امتناع ایرانخودرو از عرضه پژو پارسهای ثبتنامی در سامانه یکپارچه، موجب سرگردانی متقاضیان شده است، در شرایطی که مدیران این خودروسازی گوش شنوایی برای شنیدن صدای مردم ندارند، ضرورت دارد سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان نهاد ناظر ورود کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویشی با عنوان «عدم اجرای تعهد سامانه یکپارچه خودرو توسط ایران خودرو» از عدم تحویل خودروهای پژو پارس با موعد تحویل زمستان 1402 گلایه کردند.
مخاطبان خبرگزاری فارس عنوان کردهاند که در مرحله اول عرضه خودرو در سامانه یکپارچه خودرو شرکت و خودروی پژو پارس را انتخاب کردهاند که بعد از نوبت دهی، موعد تحویل این خودرو زمستان 1402 اعلام شد.
مخاطبان خبرگزاری فارس در این پویش نوشتهاند: اکنون که موعد تحویل خودرو به این متقاضیان فرا رسیده است فراخوان واریز وجه از سوی شرکت خودروساز برای آنها صادر نشده و شنیدهها حاکی از آن است که خودروساز قصد دارد خودروی جایگزین به مشتریان معرفی کند.
یکی دیگر از متقاضیان گفت: هر چه با نمایندگیهای ایرانخودرو تماس میگیریم کسی پاسخ ما را نمیدهد و میگویند از مرکز پیگیری کنید، این مرکز کجاست؟ چرا کسی صدای ما را نمیشوند؟ ما پول بیشتری برای خرید ماشینهای گرانتر ایرانخودرو نداریم.
* رئیس سازمان ملی استاندارد: پژو پارس تا 15 اسفند مهلت تولید دارد
به گزارش فارس در واقع موضوع از این قرار است که رئیس سازمان ملی استاندارد اعلام کرده که پژو پارس که فاقد استانداردهای 85 گانه است و تا نیمه اسفند امسال مجوز تولید دارد و پس از آن طبق قانون عمل خواهد شد.
بنابراین در حالی که خودروساز در سامانه یکپارچه پژو پارس را عرضه کرده و عدهای را در نوبت تحویل این خودرو قرار داده است به این بهانه که سازمان ملی استاندارد مجوز تولید این خودرو را نمیدهد عرضه این خودرو را از مدتی قبل متوقف کرده و اقدامی نیز برای پاس کردن استانداردهای مورد نظر سازمان استاندارد انجام نمیدهد.
ایرانخودرو: مجوز استاندارد هر خودرو صادر نشود خط تولید آن را متوقف میکنیم
از طرفی به دنبال مسائلی که پیرو عدم ارسال فراخوان واریز وجه برای خودرو پژو پارس مطرح شد، شرکت ایران خودرو در اطلاعیه ای با تاکید بر الزام اجرای استانداردهای 85 گانه در محصولات، عنوان کرد: همه محصولاتی که دارای استاندارد هستند در حال فراخوان تکمیل وجه برای مشتریان است و سایر خودروها نیز در صورت تمدید مجوز سازمان ملی استاندارد و ادامه تولید، فراخوان خواهند داشت؛ در صورت عدم تمدید مجوزهای سازمان ملی استاندارد برای تولید هر گونه از محصولات، نسبت به توقف خط و جایگزینی با محصول دیگر تصمیم گیری خواهد شد.
این در حالی است که براساس شنیدها حدود 200 هزار نفر از ثبت کنندگان خودرو در سامانه یکپارچه در نوبت تحویل این خودرو قرار دارند.
اوایل امسال براساس جدول ارائه شده از سوی دفتر صنایع خودرو وزارت صمت، زمان بندی اجرای استانداردهای 85 گانه به تفکیک گروه های خودرویی اعلام شد که مطابق آن ، استانداردهای جدید برای گروه خودروهای سواری تعریف شد و نهایت زمان اجرایی شدن آن تیرماه 1402 در نظر گرفته شده بود.
براین اساس خودروهای سواری باید تا پایان تیر امسال، همه موارد استانداردهای 85 گانه را پاس میکرد اما این مهلت تا پایان امسال تمدید شد و مقرر شد که تا پایان سال هر خودرویی که توانست استانداردهای 85 گانه را بگذراند تاییدیه استاندارد دریافت کند و شماره گذاری شود.
بنابراین براساس جدول ارائه شده، ظاهرا شرکت خودروساز از قبل میدانسته که تا چه زمانی برای تولید این خودرو فرصت دارد و لذا بهتر بود که این خودرو را در سامانه عرضه نمیکرد و اکنون که عرضه کرده حداقل خودرو را به استانداردهای مورد نظر سازمان ملی استاندارد برساند تا افرادی که به امید خرید این خودرو در سامانه ثبتنام کردهاند اکنون سرگردان نشوند.
مهدی اسلامپناه رئیس سازمان استاندارد اعلام کرده است: مسئولیتی در قبال پیشفروشها پس از مهلت قانونی توقف تولید ندارد لذا آنچه که قانون برای ما وضع کرده است ما به آن عمل خواهیم کرد، مصرفکننده باید رضایت کافی و وافی از کالا را داشته باشد، تولیدکنندگان هم ملزم به رعایت قانون هستند.
با این شرایط عدهای از متقاضیان خرید خودرو که در سامانه یکپارچه برای خرید پژو پارس ثبت نام کردهاند بلاتکلیف ماندهاند و نگرانند که در صورت توقف این خودرو و ارائه خودرو جدید چگونه وجه خرید خودرو جدید را تامین کنند.
به نظر میرسد سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان مراجع رسیدگی کننده به مسائل و مشکلات بین خریدار و فروشنده کالا به این موضوع ورود کنند و موضوع را مورد بررسی قرار داده و نتیجه کارشناسی را اعلام کنند.
همچنین شورای رقابت با توجه به مسئولیت نظارتی که براساس مصوبه 543 برعهده دارد به عنوان مدعیالعموم به این موضوع ورود کند و بررسی کند که در این شرایط خودروساز چه مسئولیتی در قبال مشتریان دارد؟ آیا در شرایطی که عده ای با ثبت نام در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی از ماهها پیش در نوبت تحویل خودرو پژو پارس قرار دارند و در حالی هنوز قراردادی بین مشتری و خودروساز به امضا نرسیده است، مشتریان میتوانند خودروی مورد تقاضای خود را مطالبه کنند؟
و آیا خودروساز در حالی که از مدت ها پیش میدانست که به علت عدم پاس کردن استانداردهای 85 دیگر اجازه تولید این خودرو را نخواهد داشت مجاز بوده این خودرو را در سامانه یکپارچه عرضه کند یا اینکه با عرضه این خودرو تخلفی را مرتکب شده است؟
همچنین آیا عرضه این خودرو خودروساز را متعهد کرده و باید این خودرو را به متقاضی تحویل دهد یا خیر؟ ضمن اینکه آیا خودروساز در چنین شرایط مجاز به عرضه خودروی دیگر به متقاضی هست یا خیر؟
خبرگزاری فارس منتظر دریافت و انتشار توضیحات و پاسخهای ایرانخودرو در اینباره است.
پایان پیام/