عضو شورای عالی کار گفت: حدود 3.5 میلیون کارگر بیمه نشده در کشور داریم، مانند کارگران ساختمانی، کارگران فصلی و کارگران در برخی کارگاههای زیرزمینی هستند که بیمه ندارند.
علی خدایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان برگزاری 6 جلسه کمیته مزد کارگران ، گفت: سبد معیشت خانوار کارگری هفته آینده در نشست شورای عالی کار مشخص میشود.
وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر چه تعداد کارگر بیمه شده و چقدر کارگر غیررسمی در کشور داریم، عنوان کرد: براساس آمار تأمین اجتماعی بیش از 11.5 میلیون نفر بیمه شده اصلی تأمین اجتماعی در کشور داریم و تخمین زده میشود، حدود 3.5 میلیون کارگر بیمه نشده در کشور داریم، مانند کارگران ساختمانی، کارگران فصلی و کارگران در برخی کارگاههای زیرزمینی هستند که بیمه ندارند.
حدود 3.5 میلیون کارگر بیمه نشده در کشور داریم، مانند کارگران ساختمانی، کارگران فصلی و کارگران در برخی کارگاههای زیرزمینی هستند که بیمه ندارند.عضو شورای عالی کار در مورد اینکه چه تعداد کارگاه زیرزمینی در کشور داریم، گفت: آماری از این کارگاهها نداریم، اما براساس جمعیت فعال کشور و کارگران بیمه شده، به این عدد میرسیم که بین 3 تا 3.5 میلیون نفر در کشور کارگر فاقد بیمه داریم.
به گفته خدایی، اخیراً در گزارشی آمده بود که هفت میلیون نفر فاقد بیمه هستند که این رقم نمیتواند درست باشد، چون این تعداد لزوماً کارگر نیستند، فعالان مشاغل آزاد و دلالان هم شامل این آمار میشوند و کسانی که کارگر فاقد بیمه هستند، حدود 3 تا 3.5 میلیون نفر بیشتر برآورد نمیشود. همچنین از تعداد کارگاههای بدون شناسنامه هم آمار دقیقی در دسترس نیست.
خدایی در مورد اینکه در ماههای آخر سال برخی کارفرمایان به بهانههای مختلف و برای فرار از پرداخت عیدی و سنوات به اخراج کارگران میپردازند، تصریح کرد: عیدی و سنوات کارگر براساس قانون باید حتماً پرداخت شود و هیچ گونه اخراج مانع پرداخت عیدی و سنوات کارگر نمیشود. ممکن است در برخی کارگاههای کوچک تعداد کارفرما تخلف کنند، اما کارگر باید مطالبه کند. مثلاً اگر کارگر در شهریور هم اخراج شود، باید براساس تعداد ماههای کارکرد عیدی و سنوات خود را به همان نسبت دریافت کند.
هیچ گونه اخراج مانع پرداخت عیدی و سنوات کارگر نمیشودعضو شورای عالی کار در مورد اینکه اگر به هر دلیلی یک کارگر بیکار شد، باید چه کند، عنوان کرد: کارگر میتواند یا به اداره کار محل سکونت خود مراجعه کند و یا از طریق سامانه جامع روابط کار پیگیر حقوق و بیمه و سنوات خود باشد. بنابراین جابهجایی کارگر اگر صورت گرفت، حتماً باید به اداره کار محل سکونت اطلاع دهد و یا از طریق سامانه جامع روابط کار حق و حقوق خود را پیگیری کند.
سامانه جامع روابط کارسامانه جامع روابطانتهای پیام/ب
شناسه خبر: 34980