وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: پیشبینی می شود که سطح مبادلات تجاری میان ایران و زیمبابوه به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در سال افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری مهر، نهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و زیمبابوه بهمنماه امسال در تهران برگزار شد و در این رویداد تعدادی سند همکاری دوجانبه به امضا رسید.
در جلسات قبلی دو طرف، متنهای پیشنهادی برای تفاهمنامههای همکاری مبادله شد. روابط سیاسی دو کشور ایران و زیمبابوه تاریخی و راهبردی بوده و بر همین اساس افزایش سطح همکاریهای اقتصادی میان دو طرف مورد تاکید قرار دارد. به همین منظور این اجلاس بستر توسعه همکاریهای اقتصادی و ارتقای سطح تبادلات تجاری دو کشور را فراهم میکند.
سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار با وزیر صنایع و تجارت زیمبابوه با اشاره به ظرفیتهای شرکت دخانیات به عنوان یکی از زیرمجموعههای این وزارتخانه گفت: این شرکت محصول توتون خود را از زیمبابوه وارد میکند که در آیندهای نزدیک همکاران این شرکت برای تبادل تجربیات و مبادله نیازها به این کشور سفر خواهند کرد.
وی از آمادگی شرکت سرمایهگذاری دارویی تأمین (تیپیکو) به عنوان یکی دیگر از زیرمجموعههای وزارت کار برای برنامهریزی، تأمین و ارسال دارو به زیمبابوه خبر داد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین از افزایش سطح مبادلات تجاری میان دو کشور به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در سال خبر داد.
همچنین حامد فروزان مدیرکل امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این اجلاس از آمادگی هلدینگهای دارویی برای ایجاد خط تولید دارو در زیمبابوه خبر داد و گفت: در سفر آینده هیأت ایرانی به زیمبابوه امکان ایجاد خط فراوری دخانیات و بهرهمندی مستقیم شرکت دخانیات از توتونهای موجود در این کشور بررسی خواهد شد.
گفتنی است، تفاهمنامههای متعددی در حوزه انتقال تجربیات در بخش دارو، آموزشهای فنی و حرفهای، صنعت و کشت فرا سرزمینی و صادرات ماشینآلات کشاورزی و مواد پتروشیمی به زیمبابوه پیشبینی شده و تلاش بر این است که روابط تجاری دو کشور به تراز مثبت برسد.