صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد که رشد اقتصاد جهان طی پنج سال آینده ضعیفترین رشد اقتصادی از سال 1990 خواهد بود.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری بلومبرگ، کریستالینا جورجیوا، مدیر صندوق بین المللی پول، انتظارات این صندوق برای رشد اقتصاد جهانی طی پنج سال آینده را ضعیفترین میزان در بیش از سه دهه گذشته توصیف کرده است.
از این رو، صندوق بین المللی پول از کشورها خواسته است تا از شکاف اقتصادی ناشی از تنشهای ژئوپلیتیکی اجتناب کنند و گامهایی برای افزایش بهرهوری بردارند.
کریستالینا در یک سخنرانی در واشنگتن گفت: صندوق بینالمللی پول انتظار دارد که اقتصاد جهانی در 5 سال آینده با توجه به نرخهای بهره بالا حدود سه درصد رشد کند که پایین ترین نرخ رشد در میان مدت از سال ۱۹۹۰ و کمتر از میانگین پنج ساله ۳.۸ درصد در دو دهه گذشته است.
مدیر صندوق بین المللی پول انتظار دارد که تولید ناخالص جهانی در طول سال ۲۰۲۳ کمتر از ۳ درصد رشد کند، این رشدی است که با پیشبینیهای صندوق در ماه ژانویه مطابقت دارد، زیرا انتظار نرخ رشد ۲.۹ درصدی را مطرح کرده بود.
کریستالینا تاکید کرد که اختلافات تجاری بلندمدت از جمله محدودیت در مهاجرت، جریان سرمایه و همکاری بین المللی، میتواند تولید ناخالص داخلی جهانی را تا هفت درصد معادل مجموع تولید سالانه آلمان و ژاپن کاهش دهد و توقف تجارت فناوری ممکن است منجر به از دست دادن ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی در برخی کشورها شود.
صندوق بینالمللی پول انتظار دارد که تقریباً ۹۰ درصد از اقتصادهای پیشرفته در سال ۲۰۲۳ شاهد کاهش رشد باشند، زیرا سیاستهای پولی سختگیرانه بر تقاضا تأثیر میگذارد و فعالیت اقتصادی در ایالات متحده و منطقه یورو را کاهش میدهد.
پایان پیام/