مسئول بسیج سازندگی گفت: 200 هزار نفر در قالب رزمایش 14 هزار گروه جهادی از 17 اردیبهشت به مدت 10 روز به مردم خدمترسانی میکنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سردار محمد زهرایی مسئول بسیج سازندگی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری رزمایش 14 هزار گروه جهادی که از بین 42 هزار گروه جهادی موجود در کشور انجام میشود، گفت: در این رزمایش تعداد200 هزار نفر داوطلب در گروههای جهادی به مدت 10 روز از 17 اردیبهشت ماه به مردم در مناطق محروم در قالب 500 شهر کشور خدماترسانی انجام میدهند که اسم این جهادگران، جهادگران فاطمی نامگذاری شده است.
وی افزود: همچنین امسال نصب پنلهای خورشیدی در مناطق محروم را به صورت آزمایشی شروع کردیم که با استفاده از اعتبارات تبصره 16 قانون بودجه منابعی به احداث پنلها اختصاص مییابد. نصب 5 هزار پنل را شروع کردهایم که 830 نیروگاه کوچک خورشیدی به اتمام رسیده و تحویل مردم شده است.
به گفته مسئول بسیج سازندگی، همچنین در لایحه بودجه 6 هزار میلیارد تومان منابع پیشبینی شده است که به شرط تصویب شورای نگهبان در قالب یک طرح هشت ساله 50 هزار پنل خورشیدی بر روی پشتبام مردم در مناطق محروم قرار داده میشود که این پنلها در یکی دو سال اول هزینه دارد اما بعد از آن به درآمدزایی و تولید برق میرسد.
زهرایی همچنین گفت: در قالب اردوهای راهیان نور، گروههایی هستند که خادمیار نامیده میشوند و درصدد هستیم این افراد را به گروههای جهادی متصل کنیم و گروههای جهادی را به خادمیار متصل کنیم. همانطور که در دارالقرآن تیمهای جهادی تشکیل شدند و یا در بخش خیّران مدرسهساز آنها را با گروههای جهادی متصل کردهایم و گروههای جهادی را به خیّران مدرسهساز مرتبط کردهایم.
وی گفت: سازمان بسیج براساس وظیفهای که تعریف کرده قرار است پنج قرارگاه ملی در استانهای خوزستان، خراسان، منطقه قلعهگنج، اندیکا ایجاد میشود همچنین قرار است 32 قرارگاه استانی در همه استانهای کشور ایجاد شود و 2100 گروه جهادی از 20 اسفند تا 15 فروردین سال آینده به بحث محرومیتزدایی با اولویت تأمین آب شرب، مسکن محرومان و توانمندسازی و مهارتآموزی مردم اقدام میکنند. در کنار این گروههای جهادی همچنین خدمات پزشکی به صورت رایگان به مردم ارائه میشود.
مسئول بسیج سازندگی همچنین گفت: یکی دیگر از خدمات جهادگران، آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد است و همچنین قرارگاه ایران سبز برای نهالکاری تشکیل شده است که امیدوارم مردم استقبال کنند و بحث نهالکاری در کشور را توسعه دهند.
به گفته مسئول بسیج سازندگی، از آثار کار جهادگران این است که 45 هزار نفر به تحقق کاهش فقر و محرومیت برای مردم کمک میکنند و ما هم به عنوان تسهیلگر و هماهنگکننده در کنار گروههای جهادی و مردم هستیم.
زهرایی همچنین گفت: گروههای جهادی از اقشار مختلف مردم مانند کارمند، پزشک، بقال و دیگر گروههای اجتماعی تشکیل شدهاند و هر گروهی میتواند خدمات تخصصی به مناطق محروم ارائه کندو اگر در قالب قرارگاه باشد میتواند حساب حقوقی مشخص داشته باشد و به جمعآوری کمکهای مردمی و تزریق آن به مناطق محروم اختصاص دهند.
وی در مورد حمایت دولت گفت:در دولت قبلی حمایت از گروههای جهادی کمتر بود اما در دولت سیزدهم از گروههای جهادی بیشتر حمایت میشود. در حال حاضر جلسات مختلفی با معاون اول رئیسجمهور برای خدماترسانی به مناطق محروم در تعطیلات عید و محرومیتزدایی برگزار میشود. نوع حمایت دولت فقط دادن پول نیست، در جاهایی نیاز به پشتیبانی حاکمیتی داریم که دولت سیزدهم در این زمینه همراه است.
مسئول بسیج سازندگی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس که جایگاه بسیج سازندگی در شورای عالی جهادسازندگی چگونه است، گفت: قبلاً شورای عالی روستا و عشایر وجود داشت که با مصوبه دولت تبدیل به شورای عالی جهادسازندگی شده. قبلاً معان اول رئیسجمهور رئیس شورا بود، الان خود رئیسجمهور به عنوان رئیس شورای عالی جهادسازندگی و هم بسیج سازندگی هم به عنوان عضو اصلی سازمان جهاد سازندگی حضور دارد.
