اکونومیک 24
13 بهمن 1401 - 13:11

واردات خودروهای دست دوم در ۱۴۰۲/ رفع تعهد ارزی با شیوه های جدید

واردات خودروهای دست دوم، محدودیت استفاده از درهم برای واردات از چین، برقراری ارتباط مستقیم بانکی ایران و روسیه و رفع تعهد ارزی با واردات طلا و به صورت اسکناس از جمله اخبار مهم حوزه صمت بود.

به گزارش خبرنگار مهر، رفع تعهد ارزی صادرکنندگان محصولات غیرخام و نیمه خام با واردات طلا، تولید میلیونی خودرو، افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت مبلمان، ارتباط مستقیم بانکی بین ایران و روسیه، ابلاغ تعرفه‌های جدید واردات خودرو، ارز پیش‌بینی شده برای واردات خودرو در ۱۴۰۲ بیشتر از امسال است، محدودیت استفاده از درهم برای واردات از چین و ۷ قلم کالا، اعلام دستورالعمل شورای رقابت برای عرضه خودرو طی چند روز آتی و ثبات قیمت سیمان از جمله اخبار مهم حوزه صنعت، معدن و تجارت طی هفته جاری بود.

رفع تعهد ارزی صادرکنندگان محصولات غیرخام و نیمه خام با واردات طلا

علیرضا پیمان پاک معاون وزیر صمت گفت: برگشت ارز حاصل از صادرات یکی از دغدغه‌های صادرکنندگان است که رفع این مشکل از طریق واردات شمش طلا برای صادرکنندگان محصولات غیرخام و نیمه خام در دولت در دستور کار دولت است.

برگشت ارز حاصل از صادرات به صورت اسکناس

همچنین از دوم بهمن ماه صادرکنندگان می‌توانند اسکناس حاصل از صادرات خود را به شعب بانک ملی ایران در مبادی ورودی دهند و رسید آن را دریافت کنند. (جزئیات بیشتر)

محدودیت استفاده از درهم برای واردات از چین و ۷ قلم کالا

طبق اطلاعیه سامانه جامع تجارت، ثبت‌سفارش‌های با نوع ارز درهم یا دارای ردیف تخصیص ارز با نوع ارز درهم (که فاقد تأمین ارز یا ترخیص بوده‌اند) با کشور مبدا / ذی‌نفع / تولیدکننده چین، تعلیق شده‌اند. (جزئیات بیشتر)

واردات خودروهای دست دوم در سال آینده

روح الله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: اعضای کمیسیون صنایع و معادن در جریان بررسی پیشنهادات نمایندگان درباره بودجه ۱۴۰۲ با واردات خودروهای دست دوم با عمر کمتر از ۵ سال موافقت کردند.

تولید میلیونی خودرو

عبداله توکلی لاهیجانی مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت گفت: تا بهمن امسال، یک میلیون و ۵۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی ۳۰ درصدی را نشان می‌دهد.

ابلاغ تعرفه‌های جدید واردات خودرو

گمرک ایران در بخشنامه‌ای، تعرفه‌های جدید واردات خودروهای مختلف با حجم موتور کمتر از ۱۲۰۰ سی سی تا ۲۰۰۰ سی سی که از شش درصد تا ۳۱ درصد تعیین شد را ابلاغ کرد. (جزئیات بیشتر)

اعلام دستورالعمل شورای رقابت برای عرضه خودرو طی چند روز آتی

پیگیری‌ها از شورای رقابت حاکی از آن است که امروز نیز جلسه‌ای در این شورا در مورد عرضه خودرو در بورس برگزار شده و دستورالعمل نهایی طی چند روز آینده اعلام خواهد شد. (جزئیات بیشتر)

افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت مبلمان

علیرضا عباسی رئیس اتحادیه صنف درودگران ضمن اشاره به افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت مبلمان گفت: مواد اولیه به دلیل دلال بازی‌ها با قیمت واقعی به دست تولیدکننده نمی‌رسد و باید روی این بخش نظارت جدی صورت گیرد.

ثبات قیمت سیمان

اسماعیلی کاظمی قمی رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی گفت: قیمت سیمان نسبت به قبل تغییری نداشته است و با همان قیمت‌های قبلی در بورس کالا عرضه می‌شود.

مزایای ارتباط مستقیم بانکی بین ایران و روسیه

جلیل جلالی فر عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه در مورد برقراری ارتباط مستقیم بین بانک‌های ایران و روسیه، گفت: اهمیت این توافقنامه از آن جهت بالاست که بدانیم مشکل اساسی در حوزه تجارت ما مربوط به بحث تبادل ارزی و پولی و موضوع سوئیفت می‌شود؛ بنابراین با برقرار شدن این ارتباط دوسویه بین ایران و روسیه قطعاً تسویه‌های مالی بهتر انحام خواهد شد و سازمان‌هایی که باید ضمانت این پرداخت‌ها را بر عهده بگیرند راحت تر پای کار می آیند. همچنین با این توافقنامه مکانیزم نقل و انتقال راحت تر انجام می‌شود و ریسک صندوق ضمانت نیز پایین می‌آید.

وی تاکید کرد: از سویی دیگر نیز دسترسی تجار به بازار هدف بهبود می‌یابد زیرا وضعیت مبادلات مالی اولین شرط ورود به بازار کشورهای خارجی است؛ وقتی این شرایط مهیا نباشد تجار نیز توان دسترسی به بازار هدف را ندارند و نمی‌توانند نسبت به مطالعه بازار و سرمایه گذاری اقدام خاصی انجام دهند.

ارز پیش‌بینی شده برای واردات خودرو در ۱۴۰۲ بیشتر از امسال است

سید رضا فاطمی امین وزیر صمت درباره انتشار خبرهایی مبنی بر پیش‌بینی ۲ میلیارد دلار برای واردات خودرو در بودجه سال آینده، اظهار کرد: در بودجه این عدد وجود ندارد. این مبلغ ارتباطی به بودجه ندارد.

وی گفت: ارز واردات خودرو بیشتر ارزهایی است که منشأ خارجی دارند به این معنا که به بازار ارز کشور فشاری وارد نمی‌شود.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1014993

مهمترین اخبار اقتصادی: