تسهیلات ساخت مسکن مهمترین نوع هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید است که نه تنها رفع نیاز اساسی خانوادههای ایرانی در دسترسی به سرپناه مناسب را فراهم میکند بلکه گامی اساسی در زمینه تقویت سرمایهگذاری به نفع تولید مسکن برداشته میشود.
محمد حسین هاشمی فرد کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اهمیت موضوع هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید در سال سرمایهگذاری برای تولید گفت: در زمینه تحقق شعار سال، مسائل مختلف و رویکردهای مختلفی وجود دارد اما در بین همه این موارد، مسئله مربوط به تقویت سرمایهگذاری از مسیر هدایت اعتبارات بانکی یکی از اصلیترین نگرشهای موردتایید همه اقتصاددانان است. بنابراین یکی از مسائل اصلی در زمینه تحقق شعار سال مسئله هدایت اعتبارات بانکی است. این موضوع از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا میکند که اگر بخواهیم یک رشد اقتصادی بهینه را تجربه کنیم، بسترسازی هدایت اعتبارات بانکی به سمت بخشهای مولد لوکوموتیو نظیر کشاورزی و ساخت مسکن از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی در ادامه افزود: در این بین تسهیلات ساخت مسکن با توجه به کارکرد مهم آن که هم مسئله مسکن مردم را حل میکند و هم مسئله رشد تولید و اشتغالزایی را به همراه خواهد داشت و به این ترتیب موضوع به سمت یک بازی دو سر برد خواهد رفت اما متاسفانه عملکرد شبکه بانکی در زمینه پرداخت تسهیلات به شدت ضعیف بوده است و یک دهم برنامه مصوب و قانونی را نیز به بخش ساخت مسکن تخصیص ندادهاند. این موضوع بسیار مهم است که شبکه بانکی در سال سرمایهگذاری برای تولید بدون آمارسازی، خواست و نیاز مردم یعنی پرداخت تسهیلات برای ساخت مسکن و سرپناه برای مردم را در دستور کار قرار دهد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اهمیت تسهیلات ساخت مسکن در زمینه هدایت اعتبارات و حل همزمان نیاز خانوادههای ایرانی به مسکن و رشد تولید و اشتغال در کشور خاطرنشان کرد: تسهیلات ساخت مسکن باید ویژگیهایی داشته باشد تا بتواند گرهی از مشکلات مردم باز کند و در نهایت به خانهدار شدن آنها بیانجامد. مهمترین موضوع این است که تسهیلات متناسب با تورم باشد و بخش قابل قبولی از هزینههای ساخت مسکن را پوشش دهد. موضوع دیگر این است که تسهیلات با شرایط مناسب و مقرون به صرفه در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.
وی ادامه داد: مخاطب تسهیلات ساخت مسکن کارگران و کارمندان هستند که درآمد بالایی ندارند. به منظور کمک به این اقشار در حوزه مسکن باید سیاستهای حمایتی جدی به اجرا گذاشته شود. تسهیلات ساخت مسکن باید با شرایط مناسبی اعطا شود و مبلغ آن نیز متناسب با تورم باشد. در غیر این صورت تنها در شعار و حرف ساخت مسکن ملی پیگیری میشود و در عمل اتفاقی نمیافتد.
هاشمی فرد کارشناس اقتصادی در رابطه با لزوم پاسخگویی تمام هزینههای ساخت مسکن با وام ساخت مسکن و افزایش این وام راهبردی به یک میلیارد تومان برای سال 1404 گفت: در همه جای دنیا این طور است که تسهیلات ساخت مسکن بخش قابل توجهی از هزینههای ساخت و ساز را در بر میگیرد. از طرف دیگر، شرایط این تسهیلات نیز به گونهای است که اقشار ضعیف جامعه بتوانند از آن استفاده کنند. مشکل مردم در حوزه مسکن جدی است و خانوارها برای دسترسی به مسکن مناسب با دشواریهای اساسی روبرو هستند. این موضوع بر بی انگیزگی جوانان برای ازدواج نیز اثرگذار است که در نهایت بر عدم پیشبرد طرح جوانی جمعیت منجر میشود. بنابراین باید تسهیلات ساخت مسکن نیز توسط بانک مرکزی به 1 میلیارد تومان افزایش یابد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین تسهیلات ساخت مسکن مهمترین نوع هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید است که نه تنها رفع نیاز اساسی خانوادههای ایرانی در دسترسی به سرپناه مناسب را فراهم میکند بلکه با گام تکمیلی آن در زمینه عرضه زمین توسط دولت به مردم، ساخت مسکن با سرمایهگذاری مستقیم مردم کلید خواهد خورد و گامی اساسی در زمینه تقویت سرمایهگذاری به نفع تولید مسکن برداشته میشود.
انتهای پیام/