اکونومیک 24
28 آذر 1401 - 15:00

نیاز کشور به 550 فروند هواپیمای مسافربری

رئیس سازمان هواپیمایی کشور نیاز به هواپیمای مسافربری در داخل را 500 فروند اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در نشست معاونان وزارت راه و مسکن در حوزه حمل و نقل هوایی مهم‌ترین موضوعی که مطرح شد، نیاز کشور به 550 فروند هواپیمای مسافربری برای تامین نیاز داخل بود.

*قیمت بلیت هواپیما افزایش نیافته فعلا دردست بررسی است

شمس الدین فرزادی‌پور، مدیرعامل ایران‌ایر، درباره تصمیمات احتمالی دولت برای بالا بردن قیمت بلیت هواپیما اعلام کرد که بر اساس قانون پنجم توسعه، قرار بود که قیمت‌گذاری بلیت هواپیما به صورت شناور انجام شود اما طی دو سال گذشته و به خاطر شیوع بیماری کرونا این موضوع متوقف شد و در دی ماه سال گذشته نسبت به آذر ماه قیمت بلیت 15 درصد هم کاهش یافت و تا الان تغییر نکرده است، برخی شرکت‌های هواپیمایی با توجه به افزایش هزینه‌ها درخواستی را برای افزایش قیمت بلیت مطرح کردند که این موضوع فعلا در حال بررسی است.

*امکان ساخت فرودگاه جدید در کشور وجود ندارد

حمید رضا سیدی، مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور،‌ نیز گفت: در 10 فرودگاه کشور با موضوع کمبود فضا مواجه هستیم و در این فرودگاه‌ها از جمله مهرآباد 50 تا صد درصد بیشتر از ظرفیت، بهر‌ه‌برداری می شود.

وی تأکید کرد: امکان ساخت هیچ فرودگاه جدیدی در کشور وجود ندارد مگر در موارد خاصی نظیر فرودگاه چابهار که باید دولت در این زمینه تصمیم‌گیری کند،‌در غیر این صورت شرکت فرودگاه‌ها امکان ساخت هیچ فرودگاه جدیدی را ندارد، فرودگاه گناباد هم پس از 30 سال وقفه در حال تکمیل است.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور تأکید کرد: به میزان یک سوم نیاز کشور ناوگان فعال داریم، و باید برای فرودگاه‌‌‌‌های جدیدی نظیر گناباد، زابل، ایرانشهر و جاسک با هدف پاسخ‌گویی به نیازهای مردم ناوگان جدید تامین کنیم.

فرزادی‌پور هم گفت: در حوزه خدمات و حوزه ناوگان،‌ تحریم‌ها همچنان علیه ایران ایر برقرار است درواقع بیشترین تأثیر تحریم‌ها بر صنعت هوایی بود و نیروهای ما با روش‌های مختلف به دنبال خنثی کردن یا کاهش تأثیر تحریم‌ها هستند.

وی گفت: در پروازهای بین‌المللی چه در حوزه ارائه سوخت و چه در حوزه تامین قطعات مشکلی وجود ندارد.

 *طرح توسعه فاز دوم فرودگاه امام خمینی(ره) با حضور 4 شرکت خارجی 

سعید چلندری، مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) هم گفت: طرح توسعه فاز دوم فرودگاه امام خمینی(ره) با حضور 4 شرکت خارجی و 2 شرکت داخلی تا قبل از سال جدید آغاز می‌شود. برای توسعه فاز 2 این فرودگاه از 3 مشاور داخلی و یک مشاور هلندی کمک گرفته شده و با 9 شرکت خارجی هم مذاکره انجام شده است و با 2 شرکت خارجی نیز تفاهم‌نامه همکاری امضا شده است.

