پالایشگاه های آسیایی که معمولا بزرگترین خریداران نفت ایران بوده اند، مشتاق ازسرگیری واردات نفت در صورت احیای توافق هسته ای هستند.
به گزارش ایسنا، اکثر خریداران آسیایی در سال ۲۰۱۹ پس از این که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا از توافق هسته ای با ایران خارج شد و تحریمها علیه صادرات نفت ایران را احیا کرد، واردات نفت از ایران را متوقف کردند.
مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا درباره توافق هسته ای هفته گذشته ازسرگرفته شد و دیپلماتهای غربی می گویند امیدوارند این مذاکرات به نتیجه برسد اما مسائل دشوار همچنان حل نشده مانده اند.
قیمتهای نفت به دلیل نگرانیهایی که نسبت به اختلال عرضه روسیه وجود دارد و باعث تقویت معاملات نفت برنت و نفت آمریکا شده است، به بالاترین حد در بیش از هفت سال گذشته صعود کرده اند. پالایشگاه ها مجبورند نرخ اضافه بالایی برای نفت تولید شده در اروپا و خاورمیانه پرداخت کنند زیرا رشد تقاضا در دوران پساکرونا از عرضه تولیدکنندگان فراتر رفته است.
با چشم انداز توافق هسته ای جدید ایران، کره جنوبی که سابق بر این یکی از بزرگترین مشتریان نفتی ایران در آسیا بود، روز چهارشنبه اعلام کرد مذاکراتی برای ازسرگیری واردات نفت ایران و آزاد کردن پول ایران داشته است.
یک منبع آگاه به رویترز گفت: یک پالایشگاه بزرگ کره ای به نظاره تحولات در مذاکرات هسته ای نشسته است زیرا نفت ایران از نظر هزینه رقابتی بوده و پالایش آن در مقایسه با گریدهای نفتی دیگر مانند نفت مکزیک راحت تر است. تا هنگامی که دو کشور تصمیم بگیرند تجارت نفت را ازسربگیرند، ما می توانیم نفت از ایران خریداری کنیم. از آنجا که ما سابق بر این نفت ایران را خریداری می کردیم، نیازی نداریم نفت ایران را در تاسیسات خود امتحان کنیم.
رییس هیات مدیره پالایشگاه ژاپنی انئوس هم روز پنج شنبه اعلام کرد این پالایشگاه در حال بررسی ازسرگیری واردات نفت ایران در صورت توافق طرفین مذاکرات برای احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ است. تسوتومو سوگیموری به خبرنگاران گفت: اگر توافق هسته ای حاصل شود، حدود دو تا سه ماه زمان می برد تا واردات نفت از ایران ازسرگرفته شود زیرا این پالایشگاه باید ترتیبات مختلفی مانند بیمه و کشتیرانی را انجام دهد.
یک منبع پالایشگاهی هندی گفت: یک پالایشگر در هند که دومین مشتری بزرگ نفت ایران بود، سرگرم مذاکره با ایران برای تامین نفت است. این پالایشگر همچنان منتظر شفافیت بیشتر پیرامون توافق هسته ای است.
ایران با وجود تحریمهای سخت گیرانه آمریکا، صادرات نفت خود را حفظ کرد و چین که بزرگترین مشتری نفت ایران است، مقصد بزرگ این صادرات بوده است. گمرک چین ماه گذشته برای نخستین بار در یک سال گذشته آمار واردات نفت از ایران را منتشر کرد.
بر اساس گزارش رویترز، کلودیو گالیمبرتی، نایب رییس ارشد شرکت مشاوره "ریستاد انرژی" اظهار کرد: تنشهای میان روسیه و اوکراین نوسان قیمتهای نفت جهانی را افزایش داده است اما اخبار مثبت از مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا، آسودگی خاطر مورد نیاز برای بازار جهانی را فراهم کرد زیرا احتمال ورود عرضه جدید به بازار، کمبودی که دیده می شود را تا حدودی کاهش می دهد.
اگرچه هنوز توافق قطعی نشده است اما قیمتها تحت تاثیر اخبار پیشرفت مذاکرات رو به کاهش گذاشته اند و انتظار می رود به نتیجه رسیدن مذاکرات، بازگشت حداکثر ۹۰۰ هزار بشکه در روز نفت به بازار تا دسامبر امسال را به دنبال داشته باشد.
انتهای پیام
شناسه خبر: 91055