وی تأکید کرد: شورای عالی جهاد سازندگی قرار نیست در کارهای اجرایی دخالت کند بلکه از انسجام و هماهنگی بین گروههای جهادی و سازمانهای متولی خدمات جهادی قرار نیست دولتی شود بلکه این شورا به هماهنگی اقدام میکند.
سردار زهرایی همچنین در مورد مشاغل خانگی و خرد گفت: در این زمینه صندوقهای قرضالحسنه مردمی تشکیل شده است که بدون هیچ کمک دولتی 27 هزار صندوق قرضالحسنه خرد با منابع مردم تشکیل شده که 1.3 میلیون نفر عضو این صندوقها هستند و بخش عمده اشتغال ایجاد شده با منابعی است که صندوقهای قرضالحسنه به مردم میپردازند. در این صندوق ها هیچ هزینه اداری یا بورکراسی وجود ندارد و کلا کارهای بسیج هم بدون بوروکراسی انجام میشود.
زهرایی این را هم گفت: تاکنون 1350 شرکت تعاونی از دل صندوقهای قرضالحسنه مردمی و خرد تشکیل شده و در دو سال آینده 195 هزار فرصت شغلی از محل منابع صندوقها ایجاد شده، اما برای پایداری مشاغل لازم است سه سال یک شغل وجود داشته باشد تا بگوییم پایدار است.
وی گردش مالی صندوقهای قرضالحسنه مردمی را 4 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: عمده آن پول خود مردم است اما در عین حال 67 میلیارد تومان کمک خیرین به صورت بلاعوض به صندوقها ارائه شده که صرف اشتغالزایی میشود.
وی افزود: همانگونه که خیرین مسجدساز و مدرسهساز میشوند، در طرح آبرسانی هم خیرین مشارکت میکنند و یکی از نیازهای اصلی مردم در مناطق محروم، تأمین آب شرب و کشاورزی است و ما تلاش داریم گروههای جهادی را به سمت اشتغالزایی و تأمین آب شرب هدایت کنیم.
مسئول بسیج سازندگی ادامه داد: سال گذشته در 8 مقطع مانور کمکهای مؤمنانه اجرا شد، امسال در 9 مقطع کمک مؤمنانه به مناطق محروم انجام شد. امسال 7.3 میلیون بسته معیشتی بین 1.65 میلیون خانوار نیازمند که شناسایی شدند توزیع شد. همچنین 7 هزار زندانی جرائم غیرعمد با کمکهای مؤمنانه آزاد شدند و 67 هزار سری جهیزیه نیز در مناطق محروم توزیع شد.
زهرایی در مورد اینکه نقش بانکها در صندوقهای قرضالحسنه خرد مردمی چیست، گفت: در این 27 هزار صندوق قرضالحسنه 1.3 میلیون خانوار عضو هستند که این صندوقها اساسنامه و صاحبان امضا دارند. کار بسیج، تسهیلگری است، بانکها هم به خدمات افتتاح حساب اقدام میکنند و با بانکها قرار گذاشتیم هر میزان منابعی که صندوقهای خرد بیاورند، بانک هم باید 2 تا 4 برابر منابع اختصاص دهد.
وی گفت: یکی از مشکلات مردم در مناطق محروم، تضامین بانکی است و همچنین تکلیف به پرداخت وام با کارمزد 4 درصد میشود که برخی از بانکها همراهی نمیکنند.
به گفته وی سال آینده 62 هزار میلیارد تومان در قالب بودجه پیش بینی شده است که به شورای استانها اختصاص مییابد، البته اگر شورای نگهبان این مصوبه را قبول کند امیدواری وجود دارد که بانکها هم به این طرح بپیوندند و منابع قابلتوجهی به مردم در مناطق محروم پرداخت شود.
زهرایی همچنین به اجرای طرح جهاد روشنایی اشاره کرد که سال آینده با نصب پنلهای خورشیدی و نیروگاههای کوچک 5 کیلو واتی به مردم در مناطق محروم کمک میکنیم.
وی همچنین در مورد مشکلات در منطقه اندیکا گفت: ایران یکی از 10 کشور حادثهخیز در دنیا است، اما یکی از مشکلات در بحرانها توزیع خدمات بین مردم است که در سرپلذهاب که سهچهار ماه حضور داشتیم، چندین برابر نیاز مردم کمک جمع شد، اما به صورت درست به نیازمندان نمیرسید و ما همان زمان اعلام کردیم که مدیریت بحران خودش دچار بحران شده است. به هر حال نقش بسیج سازندگی، ایجاد هماهنگی بین گروههای مختلف جهادی و دستگاههای خدماترسان در قالب مدیریت جهادی است.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 144237