قربانزاده گفت: میزان درآمدزایی هر کدام از باشگاه های استقلال و پرسپولیس در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان - حسین قربانزاده در حاشیه نشست هیات واگذاری سرخابیهای پایتخت به سوالات زیر پاسخ داد:
باشگاه خبرنگاران جوانباشگاه خبرنگاران جوانچه دستوراتی در این جلسه داده شد؟
چه دستوراتی در این جلسه داده شد؟قربانزاده: قرار شد در مجامع این دو باشگاه درخصوص افزایش سرمایه از محل صرف سهام و حق تقدم دولت، مصوبه نهایی ارائه شود و بعد دوباره در هیئت واگذاری مطرح شود و پس از آن مردم و هواداران می توانند در خرید سهام این دو باشگاه مشارکت کنند.تا آخر بهمن ۱۴۰۰ و نهایتا هفته اول اسفند این اتفاق خواهد افتاد.
پس از آن تغییر در ترکیب سهامداری این دوباشگاه مورد بررسی قرار میگیرد و در ۶ ماه آینده تا اواسط سال ۱۴۰۱ بلوکهای مدیریتی این دوباشگاه واگذار میشود تا علاوه بر حکمرانی بهتر مشکل AFC و حذف آن ها از آسیا برطرف شود.
رویکرد اصلی هیئت واگذاری، ایجاد شفافیت در عملکرد این دو باشگاه است که کمک می کند تمام رویدادها در رابطه با قردادها و تعهداتشان منتشر شود و حسابرسی بهتری صورت خواهد گرفت.
موضوع بعدی با مشارکت مردم بررسی دقیقتری در عملکرد مدیران و اعضای هیئت مدیره این دوباشگاه انجام می شود و قرارداد های آن ها مورد ارزیابی قرار می گیرد.
طرح کسب و کارهای این دو باشگاه به سازمان بورس و سازمان خصوصی سازی داده شده و موضوع درآمدهای مستمر این باشگاه با توافق هایی که بین سازمان صداوسیما و وزارت ورزش صورت می گیرد، پیگیری خواهد شد.
مقرر شد در جلسه آینده هیئت واگذاری سازمان خصوصی سازی گزارشی مبنی بر اینکه ۵ درصد از سهام این دوباشگاه به هواداران و ۵ درصد هم به همه بازیکنان، پیشکسوتان و کادر فنی ادوار تاریخی دو باشگاه واگذار شود، همچنین ۱۰ درصد از سهام هم به مردم واگذار می شود.
باشگاه ها میلیارد ها تومان به اشخاص حقوقی و حقیقی بدهی دارند، آیا شفاف سازی در این زمینه صورت گرفته است؟
باشگاه ها میلیارد ها تومان به اشخاص حقوقی و حقیقی بدهی دارند، آیا شفاف سازی در این زمینه صورت گرفته است؟قربانزاده: صورت های مالی این دو باشگاه شفاف است و مجامع مربوط به آن ها هفته گذشته برگزار و تصویب شده که میزان بدهی این دوباشگاه هم اعلام شده است.
همچنین میزان درآمد زایی هر کدام از باشگاه های استقلال و پرسپولیس در سال ۱۴۰۱ که بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان پیش بینی شده، همه مورد بررسی قرار گرفته است.
معضل اصلی این باشگاه ها بدهی مالیاتی است که پرونده مالیاتی این دو باشگاه مورد بررسی قرار گرفته و امکان کاهش بدهی مالیاتی آن ها وجود دارد که به کاهش زیان این دوباشگاه کمک می کند. پولی که در قالب افزایش سرمایه از محل صرف سهام به خود باشگاه ها واریز می شود و به خزانه دولت نمی رود.
در رابطه با خصوصی سازی خوردوسازان چه دستوراتی داده شده است؟
در رابطه با خصوصی سازی خوردوسازان چه دستوراتی داده شده است؟قربانزاده:دولت ۵ درصد از سهام ایرانخودرو و ۱۷ درصد سهام سایپا را دارد اما تمام این سهام ها وثیقه است و امکان فروش ها توسط سازمان خصوصی سازی وجود ندارد.
بلوک دولت و بلوکی که نهادهای غیر دولتی عمومی دارند مانند صندوق بازنشستگی که ۸ درصد از سهام ایرانخودرو را دارد و هم سهام های تو دلی این دو شرکت که سایپا بیش از ۳۰ سهام تو دلی دارد و ایرانخودرو بیش از ۲۰ سهام تو دلی دارد، قابلیت اینکه یک بلوک ۴۰ درصدی با ترکیب سهام مستقیم دولت و سهام غیر دولتی به فروش گذاشته شود را دارد.
راه حل خروج صنعت خودرو سازی از بحران فعلی واگذاری به شرط حذف قیمت گذاری دستوری است. تا زمانی که وثیقه سهام ایران خودرو و سهام سایپا برداشته نشود نمی شود در رابطه با واگذاری آن ها نظر داد.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 71480