در جریان معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل برای سومین مرتبه در 10 روز گذشته، سطح 2 میلیون واحدی را از دست داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس تهران در اولین روز از دومین هفته مردادماه روزهای کمنوسانی را سپری کرد و با بازاری کمحجم و بیرمق مواجه بودیم. تقاضای ایجاد شده در ابتدای معاملات امروز بازار سهام، در نیمه دوم معاملات پس زده شد و شاخص کل باز هم منفی شد.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، محدوده 2 میلیون واحدی به یک سطح مقاومت جدی برای بورس تبدیل شده و شاخص کل توانایی عبور از این سطح را ندارد. شاخص کل بورس در ده روز گذشته برای سومین مرتبه سطح 2 میلیون واحدی را از دست داده است.
روند بازار سهام طی روزهای گذشته نشان داد که علیرغم افزایش امید به ایجاد یک تغییر در مبحث نرخ خوراک پتروشیمیها و همچنین نرخ دلار پایه محصولات پتروپالایشی، بورسیها همچنان با چشم تردید به این موضوع نگاه میکنند و هنوز اعتماد قابل توجهی به بازار بازنگشته است.
نگاهی به مسیر شاخص کل بورس نشان میدهد که بازار هنوز تصمیمی برای ادامه روند کاهشی یا صعودی قدرتمندی ندارد. شاخص کل بورس در جریانات معاملات امروز یک مسیر رفت و برگشتی را داشت و در نهایت کار خود را با کاهش به پایان رساند.
* بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس تهران
شاخص کل که در جریان معاملات روز شنبه حوالی 3 هزار و 768 واحدی افت کرد و در حال حاضر در محدوده پایین تر از سطح 2 میلیون واحدی قرار گرفته است. اهالی بازار سرمایه معتقدند، هر خبر بد که میتوانست روی بازار سرمایه تأثیرگذار باشد و بازار را به سمت منفی سوق دهد، در این چند وقت گذشته یا پیشخور شده است و یا تأثیر خود را روی بازار داشته است.
برای شاخص کل از نگاه تکنیکالی این طور میتوان گفت که همچنان مفروضات روزهای قبل در خصوص سطح حمایتی خط میانی کانال فرضی صعودی را حفظ کرده است.
اما شاید مهمترین نکته در مورد شاخص کل بورس تهران وضعیت اندیکاتور شاخص RSI باشد. خط روند نزولی فرضی این اندیکاتور در جریان معاملات هفته گذشته در حال تهدیدشدن است و این احتمال وجود دارد که اندیکاتور RSI خط روند نزولی خود را روبهبالا بشکند و از طرفی چون این اندیکاتور بهعنوان آینه نمودار شاخص کل شناخته میشود، میتواند گفت که با احتمال شکست خط روند اندیکاتور خط روند نزولی شاخص هم برای روزهای آینده شکست شود و شاخص مسیر اصلاحی را به پایان برد.
البته خیلی از اهالی تکنیکالیست همین محدودههای برای برگشت و حمایت شاخص کل در نظر گرفتهاند، اما این شاخص همچنان دچار اصلاح زمانی است و این زمان باید طی شود.
* اقتصاد دستوری بلای جان بورس شده است
علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: به طور قطع، پیش بینی پذیر نبودن تحولات اقتصادی کشور به عنوان یکی از چالشهای اصلی برای فعالان بازار سهام به شمار میآید.
وی افزود: هر چند وعدههایی از سوی تصمیم گیران و سیاستگذاران کشور مبنی بر بهبود شرایط اقتصادی داده شده است، اما موضوع پیش بینی پذیربودن اقتصاد در دولت سیزدهم نیازمند تقویت برای فعالان کسب و کارهای مختلف و در نهایت مردم و دولت است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: با توجه به اینکه بازار سرمایه در همه جای دنیا به آینه اقتصادی هر کشوری معروف است و نشان میدهد چه تحولاتی در اقتصاد آن کشور در حال رخ دادن است، بنابراین با وجود اقتصاد دستوری و تبعاتی که طی سال های گذشته به همراه داشته، نمیتوان پیشبینیپذیر بودن اقتصاد را آن طور که باید تقویت کرد.
مومنی تاکید کرد: با وجود اقتصاد دستوری که در حوزه فروش و بهای تمام شده، شرکت ها را دچار چالش کرده است، سرمایهگذاران دچار شوک شده و همه به سمت اقتصاد زیرزمینی سوق یافته و باعث خروج سرمایه از کشور شده و به ضرر مردم خواهد بود.
* افت شاخصهای عملکردی بورس
شاخص کل بورس در پایان معاملات روز شنبه 3 هزار و 768 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح یک میلیون و 996 هزار و 755 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 19 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با کاهش 21 واحدی در رقم 711 هزار و 222 واحدی ایستاد.
شاخص کل فرابورس نیز با افت 78 واحدی به رقم 26 هزار و 430 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با ریزش 59 واحد به سطح 130 هزار و 238 واحد رسید.
* سومین روز خروج پول حقیقی از بورس
روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای سومین روز منفی شد و 274 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی)، وبملت (بانک ملت) و بپاس (بیمه پاسارگاد) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای ثفارس (عمران و توسعه فارس)، غمایه (شرکت خمیر مایه رضوی) و شلعاب (لعابیران) اختصاص داشت.
در میان گروههای نیز، گروههای بانکها و مؤسسات اعتباری، خودرو و ساخت قطعات و بیمه و صندوق بازنشستگی بجز شستا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. بیشترین ورود پول نیز به گروههای انبوهسازی، املاک و مستغلات، محصولات شیمیایی و مواد و محصولات دارویی بود.
* کاهش یک درصدی ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 9 هزار و 949 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 491 میلیارد تومان بود که 5 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش یک درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 4 هزار و 264 میلیارد تومان رسید.
* ریزش 36 درصدی ارزش صفهای فروش بورس
در پایان معاملات امروز، 237 سهم با رشد قیمت و 529 نماد با کاهش قیمت روبرو شدند.
در معاملات شنبه، 81 نماد صف خرید داشتند و 65 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 11 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 354 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با ریزش 36 درصدی به 300 میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در انتهای معاملات امروز به ۲۲.۳ میلیون تومان و سرانه فروش حقیقی به ۲۲.۲ میلیون تومان رسیده است.
پایان پیام/