تهران- ایرنا- رییس خانه معدن ایران گفت: بهطور قطع ماشینسازی بخش معدن باید یک بازنگری در سیستم خود انجام دهد، زیرا در این بخش، نه برای پنج سال آینده بلکه برای ۵۰ سال آینده تصمیم میگیریم.
«محمدرضا بهرامن» امروز جمعه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: متولی بخش معدن باید نیاز این بخش را به سایر بخشها انتقال دهد.این چارچوب کار است و اکنون متولی بخش معدن هم در حال انجام همین کار است.
وی بیان داشت: چشمانداز توسعه بخش معدن در اختیار متولی آن است و باید برای رسیدن به آن از همه ابزارها و عوامل استفاده کند.
بهرامن یادآور شد: هپکو بهعنوان نخستین مجموعه در راستای تامین ماشینآلات معدنی در کشور، شروع کار آن از حدود سال ۵۵ زده شد که آن زمان کشور هم در بخش عمران و هم در بخش معدن نیازمند ماشینآلات بود. همان زمان بهطور شفاف ماشینآلات معدنی موردنیاز برای توسعه این بخش تعریف شد.
وی گفت: برنامهریزی هپکو هم تامین ماشینآلات معدنی موردنیاز بود، ابزار آن روز لودرهای ال ۹۰، ال ۱۲۰ تا ال ۴۷۰ مشابه کوماتسو بود، اما امروز معدنکاری سنگین شده و در مقیاس بزرگ قرار گرفته و با ابزار و ماشینآلات کوچک نمیتوان کار را به پیش برد.
رییس خانه معدن ایران تاکید کرد: امروز هپکو باید خودش را با ساخت ماشینآلات سنگین و موضوع اقتصادی بودن تولید ماشینآلات تطبیق دهد که آیا اقتصادی هست یا خیر؟
وی ادامه داد: امروز حتی اگر با همین ذخایر معدنی موجودمان هم بخواهیم جلو برویم زمان نیاز داریم، این در حالی است که اکتشافات ما روزبهروز در حال افزایش است و استراتژی ما نیز به همان نسبت فراتر میرود و بر این اساس نیازمند تجهیزات هستیم.
بهرامن تصریح کرد: واردات همه این تجهیزات اشتباه است و باید بتوانیم حداقل بخشی از نیاز کشور را در داخل تولید کنیم، یعنی صنعت داخلی کشور بر اساس نیاز باید یک بازنگری در درون خودش انجام دهد.
امروز بهطور مثال صنعت شن و ماسه خودش را توسعه داده و بخش شن و ماسه نیز از حالت «خیلی سنتی» به حالت مدرن، اقتصادی و سیستماتیک تغییر داده است که نمونهای از بهروز شدن با شرایط جدی است.
به گزارش ایرنا، مطابق آخرین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مقررشده بهمنظور حمایت از چگونگی تامین ماشینآلات معدنی موردنیاز فعالان بخش معدن در کشور، از تولیدکنندگان داخل مانند هپکو و سایر برندهای ساخت داخل با توانمندی ایمیدرو و صندوق بیمه فعالیتهای معدنی با هدف حمایت از معدنکاران و بالا بردن وضعیت تولید سازندگان ماشین آلات معدنی (ساخت داخل) استفاده کامل به عمل آورده شود.
ایران دارای ۸۱ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثباتشده سنگآهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن (هشتدهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهاردهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.
کل ذخایر اثباتشده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گسترهای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومترمربع، انتظار میرود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزههای مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار میآید.
شناسه خبر: 358393