به دلیل نامشخص بودن روند بازارهای جهانی نفت و فلزات اساسی، نمادهای پالایشی امروز بیشترین خروج پول را شاهد بودند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در روزهای اخیر توان چندانی برای صعود یا نزول نداشته و در حال در جا زدن است. خروج پول که در معاملات روز یکشنبه با کاهش مواجه شده بود، امروز دوباره رشد داشت. خروج پول در روزهای پایانی سال به دلیل نیاز سهامداران حقیقی و خرد به نقدینگی است.
برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، رشد ارزش معاملات با آهنگ ثابت و خروج پول حقیقی، نشانهای از انتظارات منفی سهامداران نسبت به آینده بازار سهام بوده و آنها هنوز به بازگشت بورس به روزهای صعودی و متعادل اطمینان نکردهاند. برخی نیز نوسانات شاخص را متأثر از تلاطمات بینالمللی و نوسانات قیمت نفت و فلزات اساسی میدانند.
به نظر میرسد، افزایش ریسکهای سیاسی بازار به رشد خروج سرمایه و افزایش انتظارات منفی خواهد انجامید و به نظر میرسد بورس در روزهای پایانی سال نوسان بسیار کمی داشته باشد و سهامداران منتظر رسیدن سال جدید هستند.
روز جریان معاملات روز دوشنبه، قیمت سهام اغلب نمادهای پالایشی کاهش یافت و گروه فراوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای قرمزترین گروه بازار سهام بود. در معاملات امروز نمادهای نزولی گروه پالایشی، بخش عمده فروشها به سهامداران حقیقی اختصاص داشت.
* شاخصهایی که خلاف یکدیگر حرکت میکنند
* شاخصهایی که خلاف یکدیگر حرکت میکنند* شاخصهایی که خلاف یکدیگر حرکت میکننددر معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس با ریزش 595 واحدی نسبت به روز یکشنبه به رقم یک میلیون و 334 هزار و 781 واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی 0.04 درصد بوده است.
اما شاخص کل هموزن با رشد 218 واحدی در سطح 338 هزار و 954 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 0.06 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 14 واحد پائین آمد و در سطح 18 هزار و 138 واحدی ایستاد.
* رشد خروج پول حقیقی از بورس
* رشد خروج پول حقیقی از بورس* رشد خروج پول حقیقی از بورسامروز برای پنجمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد نسبت به روز گذشته رشد 69 درصدی داشت. در جریان معاملات امروز سهامداران حقیقی 349 میلیارد تومان پول از بورس خارج کردند.
در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شرکت های شلرد (شرکت کود شیمیایی اوره لردگان)، شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) و بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) اختصاص داشت. سهم های پالایش (صندوق پالایشی یکم- سهام)، تجلی (تجلی توسعه معادن و فلزات) و مبین (مبین انرژی خلیج فارس) نیز بیشترین ورود پول حقیقی را شاهد بودند.
* رکود در معاملات خرد بازار سهام
* رکود در معاملات خرد بازار سهام* رکود در معاملات خرد بازار سهامامروز ارزش معاملات کل بازار سهام به دلیل انجام عملیات بین بانکی اوراق بدهی به رقم 184 هزار و 364 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 179 هزار و 753 میلیارد تومان بود که 97 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد سهام نیز افت کرد و با کاهش 2 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 2 هزار و 742 میلیارد تومان رسید که کمترین رقم در دو هفته اخیر است. معاملات خرد تنها یک درصد از معاملات کل بازار را به خود اختصاص داده است.
* کاهش مازاد تقاضا در پایان معاملات
* کاهش مازاد تقاضا در پایان معاملات* کاهش مازاد تقاضا در پایان معاملاتدر پایان معاملات روز دوشنبه، 269 نماد رشد قیمت داشتند؛ یعنی 43 درصد بازار قیمتشان رشد کرده است و تعداد 43 نماد در صف خرید قرار گرفتند.
در جریان معاملات امروز، ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 8 درصد افت کرد و در رقم 90 میلیارد تومان ایستاد.
امروز نمادهای کمنگنز (شرکت معادن منگنز ایران)، غدام (شرکت خوراک دام پارس) و لابسا (شرکت آبسال) در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند و بیشترین صف خرید را داشتند.
در پایان معاملات روز دوشنبه، 359 نماد کاهش قیمت داشتند؛ یعنی 57 درصد بازار افت قیمت را تجربه کردند و تعداد 22 سهم در صف فروش قرار داشتند.
در جریان معاملات امروز، ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز یکشنبه 5 درصد افزایش یافت و 60 میلیارد تومان شد.بدین ترتیب معاملات روز دوشنبه با مازاد تقاضای 30 میلیارد تومانی بسته شد که نسبت به روز گذشته با کاهش روبرو شده است.
بیشترین صف فروش نیز به سهم های غدشت (شرکت دشت مرغاب)، سدبیر (شرکت سرمایهگذاری تدبیرگران فارس و خوزستان) و توسن (شرکت توسعه سامانه نرم افزاری نگین) تعلق داشت.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 164205