نادیدهگرفتن مسئله بهینهسازی انرژی در صنایع فولادی سبب شده تا هدررفت برق در این بخش به 3.5 برابر کل ناترازی تولید و مصرف برق در کشور برسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ارائه روایتهای وارونه از هر اتفاق احتمالا یکی از راهبردهای تغییر حقیقت است. این مسئله به عنوان یک تکنیک رسانهای قرنهاست که مورد استفاده بشر قرار گرفته و احتمالا شما نیز به عنوان یک مخاطب با آن برخورد نزدیک داشتهاید.
بر این مبنا یکی از وارونهنماییهایی که اخیرا در فضای اقتصادی کشور شکل گرفته است، نقش قطع حاملهای انرژی نظیر برق بر تولید صنایع فولادی کشور است. اگر سطحی به این ماجرا نگاهی بیندازیم، طبیعتا شکل موضوع بیانگر آن است که در برخی از فصول از جمله فصل گرم، ناترازی تولید و مصرف برق سبب وارد شدن فشار به بخشی از صنایع کشور را فراهم کرده و از این طریق قطعی برق زمینه کاهش تولید این صنایع را ایجاد میکند.
در این شرایط نگاهی دقیقتر به مسئله برق صنایع بیانگر آن است که ناترازی تولید و مصرف برق یک مسئله غیر شفاف و پیچیده شده لای کادو نیست. در حقیقت اگر رابطه بین مصرف برق صنایع با ناترازی عیان شود، شکل مسئله به طرز عجیب تغییر خواهد کرد.
در همین راستا برای باز کردن مسئله نقش صنایع در ناترازی تولید و مصرف برق به سراغ یکی از پرمصرفترین صنایع کشور از لحاظ استفاده از انرژی برق رفتیم.
ترین*تولید هر تن فولاد 306کیلووات ساعت انرژی معادل برق را هدر میدهد
*تولید هر تن فولاد 306کیلووات ساعت انرژی معادل برق را هدر میدهد*تولید هر تن فولاد 306کیلووات ساعت انرژی معادل برق را هدر میدهدبر اساس اطلاعات به دست آمده از یک مقاله دانشگاهی ذوب و تولید هر تن فولاد خام تا پیش از مرحله فرآوری در ایران به 800 کیلووات ساعت انرژی معادل انرژی برق نیاز دارد. این آمار در حالی انتشار یافته که تولید فولاد در کشورهای پیشرو این صنعت بر اساس منابع خارجی با احتساب فرآیند ذوب همراه با مواد دیگر معادل 494 کیلووات ساعت برآورد میشود.
کیلوواتبر این اساس میزان مصرف برق کارخانه فولاد در کشور به طور میانگین برای تولید یک تن فولاد 62 درصد بیشتر از میزان انرژی است که به منظور تولید همین میزان فولاد در سایر کشورهای جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
معنای دیگر این گزاره آن است که تولید هر تن فولاد در کشور ما به دلیل رعایت نکردن سیاستهای بهینهسازی مصرف انرژی زمینه حداقل هدررفت 306 کیلووات ساعت انرژی معادل برق را ایجاد میکند.
هدررفت*هدررفت 24 میلیارد کیلووات ساعتی برق در صنعت فولاد
*هدررفت 24 میلیارد کیلووات ساعتی برق در صنعت فولاد*هدررفت 24 میلیارد کیلووات ساعتی برق در صنعت فولادهدررفتبا توجه به اینکه آمار مورد محاسبه ما برای کسب اطلاعات میزان مصرف انرژی معادل برق به منظور تولید یک تن فولاد بر اساس میانگین وزنی تولید انواع فولاد میانی، آهن اسفنجی و مقاطع تخت و طویل فولادی محاسبه شده است، لذا ضرب عدد هدررفت انرژی معادل برق در کل تولیدات آهن کشور در سال 1400 میتواند میزان انرژی هدررفت کل ناشی از نادیده گرفتن سیاستهای بهینهسازی انرژی را مهیا کند.
هدررفتهدررفتبه استناد آمار بدست آمده از انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در فروردینماه سال 1401، میزان تولید انواع محصولات فولادی در کشور معادل 77 میلیون و 864 هزار تن محاسبه شده است. ضرب این عدد در 306 کیلووات ساعت هدررفت انرژی به ازای تولید هر تن فولاد مشخص میکند، تنها در یک سال 1400، معادل 23 میلیارد و 826 میلیون و 384 هزار کیلووات ساعت انرژی برق در صنایع فولاد هدر رفته است.
هدررفت*هدررفت برق در فولادیها 3.5 برابر کل ناترازی تولید و مصرف برق
*هدررفت برق در فولادیها 3.5 برابر کل ناترازی تولید و مصرف برق*هدررفت برق در فولادیها 3.5 برابر کل ناترازی تولید و مصرف برقهدررفتبا آگاهی از میزان هدر رفت نجومی انرژی در بخش صنایع فولادی در مییابیم که این بخش از صنعت کشور به واسطه بیتوجهی به سیاستهای اصلاح الگوی مصرف به یک دریچه بزرگ هدررفت و یک عامل اصلی ناتررازی تولید و مصرف صنعت برق تبدیل شده است.
هدررفتدر همین راستا، محمد پورحمید، کارشناس حوزه انرژی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت:« برای ایجاد درک صحیحی از ابعاد هدررفت انرژی در بخش فولاد کشور بهتر است بدانیم، در سال 1400 کل ناترازی ایجاد شده در بخش برق معادل 7 میلیارد کیلووات ساعت بوده است.»
پورحمیدوگوهدررفتوی ادامه داد: «این یعنی اگر صنایع کشور مطابق الگوی سایر کشورهای توسعه یافته برای تولید محصول برق استفاده میکردند، نه تنها کشور با ناترازی ناشی از تولید و مصرف برق مواجه نمیشد، بلکه تراز مثبت معادل نزدیک به 17 میلیارد کیلووات ساعتی برای صنعت برق مهیا میشد.»
این یعنی اگر صنایع کشور مطابق الگوی سایر کشورهای توسعه یافته برای تولید محصول برق استفاده میکردند، نه تنها کشور با ناترازی ناشی از تولید و مصرف برق مواجه نمیشد، بلکه تراز مثبت معادل نزدیک به 17 میلیارد کیلووات ساعتی برای صنعت برق مهیا میشد.با توجه به مستندات کارشناسی ارائه شده، گزاره نقش ناترازی برق در کاهش تولید فولادیها گزاره وارونهای است و در حقیقت این صنعت فولاد است که یکی از عوامل اصلی ناترازی تولید فولاد و به دنبال آن قطع برق به حساب میآید.
انتهای پیام/
انتهای
شناسه خبر: 345131