دولت تلاش کرده است با توسعه دیپلماسی، پیمانهای پولی چندجانبه را در دستور کار قرار دهد تا تأثیر دلار در اقتصاد ایران کاهش یابد، در اینباره میتوان به مبادلات روبلی-ریالی اشاره کرد که از حدود 9 ماه پیش در بانک مرکزی کلید خورد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یکی از موضوعاتی که موجب تشدید فشار بر معیشت مردم شده، کاهش ارزش پول ملی به واسطه افزایش نرخ ارزهای مختلف مخصوصا دلار بوده است.
به همین منظور، دولت ها برای جلوگیری از دلاریزه شدن اقتصاد کشور، طرح ها و ایدههای اقتصادی متفاوتی را اجرایی کردهاند تا بتوانند از افزایش نرخ دلار جلوگیری کنند.
* ریزش قیمت ارز با اقدامات دولت و بانک مرکزی
اما در ماههای گذشته نرخ دلار تا 60 هزار تومان افزایش یافت، این مساله باعث ایجاد نگرانی های فراوانی برای مردم و مسوولان شد، اما دولت و بانک مرکزی در یک ماه گذشته با تغییر رویکرد خود نسبت به بازار ارز، ارائه بخشنامهها و مصوبات گوناگون، راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا و بازارسازی ارز، توانسته است تا حدود زیادی بر نوسانات ارزی فائق آشد.
در روزهای اخیر قیمت ارزش ریزش کرده است و در حال حاضر در کانال 40 هزار تومان قرار دارد، امروز با وجود تعطیلی صرافیها در نیمه شعبان، صرافی ملی فعال است و به متقاضیان ارز خدمات میدهد، در زمان تنظیم این گزارش، ارز در صرافی ملی 466290 خریداری و با قیمت 471000 عرضه میشود.
کارشناسان معتقد هستند ریزش قیمت دلار در روزهای آتی نیز ادامه دارد و ارزش پول ملی به تدریج در حال افزایش است.
* ارزش دلار در زندگی اقتصادی باید شکسته شود
یکی از موضوعاتی که مقام معظم رهبری از دولتها مطالبه کردهاند و بر آن نیز تاکیدات زیادی داشتهاند، شکستن آقای دلار در اقتصاد کشور بوده است.
حضرت آیتالله خامنهای فرمودهاند: «اگر مسئولان و مردم بتوانند اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی محقق و کشور را از جادوی مالی و پولی دشمن خلاص کنند و ارزش و آقایی دلار را در زندگی اقتصادی بشکنند، کشورهای دیگر را نیز نجات دادهاند و برای آنها الگو خواهند شد». ۹۵/۶/۲۸
* پیمانهای پولی و مبادلات روبلی-ریالی گامی برای شکستن آقایی دلار
کاهش تاثیرگذاری دلار بر اقتصاد کشور می تواند بسیاری از مشکلات معیشتی مردم را نیز حل کند. به عبارت دیگر، بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند یکی از دلایل وقوع تورم در اقتصاد ایران نوسان نرخ دلار بوده و همین مسئله نیز سبب رشد قیمت ها میشود.
در این راستا دولت سیزدهم تلاش کرده است با توسعه دیپلماسی، پیمانهای پولی چندجانبه را در دستور کار قرار دهد تا تأثیر دلار در اقتصاد ایران کاهش یابد، در اینباره میتوان به مبادلات روبلی-ریالی اشاره کرد که از حدود 9 ماه پیش در بانک مرکزی کلید خورد.
طبق اعلام بانک مرکزی در تیرماه امسال، حجم معاملات روبل - ریال به مرور افزایش مییابد و دیگر فقط ارزی به نام دلار و یورو تعیینکننده نرخ ارز کشور نیست، بلکه روبل هم کنار سایر ارزها موجودیت مییابد.
* پویش مردمی برای شکستن «آقایی دلار»
مخاطبان خبرگزاری فارس، در سامانه فارس من پویشی با عنوان «پویش مردمی برای شکستن آقایی دلار» به ثبت رسانده اند. در متن این پویش آمده است: «با توجه به دشمنی آمریکا با ایران به پویش خودجوش مردمی برای شکستن «آقایی دلار» برای مطالبه از دولت جهت حذف دلار از مبادلات اقتصادی بپیوندید».
بنابراین گزارش، خبرگزاری فارس طبق رسالتی که بابت پیگیری سوژههای فارسِ من برای خود تعریف کرده است، حتما پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار میدهد و از مسوولان خواستار توضیح در اینباره خواهد شد.
کاربران دیگر هم در صورت تمایل میتوانید به امضاکنندگان این پویش بپیوندند؛ خبرگزاری فارس با رسیدن امضاهای این پویش به 1000 امضا و بالاتر حتما پیگیریهای مختلفی در اینباره خواهد داشت.
پایان پیام/