اکونومیک 24
05 اردیبهشت 1404 - 10:06

فرصت۶ماهه برای تکمیل پروژه حساب اعتباری درخزانه داری کل کشور

فاز جدید پروژه اعتباری نمودن حساب‌های دستگاه‌های اجرایی در بخشنامه بودجه ۱۴۰۴ کلید خورد.بر این اساس هیچ مبلغی در حساب‌های دستگاه‌های اجرایی رسوب نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در ماده 21 بخشنامه بودجه 1404 آمده است، در راستای اعتباری شدن تمامی حساب‌ها، اعم از حسابهای تنخواه گردان پرداخت، بانک مرکزی مکلف است نسبت به فراهم کردن زیر ساختهای فناوری و اجرایی لازم با هماهنگی خزانه داری کل کشور اقدام نماید؛ به نحوی که تا پایان شهریورماه 1404 تمامی حساب‌های عاملین ذی‌حساب و تنخواه گردان در قالب حساب اعتباری ذیل حساب اعتباری اصلی دستگاه اجرایی تعریف و پرداخت آنها از محل حساب پشتیبان حساب اعتباری اصلی به ذینفع نهایی انجام شود.

نحوه پرداخت تا پایان شهریور به عنوان آخرین مهلت پیاده سازی پروژه حساب اعتباری

تا تعیین تکلیف حسابهای مذکور و اخذ مجوزهای جدید از هیئت عالی بانک مرکزی (حسب مورد)، دستورالعمل بند (الف) ماده (20) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، موضوع مصوبه جلسه 1294 (مورخ 1399/3/13) شورای پول و اعتبار (وقت) به عنوان ضوابط اجرایی مربوط تنفیذ می‌شود.

- خزانه داری کل کشور مجاز است از پرداخت تخصیص سایر اعتبارات دستگاه‌های اجرایی و وجوه بودجه شرکت‌های دولتی (اعم از شرکت‌های دولتی مشمول ذکر یا تصریح نام) که نسبت به اجرای حساب واحد خزانه موضوع احکام فوق‌الذکر اقدام ننموده‌اند و یا حساب فرعی غیر مجاز نزد سایر بانک‌ها و موسسات دارند، ممانعت نماید.

به گزارش تسنیم، از سال 1402 به منظور تکمیل پروژه حساب واحد خزانه و ریشه‌کن نمودن معضل حساب‌های غیرمجاز و ممانعت از رسوب نقدینگی در حساب‌های دستگاه‌های اجرایی،  پروژه اعتباری نمودن حساب‌های دستگاه‌های اجرایی اعم از حساب‌های اصلی و حساب‌های زیرمجموعه نظیر حساب‌های عاملین ذیحساب و تنخواه گردان پرداخت، در قالب شبکه‌ای از حساب‌های اعتباری متصل به یکدیگر با مشارکت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دست طراحی و پیگیری بوده و حکم لازم برای این موضوع در لایحه برنامه هفتم توسعه نیز درج شده است.

وجوه نقد در حساب خزانه، اعتبارات در حسابهای اعتباری دستگاهها

 بر اساس سازوکار یاد شده، تمامی منابع در اختیار دستگاه‌های اجرایی صرفاً در چارچوب اعتبار در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار خواهد گرفت و وجوه نقد در حساب واحد نزد خزانه نگهداری خواهد شد.

بدیهی است در زمان پرداخت به ذینفع، وجه مورد نیاز از حساب پشتیبان برداشت و به حساب ذینفع منتقل خواهد شد. در نتیجه اصولا هیچ مبلغی در حساب‌های دستگاه‌های اجرایی رسوب نخواهد داشت.

 در ضمن، چون تمامی حساب‌ها به صورت شبکه‌ای می‌باید به حساب اعتباری مادر و از آن طریق به حساب پشتیبان نزد خزانه وصل باشند تا قابلیت پرداخت داشته باشند، لذا اصولا افتتاح حساب غیرمجاز دیگر موضوعیت نخواهد داشت.

در همین خصوص بنایی مدیر کل بودجه خزانه داری کل کشور گفته بود، از حدود یک سال قبل برای شروع پرداخت اعتباری، به‌صورت آزمایشی، یکی از حساب‌های وزارت اقتصاد اعتباری گردیده است و در مرحله‌ی بعد حساب‌های چند دستگاه اجرایی منتخب و موافق برای اجرای دوره آزمایشی، اعتباری شدند، تا پس از اتمام این دوره، تمامی حساب‌های دیگر دستگاه‌های اجرایی نیز اعتباری گردد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1877799