امروز قرار است نشست شورای عالی بورس در وزارت اقتصاد برای تعیین رئیس و در پی آن هیات مدیره جدید سازمان بورس برگزار شود؛ سازمانی که حالا علاوه بر بازسازی اعتماد در کلیت بازار سرمایه، نیازمند بازیابی اعتبار از دست رفته خود نیز هست!
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در تعریف سازمان بورس و اوراق بهادار آمده که این سازمان یک موسسه عمومی غیردولتی دارای شخصیت حقوقی و مالی مستقل است که از محل کارمزدهای دریافتی و سهمی از حقپذیرش شرکتها در بورسها و دیگر درآمدها اداره میشود.
پیش از تاسیس یا به نوعی تغییر نام سازمان بورس و اوراق بهادار در سال 1384، این سازمان «سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران» نام داشت که همزمان، عهدهدار نظارت و عملیات بازار اوراق بهادار ایران بود؛ اما با تصویب قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران توسط مجلس شورای اسلامی در یکم آذر 1384 عملیات اجرایی بورسها به بورس اوراق بهادار تهران، فرابورس ایران، بورس کالای ایران و بورس انرژی ایران (همگی در قالب شرکت سهامی عام) واگذار و مسئولیت نظارت بر این بورسها، نهادهای مالی و اوراق بهادار هم به شورای عالی بورس و اوراق بهادار و سازمان بورس و اوراق بهادار داده شد.
ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار از ابتدای تغییر نام و رسالتها بر عهده علی صالحآبادی بود و در 25 آذر 1393 محمد فطانتفرد عهدهدار این وظیفه شد.
پس از استعفای محمد فطانتفرد، در تاریخ 5 مرداد 1395، شاپور محمدی ریاست این سازمان را بر عهده گرفت.
پس از استعفای شاپور محمدی، حسن قالیباف اصل رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران از 23 فروردین 1399 تا 30 دی 1399 بود که از سمت خود استعفا کرد.
بعد از استعفای قالیباف اصل محمدعلی دهقان دهنوی از 7 بهمن 1399 تا 21 مهر 1400 رئیس این سازمان بود.
در تاریخ 21 مهر 1400 هم مجید عشقی به عنوان رئیس این سازمان انتخاب شد، تا همین چند روز پیش که به دلیل حواشی ناشی از وام به خودی رئیس و اعضای هیات مدیره سازمان بورس، عشقی هم مجبور به استعفا شد.
امروز قرار است نشست شورایعالی بورس در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شود تا رئیس جدید این سازمان و در پی آن هیات مدیره جدید سازمان بورس بر مسند ریاست این سازمان بنشیند؛ سازمانی که حالا علاوه بر بازسازی اعتماد در کلیت بازار سرمایه، نیازمند بازیابی اعتبار از دست رفته خود نیز هست!
انتهای پیام/