تهران- ایرنا- رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان در نشست هماهنگی سفر وزیر صمت به عمان با حضور بخش خصوصی از رشد ۷۳ درصدی حجم مبادلات خارجی ایران به کشور عمان خبر داد.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «محسن ضرابی» در این نشست که با حضور وزیر صمت برگزار شد، افزود: در ۱۰ ماهه اول ۱۴۰۰ به یک میلیارد دلار حجم تجارت خارجی با عمان رسیدیم که تا پایان سال به ۱.۲ میلیارد دلار خواهیم رسید.
وی همچنین با بیان اینکه نقشه راه برای صادرات به کشور عمان با مشارکت بخش خصوصی و اتاق مشترک تدوین شده است، گفت: در این نقشه بر ۶ محور برنامه پنج ساله دولت عمان مانند استارتاپها، نانو و دانش بنیانها تمرکز شده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با یادآوری اینکه واردات به عمان در سال ۲۰۲۰، حدود ۲۴ میلیارد دلار بوده است، اضافه کرد: در اکثر کالاهای وارداتی به کشور عمان ما مزیت صادراتی داریم.
ضرابی همچنین با اشاره به سفر وزیر صمت به عمان، ادامه داد: اولین هیات سرمایهگذاری بخش خصوصی با همراهی وزیر صمت به عمان سفر میکند و امیدوارم که راهگشای توسعه مبادلات اقتصادی و افزایش حجم تجاری دو کشور باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه معدن، شیلات، گردشگری و صادرات مجدد موضوعات مهم است، تصریح کرد: در این سفر ۲ شرکت مطرح معدنی، سه شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی، ۲ شرکت در حوزه انرژی و پنج شرکت در حوزه مواد غذایی و آبزیان وزیر صنعت، معدن و تجارت را همراهی می کنند.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با اعلام اینکه عمان قرارداد FTA (موافقتنامه تجارت آزاد) با ۱۶ کشور عربی- آفریقایی، آمریکا، سنگاپور و چهار کشور اروپایی (سوئیس، لیختن اشتاین، نروژ، سوئد) دارد، گفت: این به آن معنی است که ما میتوانیم محصولات تولیدی و کالاهای خودمان را از طریق عمان با تعرفه گمرکی صفر به این کشورها صادر کنیم.
ضرابی در ادامه با بیان اینکه عمان به چند جهت برای فعالان اقتصادی کشورمان دارای اهمیت است، گفت: عمان با واردات ۲۴ میلیارد دلاری بازار بسیار خوبی برای کالای ایرانی است. سهم ما از این بازار در سال ۹۲ معادل هفت دهم درصد بود و در سال ۹۷ به ۳.۶ درصدرسید که میتوانیم تا ۱۰ درصد از این بازار را در دست داشته باشیم.
وی در خصوص استفاده از ظرفیت صادرات مجدد از عمان، ادامه داد: دوم اینکه عمان پایگاه بسیار خوبی برای صادرات مجدد کالای ایرانی است. برخی از کشورها بازار بسیار مناسبی برای کالاهای ایرانی است ولی به جهت روابط نامطلوب سیاسی، امکان صادرات کالاهای ما به این کشورها فراهم نیست، در حالی که از طریق عمان میتوانیم کالاهای خود را به این کشورها صادر کنیم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان در پایان با بیان اینکه طی این سالها روند تعامل و تبادل اقتصادی رو به رشدی را با این کشور تجربه کردهایم که ایجاد اتاق مشترک ایران و عمان در این سیر صعودی نقش موثری داشته است، گفت: در بهمنماه ۹۲ که شورای بازرگانان ایران و عمان به اتاق مشترک ایران و عمان تبدیل شد، حجم تجارت سالانه میان ۲ کشور تقریبا ۲۲۱میلیون دلار بود و بعد از سالها تلاش این مجموعه با همکاری سفرای ۲ کشور، این حجم مبادلات در پایان سال ۹۷ به یک میلیارد و ۱۶۱ میلیون دلار رسید.
براساس این گزارش وزیر صمت کشورمان از ۱۹ تا ۲۱ بهمن ماه به منظور شرکت در کمیسیون مشترک ایران و عمان در رأس یک هیات دولتی و خصوصی متشکل از بخش های مختلف اقتصادی، به این کشور سفر میکند.
۲ کشور در جریان نوزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک قرار است در زمینه های اقتصادی و به ویژه سرمایه گذاری تجاری، صنعتی، معدنی، حمل و نقل هوایی، دریایی و ترانزیت، حوزه انرژی، خدمات فنی و مهندسی، گردشگری، فرهنگی و... رایزنی کنند.
شناسه خبر: 32793