چلندری همچنین به موضوع ساخت یک منطقه برای فعالیت در حوزه ساخت طلا و جواهر اشاره کرد و گفت: کمیسیون اقتصادی و کمیسیون عمران مجلس به همراه اتحادیه طلا و جواهر پیگیر این موضوع هستند تا فضایی برای فعالیت در حوزه ساخت مصنوعات طلا و جواهر و سنگ‌های گران‌قیمت اختصاص یابد در کشورهای هزینه ساخت بسیار بالاست ولی در کشور ما مزیت پایین بودن اجرت ساخت باعث شده تا امکان واردات شمش، فرآوری و صادرات آن به دیگر کشورها فراهم باشد.

وی گفت: 20 هکتار زمین به این موضوع تخصیص داده شده و قرار است در آنها کارگاه‌هایی در اختیار فعالان حوزه طلا برای فرآوری شمش خام و تبدیل آن به مصنوعات قرار گیرد.

مدیرعامل ایران‌ایر درباره زیان انباشته این شرکت گفت: وضعیت رو به بهبود است و ما در حال بازپرداخت بدهی‌هایمان هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که موضوع ارائه بلیت رایگان به کارمندان ایران ایر به عنوان یک شرکت دولتی به چه شکل انجام می‌شود،‌ گفت: این اقدام در تمام شرکت‌های هواپیمایی انجام می‌شود و ایران ایرهم این خدمات را با شروطی خاص برای کارمندانش فراهم کرده که از جمله آنها تخصیص حداکثر 5 درصد ظرفیت یک پرواز و اینکه خالی بودن این ظرفیت است.

*دستورالعمل جدیدی در مورد حقوق مسافر

محمد محمدی‌بخش،‌ رئیس سازمان هواپیمایی کشور هم گفت: دستورالعمل جدیدی در مورد حقوق مسافر تدوین و بارگذاری شده که در آن تمام حقوق دو طرف دیده شده است.

وی درباره بدهی ایرلاین‌ها به این سازمان گفت که بدهی شرکت‌ها تقریبا به روز شده و تقریبا به جز سه شرکت هیچ بدهی انباشته‌ شده‌ای از دیگر ایرلاین‌ها به این نهاد وجود ندارد. بدهی سه شرکت مذکور مجموعا 2 هزار میلیارد تومان است که آن هم یک موضوع حقوقی است و این شرکت‌ها ادعای داشتن مطالبات از دولت را مطرح کرده‌اند.

محمدی بخش همچنین گفت: خریدهای هواپیماهای برجامی، هوشمندانه نبود، به خصوص در موضوع ATR این مسئله مشهود است.

وی افزود: جنگ تمام عیاری از سوی قدرت‌های جهان علیه جمهوری اسلامی در صنعت هوانوردی در جریان است و ما در 4 حوزه ساخت، تعمیر، خرید هواپیمای دست دوم و خرید هواپیمای نو به دنبال پیگیری اهدافمان هستیم.

چلندری نیز طی سخنانی اعلام کرد که طی 8 سال گذشته هیچ طرح توسعه‌ای در فرودگاه امام انجام نشده و این فرودگاه عملا به یک پایگاه سیاسی تبدیل شده بود و کسانی که در آن منصوب می‌شدند تخصص کافی نداشتند.

در این نشست همچنین اعلام شد که دولت به دنبال توسعه حمل و نقل هلی‌کوپتری به خصوص ارائه خدمات حمل و نقل پزشکی در سراسر کشور است.

موضوع دیگری که سعیدی، مطرح کرد این بود که فرودگاه مهرآباد تعطیل‌شدنی نیست و مشکل این است که در سال نخست ساخت این فرودگاه 1700 هکتار به آن تخصیص داده شد اما متاسفانه هم اکنون فقط 170 هکتار از این مساحت باقی مانده است.

قرار است طرح توسعه یک ترمینال 100 هزار متری به زودی در فرودگاه مهرآباد اجرا شود و امیدواریم تا هفته دولت این موضوع تعیین تکلیف شود. نکته اصلی اینکه حدود 70 درصد اراضی مربوط به این مسئله آزاد شده است.

پایان پیام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌/

منبع: فارس
شناسه خبر: 920061

مهمترین اخبار اقتصادی: