رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: 30 درصد از محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل میشود که اگر این ضایعات را حذف کنیم میتواند غذای 27 میلیون نفر را تأمین کند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمد جواد عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس امروز در مراسم انعقاد قرارداد بین وزارت جهاد کشاورزی و بسیج مستضعفین در جهت ارتقاء بهرهوری کشاورزی گفت: امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده است و اگر کشورها در قالب برنامهریزی برای امنیت غذایی حرکت نکنند دچار آسیب میشوند.
وی گفت: بخش کشاورزی به گونهای است که با کمترین سرمایهگذاری میتوانیم سه برابر بخش صنعت بهرهوری به دست بیاوریم.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، 4 میلیون بهرهبردار کشاورزی در کشور داریم که 25 درصد از اقتصاد کشور شامل کشاورزی و دامپروری است و منبع اشتغال فراوانی در کشور است و محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره مردم را شامل میشود.
عسگری چالشهای مهم بخش کشاورزی را شامل بحران و کمبود آب عنوان کرد و گفت: باید از منابع آب استفاده بهینه و مطلوب صورت گیرد زیرا اکوسیستم کره زمین به هم خورده و غیرقابل پیشبینی شده است. استفاده بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی و فرونشست زمین در کشور صورت گرفته که باید این روند متوقف شود.
وی گفت:رشد شرکتهای دانشبنیان در کشور ما 4 درصد است که نسبت به دنیا خیلی عقب هستیم در حال حاضر 7 هزار عضو هیأت علمی کشاورزی، 2500 محقق و مروج در سازمان تحقیقات کشاورزی و 1800 استاد در دانشگاه آزاد در بخش کشاورزی داریم و در کشور ما 250 هزار فارغالتحصیل بخش کشاورزی داریم در حالی که نرخ رشد ما در بخش کشاورزی فقط 4 درصد است
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس این را هم گفت:در حال حاضر 30 درصد تولیدات کشاورزی ما به ضایعات تبدیل میشود که اگر این ضایعات را کنترل کنیم میتواند غذای 27 میلیون نفر را فراهم کند.
عسگری با اشاره به ارگانیک بودن تولیدات کشاورزی ایران گفت: کشورهای همسایه ما با دارا بودن 500 میلیون نفر جمعیت بازار خوبی برای صادرات به شمار میروند و باید برای صادرات به این کشورها برنامهریزی کنیم و اگر صادرات کشاورزی رونق بگیرد میتوان شیرهای نفت را ببندیم.
وی همچنین گفت: اگر در بخش سلامت محصولات کشاورزی هزار تومان هزینه کنیم در بخش بهداشت و درمان به اندازه 10 هزار تومان صرفهجویی صورت میگیرد همانگونه که سازمان بهداشت جهانی به سازمان فائو توصیه کرده کشورهای در حال توسعه برای جلوگیری از بیماریهای مختلف باید محصولات ارگانیک و بدون کود و سم استفاده کنند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه مجلس آمادگی دارد در جهت توسعه بخش کشاورزی کمک کند، گفت: بخش کشاورزی هم در حوزه اشتغال و هم در حوزه دانشبنیان میتواند پیشرو باشد و ما در بحث امنیت غذایی با جدیت از این بخش حمایت میکنیم.
وی همچنین به مناقشه بین روسیه و اوکراین اشاره کرد و گفت: این مناقشه بر روی امنیت غذایی بسیاری از کشورها اثر گذاشته و ما باید در زمینه امنیت غذایی گامهای مؤثری برداریم.
به گزارش فارس، در پایان این مراسم توافقنامه بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بسیج به امضاء وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان بسیج مستضعفان رسید.
در این مراسم همچنین سیدجواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس این توافقنامه در یک بازه 7 ساله امنیت بخش کشاورزی در محصولات اساسی مانند گندم، جو، دانههای روغنی وگوشت قرمز باید ارتقاء پیدا کند.
وی همچنین گفت:بر اساس دستور رئیسجمهور وظیفه ما در جهاد کشاورزی بر اساس سند تحول دولت سیزدهم افزایش خودکفایی و امنیت غذایی با تأکید بر تولید غذای ارزان، حلال و پاک و ایرانی است و در این زمینه از ظرفیت بسیج و ظرفیت مردمی برای تحقق این امنیت غذایی استفاده میکنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به شکاف عملیاتی بین استانها و بهرهبرداران کشاورزی گفت:با استفاده از این طرح این شکاف عملیاتی باید کاهش پیدا کند و در برخی استانها فاصله بین کشاورزان معمولی و کشاورزان پیشرو بالای 15 برابر است که با حذف این شکاف میتوانیم بهرهوری در بخش کشاورزی را افزایش دهیم.
پایان پیام/