مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق ری، گفت: در حال حاضر راندمان این نیروگاه حدود ۲۰ درصد بوده و از سال گذشته بهسازی نیروگاه آغاز شده است اما به دلیل برخی مشکلات سرعت کار کند است.
به گزارش ایسنا، بادرستانی امروز در نشستی خبری در پاسخ به سوال ایسنا درباره راندمان نیروگاه و آخرین وضعیت بهسازی این نیروگاه گفت: از انرژی که در این نیروگاه مصرف میشود، ۲۰ درصد تبدیل به برق و ۸۰ درصد پرت خواهد شد. به همین دلیل این نیروگاه تنها در زمانهای ضروری وارد مدار میشود.
وی با بیان اینکه راندمان نیروگاههای سیکل ترکیبی ۳۷ تا ۳۸ درصد است، گفت: میتوانیم با این میزان سوخت ۲.۵ برابر تولید داشته باشیم اما به دلیل مشکلات اقتصادی تغییر و تحولی اتفاق نمیافتد.
او افزود: بسیاری از توربینهای این نیروگاه عمر بالای ۵۰ سال دارند. پروژههای بهینهسازی در زمان دولت قبل استارت خورد و قرار شد برخی واحدها جمعآوری شود. در همین راستا یک واحد سیکل ترکیبی توسط مپنا در حال نصب بوده و برخی از کارهای آن انجام شده است. به گفته وی تحریمها موجب شد تا در برخی مقاطع این پروژه متوقف شود اما یک سال است که این پروژه آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق ری با اشاره به ویژگیهای این نیروگاه گفت: این نیروگاه با قدرت بسیار زیاد و ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات قبل از انقلاب احداث شد و این در حالی بود که در آن زمان کل ظرفیت تولید برق کشور تنها ۵۰۰۰ مگاوات یعنی ۲۰ درصد ظرفیت کل کشور در نیروگاه ری تولید میشد.
بادرستانی افزود: در آن زمان این نیروگاه ۴۴ واحد داشت که به تدریج این واحدها به نقاط مختلف کشور منتقل شد، چرا که در آن زمان سیاست این بود که انرژی در یک بخش متمرکز نباشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۱ واحد با ظرفیت بیش از ۸۰۰ مگاوات در این نیروگاه نصب شده است که تولید خالص آن بیش از ۵۰۰ مگاوات تخمین زده میشود، گفت: این میزان معادل ۱۰ درصد مصرف شهر تهران در شبانه روز است.
او با بیان اینکه پنج نوع تکنولوژی در این نیروگاه وجود دارد و در بین نیروگاههای دولتی نیز این نیروگاه اولین نیروگاه به لحاظ تعداد واحد است.
به گفته وی سیاست در زمان احداث این نیروگاه این بود که به یک کشور وابسته نباشیم. به همین دلیل تنوع تکنولوژی در این نیروگاه بالاست اما در حال حاضر داخلی سازی در این نیروگاه صورت گرفته و برای تعمیرات نیروگاه نیازمند هیچ پیمانکار خارجی نیستیم.
بادرستانی با اشاره به سوخت مصرفی نیروگاه گفت: در سال جاری بیش از ۹۹ درصد سوخت مصرفی در این نیروگاه گاز بوده و حداقل آلایندگی از طرف نیروگاه ری تحمیل شده است. در واقع این نیروگاه دوگانه سوز بوده و از گازوئیل و گاز استفاده میکند.
وی با اشاره به تولید خالص این نیروگاه گفت: در سال جاری نسبت به سال قبل میزان تولید خالص افزایش یافته و ۲.۱ میلیارد کیلووات ساعت تولید خالص در این نیروگاه صورت گرفته است که البته اگر تمام واحدها وارد مدار باشد، میزان تولید میتواند به ۴.۵ میلیارد کیلووات ساعت افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق ری افزود: به دلیل اینکه نیروگاه قدیمی بوده و راندمان آن پایین است، دیسپاچینگ ترجیح میدهد سوخت را به نیروگاههایی با راندمان بالاتر بدهد.
انتهای پیام
شناسه خبر: 173435