اکونومیک 24
27 اردیبهشت 1404 - 12:45

منظور: رشد ۵درصدی اقتصاد در اوج تحریم اتفاق افتاد

رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه با اعلام اینکه در سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ که اوج تحریم‌ها بر کشور حاکم بود، نرخ رشد اقتصادی ۵ درصد محقق شد، افزود:‌ طی همین مدت چند هزار کارخانه نیمه راکد احیا شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، داود منظور رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه تمام حرکات، سکنات و گفتارهای شهید رییسی امیدآفرین و امید بخشی به مردم برای آینده بود، ادامه داد: مکتب شهید رییسی این بود که بن بست در انقلاب اسلامی نداریم و اعتقاد داشت که تمام مشکلات جامعه را می توان با وجود ظرفیت نیروهای داخلی و توان و مشارکت مردم حل و فصل کرد.

منظور در پیش از خطبه نماز جمعه قزوین با اشاره به اینکه در زمان دولت شهید رییسی چند هزار کارخانه نیمه راکد در کشور احیا شد و همه اقدامات و فعالیت‌های ایشان با وجود تحریم‌ها و با هدف امید آفرینی و خدمت به مردم صورت گرفت، افزود: رضایت مردم و دفاع از ولایت و رهبری اصولی بود که شهید رییسی برای آن می کوشید و در همان سال اول ریاست جمهوری خود نیز با حذف ارز ترجیحی 42 هزار ریالی که همه معتقد بودند، با این کار زندگی مردم سخت و اقتصاد با مشکل روبرو می شود، اما آن شهید یارانه دهک های پایین را تا 9 برابر افزایش داد و با پیش کشیدن مساله کالابرگ های الکترونیکی، فشار را از روی دوش مردم کاست.

وی با یادآوری اینکه شهید رییسی در همه جلسات ستاد اقتصادی دولت قیمت ها را کنترل می کردند، چرا که مردم در اولویت کارهای ایشان بود، تصریح کرد: آن شهید به همه اقشار جامعه توجه داشت تا جایی که حقوق سربازان را از 350 هزار تومان به 5 میلیون تومان افزایش داد و موضوع رتبه بندی معلمان نیز که 500 هزار میلیارد ریال برای دولت هزینه داشت، در دوران ایشان اجرایی شد.

منظور ادامه داد: بخش عمده ای از مردم جامعه ما که در روستاها زندگی می کنند از داشتن بیمه خدمات درمانی محروم بودند اما در دولت سیزدهم حدود 6 میلیون روستایی بیمه خدمات درمانی را به صورت رایگان دریافت و برای کودکان زیر هفت سال که توان درمانی نداشتند، به صورت رایگان تحت درمان قرار گرفتند.

وی افزود: نتیجه اقدامات دولت سیزدهم این شد که اقتصادی کشور هر سال حدود پنج درصد رشد داشت و ایشان معتقد بودند که فضا را بایستی برای سرمایه گذاران و صنعتگران باز کرد.

رییس سازمان برنامه و بودجه دولت شهید رییسی با بیان اینکه مساله مسکن مردم برای آن شهید بسیار مهم بود، گفت: ایشان با برنامه ریزی، قانونی را اجرایی کردند که سالی یک میلیون واحد مسکن برای مردم ساخته شود و خود را مکلف کرد این قانون را اجرایی کند و این اقدام را انجام دادند.

وی خاطرنشان کرد: میزان علاقه‌مندی شهید رییسی به مقام معظم رهبری مثال زدنی نیست و ارادت ایشان در ولایت بی نظیر بود، این شهید بدون هیچ ادعایی فقط افتخار این را داشت که سرباز رهبری و خدمتگذار مردم باشد.

منظور با اشاره به اینکه شهید رییسی در بین مردم و با مردم احساس نزدیکی می کرد و دولت خود را دولتی مردمی می دانست، تاکید کرد: ساده زیستی، تعهد و اعتقاد به خداوند از صفات بارز شهید رییسی بود و این زهد و ساده زیستی ایشان بی نظیر بود.

وی عنوان کرد: رئیس‌ جمهور شهید در میدان عمل بود نه در حاشیه‌ها. او بر خلاف بسیاری از مدیران که در حصار جلسات و تشریفات گرفتار می‌شوند، میدان‌دار خدمت بود. باور عمیق به ولایت، سادگی در رفتار، انس با مردم و شناخت دقیق از مسائل کشور، از ویژگی‌هایی بود که او را به چهره‌ای ممتاز در نظام اسلامی تبدیل کرد.

معاون رئیس‌ جمهور شهید با بیان اینکه شهید رئیسی همواره تلاش داشت به الگوی مدیریت علوی نزدیک شود، افزود: رویکرد او در حل مسائل، نه بر مبنای واکنش‌های هیجانی، بلکه بر اساس مطالعات میدانی، مشورت کارشناسانه و خرد جمعی بود. بسیاری از برنامه‌های کلان کشور در حوزه رفاه عمومی و توسعه زیرساخت‌ها، بر همین مبنا پایه‌ریزی شد.

منظور با اشاره به سه سال خدمت خالصانه این شهید در رأس قوه مجریه گفت: امروز شاخص‌های اقتصادی و مدیریتی کشور، در مقایسه با آغاز دولت، تغییرات معناداری یافته و بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام فعال شده‌اند و او در سخت‌ترین شرایط، امید را به جامعه بازگرداند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1890736