اکونومیک 24
20 شهریور 1402 - 15:38

کشورهای عربی برای قطع وابستگی به آمریکا بیش‌ترین متقاضی خرید غلات روسیه شدند

کارشناس مصری تاکید کرد که تلاش کشورهای عربی و در راس آن عربستان برای تنوع بخشیدن به روابط خود و خروج از ایده وابستگی مطلق به آمریکا، سه کشور عربی را در راس پنج کشور پرتقاضا برای غلات روسیه قرار داده است.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از اسپوتنیک، اتحادیه صادرکنندگان غلات و گندم در روسیه، فهرست پنج کشوری که بیشترین خرید و تقاضای غلات روسی را در سراسر جهان طی ماه‌های جولای و آگوست(تیر و مرداد) داشته‌اند، منتشر کرد.

در این فهرست نام سه کشور عربی در بین پنج کشور پرتقاضا برای غلات روسیه در فصل سابق آمده است که عربستان سعودی با ۸۷ درصد افزایش تقاضا نسبت به مدت مشابه در فصل قبل در صدر فهرست قرار گرفته است.

میزان واردات عربستان از غلات روسیه به حدود ۱.۳۲۳ میلیون تن یا تقریباً ۱.۹ یک برابر بیشتر از مدت مشابه سال قبل (۷۰۴ هزار تن) رسیده است.

کشور مصر نیز با افزایش ۱۲.۱ درصدی واردات غلات آن از روسیه که به ۱.۲۸۴ میلیون تن رسیده در جایگاه دوم قرار دارد در مقایسه با ۱.۱۴۵ میلیون تن که در سال گذشته از روسیه وارد کرده بود.

لیبی هم با جهش سه برابری واردات غلات آن از روسیه از ۲۸۹ هزار تن در سال گذشته به ۸۷۸ هزار تن در جایگاه پنجم این فهرست قرار دارد.

در همین حال ترکیه پس از کاهش ۶.۷ درصدی واردات غلات آن از روسیه به ۱.۲۸۳ میلیون تن پس از خرید حدود ۱.۳۷۶ میلیون تن در سال گذشته در رتبه سوم قرار گرفت و ایران با خرید ۱.۱۲۷ میلیون تن غلات از روسیه در رتبه چهارم قرار گرفته که ۲۲.۶ درصد کمتر از سال گذشته (۱.۴۵۶) میلیون تن است.

در نیمه اول سال کشاورزی ۲۰۲۲-۲۰۲۳، روسیه در مجموع ۲۲.۷ میلیون تن گندم صادر کرد و حجم کل صادرات برای کل فصل می تواند به ۴۴.۳ میلیون تن برسد.

مرکز مطالعات تحلیلی Sovicon پیشتر اعلام کرده بود: در شش ماهه اول فصل ۲۰۲۲-۲۰۲۳، روسیه ۲۲.۷ میلیون تن گندم صادر کرده است که نسبت به سال قبل ۰.۲ میلیون تن افزایش داشته است.

کارشناسان میزان صادرات گندم روسیه در طول این فصل را ۴۴.۳ میلیون تن در مقایسه با ۳۳.۴ میلیون تن در فصل گذشته تخمین می‌زنند و بر این باورند که وضعیت برای صادرکنندگان روسی تا پایان فصل در شرایط نسبتاً بالای قیمت های صادراتی مطلوب خواهد بود.

احمد النجار، کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با اسپوتنیک دلیل قرار گرفتن سه کشور عربی در این فهرست را توضیح داد و گفت: طبیعی است که عربستان، مصر و لیبی وارد فهرست پنج کشور برتر خرید غلات از روسیه شوند، زیرا کشورهای واردکننده غلات هستند و روسیه هم بزرگترین صادرکننده است.

وی افزود: مصر بزرگترین واردکننده گندم در جهان محسوب می‌شود و روسیه اخیراً با محاصره و تحریم‌های غرب و حذف آن از سیستم «سوئیفت» مواجه شده است؛ از همین رو به کشورهایی که با آنها روابط سیاسی خوبی دارند امتیازات قیمتی می‌دهد و این امر به آنها در واردات غلات کمک کرده است.

این کارشناس مصری تاکید کرد: در رابطه با اینکه عربستان سعودی جایگاه نخست را در فهرست پنج کشور پرتقاضا برای غلات روسیه به دست آورده این امر نشانه تلاش ریاض در مقطع اخیر برای تنوع بخشیدن به روابط خود و خروج از ایده وابستگی مطلق به ایالات متحده آمریکا است که مدت‌ها تثبیت شده بود.

وی افزود: پس از پیوستن مصر و عربستان سعودی به بریکس، طبیعی است که کشورهای موجود در این گروه رفتار ترجیحی داشته باشند و ارتباطات تجاری بین آنها بسیار آسان‌تر شود، به خصوص اگر مکانیسم‌های پرداخت متفاوتی وجود داشته باشد که به روسیه برای مقابله با تحریم‌های غربی کمک می‌کند و همچنین به کشورهایی مانند مصر که در تامین دلار دلار یا سایر ارزها مشکل دارند، کمک می‌کند و از همین رو پیوستن به بریکس به توسعه روابط بین کشورهای عضو کمک خواهد کرد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1494899

مهمترین اخبار اقتصادی: