاری دستوری و... در آنها نداشته باشد.
* شاخص های بورس بازهم سبزپوش بودند
در پایان معاملات روز دوشنبه سیزدهم آذر ماه، شاخص کل بورس 44 هزار و 29 واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 165 هزار و 228 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 2.08 درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش 9 هزار و 938 واحد در رقم 741 هزار و 389 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 1.36 درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس با رشد 329 واحدی به رقم 26 هزار و 59 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش هزار و 797 واحد به سطح 133 هزار و 613 واحد رسید.
* ورود پول حقیقی به بازار سرمایه
روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای چهارمین روز مثبت شد و 411 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد. در مجموع 4 روز معاملاتی اخیر، هزار و 325 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس تهران شده است.
امروز نماد فولاد (فولاد مبارکه)، حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی) و وصندوق (سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای وسالت (بانک رسالت)، وحافظ (بیمه حافظ) و کرمان (سرمایه گذاری توسعه و عمران استان کرمان) تعلق داشت.
* رشد 4 درصدی ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 268 هزار و 965 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 257 هزار و 469 میلیارد تومان بود که 96 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 4 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 8 هزار و 700 میلیارد تومان رسید.
* کاهش ارزش صفهای خرید بورس
تعداد نمادهای مثبت 498 نماد و تعداد نمادهای منفی 306 نماد بوده است. یعنی حدود 62 درصد نمادها سبز بودند.
در معاملات دوشنبه، 77 نماد صف خرید داشتند و 41 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 45 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 207 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 29 درصدی به 297 میلیارد تومان رسید.
پایان پیام/