رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه دو کشور ایران و عراق از ظرفیت تجارت 20 میلیارد دلاری برخوردارند، گفت: امسال صادرات ایران به عراق از 9 میلیارد دلار عبور خواهد کرد.
یحیی آل اسحاق در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: در 11 ماهه ابتدای امسال ارزش صادرات ایران به عراق به 8 میلیارد و 200 میلیون دلار رسید و پیشبینی می شود که تا پایان سال صادرات به این کشور از 9 میلیارد دلار عبور کند.
* واردات از عراق به حدود 2 میلیارد دلار رسید
* واردات از عراق به حدود 2 میلیارد دلار رسید* واردات از عراق به حدود 2 میلیارد دلار رسیدوی با بیان اینکه نکته مورد اهمیت در تجارت با عراق افزایش قابل توجه واردات از این کشور است، افزود: امسال واردات از عراق به حدود 2 میلیارد دلار رسیده است و این در حالی است که تا سال گذشته ارزش واردات ما از این کشور حدود 140 تا 150 میلیون دلار بود.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق بیان داشت: در روابط تجاری بین دو کشور ایجاد توان و روابط تجاری دو طرفه بسیار دارای اهمیت است بنابراین افزایش واردات از این کشور می تواند به ادامه روابط تجاری پایدار بین دو کشور کمک کند.
* روابط تجاری ایران و عراق تا 20 میلیارد دلار قابل افزایش است
* روابط تجاری ایران و عراق تا 20 میلیارد دلار قابل افزایش است* روابط تجاری ایران و عراق تا 20 میلیارد دلار قابل افزایش استآل اسحاق با تاکید بر اینکه با توجه به ظرفیت های موجود دو کشور روابط تجاری ایران و عراق تا 20 میلیارد دلار قابل افزایش است، گفت: دست یافتن به تجارت 20 میلیارد دلاری بین دو کشور امکان پذیر است اما برای تحقق آن باید برخی مشکلات از قبیل مشکل صادرات در حوزه خدمات فنی و مهندسی حل شود.
وی افزود: کشور عراق دارای امکانات زیادی است و با توجه به شرایط نوسازی و بازسازی این کشور تا حدود 15 سال آینده بزرگترین کشور برای ما در خصوص کارهای سرمایه گذاری، عمرانی و تجاری به شمار میرود.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه توسعه روابط اقتصادی در روابط امنیتی و توسعه ای ما نقش کلیدی دارد، اظهار داشت: در حوزههای مختلف گردشگری، زیارتی، سلامت دو کشور ایران و عراق امکان فعالیت دارند.
وی با اشاره به ضرورت اتصال راه آهن شلمچه - بصره بیان داشت: راه اندازی این خط رآه آهن میتواند خطوط ارتباطی ما به سوریه و عمان را نیز گسترش دهد.
آل اسحاق بیان داشت: برای توسعه روابط تجاری دو کشور باید یک وحدت نظر در تصمیمگیری بین وزارت امور خارجه، اتاق مشترک ایران و عراق و غیره وجود داشته باشد تا با یک نظام واحد نسبت به کارها تصمیم گیری شود.
وی بیان داشت: البته مسئولان نیز باید به این نکته توجه داشته باشند که در تجارت با عراق باید یکسری اقتضائات خاصی در نظر گرفته شود و در رابطه با برخی مسائل مثل بازگشت ارز حاصل از صادرات به این کشور مانند سایر کشورها نگاه نکنند.
انتهای پیام/
شناسه خبر: 129249