تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برگزاری جشنواره تجربه ماندگار در راستای توجه ویژه دولت سیزدهم به بازنشستگان به عنوان یکی از بزرگترین سرمایههای ملی و در مسیر تحقق گام دوم انقلاب اسلامی است
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «محمد چکشیان» درباره برگزاری جشنواره تجربه ماندگار به عنوان نخستین جشنواره ملی تاریخ شفاهی بازنشستگان، اظهار کرد: فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای هیئت دولت مبنی بر زیربنا بودن فرهنگ و تأکید معظمله در بیانیه گام دوم برای بهرهمندی از ثروت عظیم نیروی انسانی کشور، راهبرد کلان معاونت فرهنگی وزارت مردم است.
وی با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم به بازنشستگان به عنوان یکی از بزرگترین سرمایههای ملی، افزود: بازنشستگان الهامبخش جوانان گام دوم انقلاباند، و این موضوع ما را بر آن داشت تا به حوزه فرهنگی بازنشستگان، اهتمام ویژهای داشته باشیم.
چکشیان گفت: دراین راستا کارگروه فرهنگی بازنشستگان با مشارکت سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر و صندوق بازنشستگی فولاد تشکیل شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: این کارگروه متولی سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی، ویژه بازنشستگان است و در گام نخست، بهره.مندی از تجارب گرانسنگ و ذیقیمت آنها در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بهرهمندی از تجارب زندگی فردی و اجتماعی بازنشستگان و برقراری و تقویت ارتباط بین نسلی با اولویت جوانان گام دوم انقلاب از اهداف این جشنواره است، اظهار کرد: تجارب و دانشهای بازنشستگان میبایست در عین تبدیل شدن به دانش صریح، به نسل بعد نیز منتقل شود.
چکشیان از شیوههای تبدیل دانش ضمنی به دانش صریح را تدوین تاریخ شفاهی از تجارب زندگی فردی و اجتماعی عنوان کرد و گفت: اولویت این ارتباط بین نسلی با جوانان گام دوم و با محوریت جوانان عضو خانواده بازنشستگان است.
معاون وزیر کار افزود: فرزندان، نوهها، عروسها و دامادهای بازنشستگان به سراغ این عزیزان خواهند رفت و ضمن مصاحبه و شنیدن دستاوردها و تجارب آنها؛ فراز و فرودها، پیروزیها و شکستها، ضعفها و قوتها، لذتها و رنجها و دستاوردهای گرانبهای راه طی شده زندگی بازنشستگان، این گنجینه ارزشمند را تدوین و به دبیرخانه این جشنواره ارسال میکنند.
وی گفت: برای انجام مصاحبه و همچنین تدوین و پیادهسازی آن در قالب فایل word، راهنمای تفصیلی در سایت تجربه ماندگار به نشانی www.tajrobeyemandegar.ir قرار گرفته است و شماره همراه ۰۹۱۹۲۲۳۵۱۲۲ نیز به صورت شبانه روزی، پاسخگوی سوالات و پذیرای پیشنهادات خواهد بود. علاوه بر این شاخصهایی جهت تدوین مکتوب آثار، در همین سایت قرار گرفته است که شرکت کنندگان تنها با رعایت همین چند شاخص میتوانند برنده هدیه این جشنواره شوند.
چکشیان با بیان اینکه شرکتکنندگان تنها با رعایت چند شاخص حداقلی میتوانند برنده هدیه ۲۰ میلیون ریالی این جشنواره شوند؛ افزود: ۱۰ جایزه ۵۰۰ میلیون ریالی، ۱۰۰ جایزه ۲۰۰ میلیون ریالی جوایز ویژه و ۱۰ روز دستیاری وزیر، اعطای امریه سربازی و یا ۱ تا ۳ ماه کارورزی و آموزش در شرکتها و مجموعههای تابعه وزارت و حمایت از چاپ و انتشار آثار برتر، جوایز متفاوت این جشنواره است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان گفت: فرزندان، نوهها، عروسها و دامادهای بازنشستگان میتوانند تا ۱۵ اردیبهشت ماه سال جاری با بازنشسته خانواده مصاحبه کنند و پس تدوین و پیاده سازی در قالب فایل word، آن را در سایت جشنواره تجربه ماندگار بارگذاری کنند.
شناسه خبر: 248216