فایننشال تایمز وضعیت ناامنی غذایی در نوار غزه را وخیم خواند و به نقل از مسئول برنامه جهانی غذا آورده است متاسفانه در سایه محاصره نوار غزه از سوی اشغالگران اسرائیلی، مردم غزه در فاصله نزدیک به کامیونهای غذا در مرز رفح با خطر مرگ بر اثر گرسنگی مواجه هستند.
گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس: «فرزندانم را سرگرم کردم تا وقت شام بگذرد و خوابشان بگیرد اما گرسنهتر شدند و به سختی توانستم چیزی پیدا کنم تا کمی سیرشان کند » این را روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در گزارش خود درباره وخامت امنیت غذایی در نوار غزه به نقل از امل محمد، یک زن آواره فلسطینی در این منطقه آورده است.
بر اساس آنچه این روزنامه انگلیسی منتشر کرده، در میانه هشدارهای بین المللی مبنی بر وقوع قحطی در نوار غزه، وضعیت گرسنگی در میان بیش از دو میلیون آواره در این منطقه بدتر شده است.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد هفته گذشته گفت که قحطی افزون بر بیماریها، سوء تغذیه و سایر تهدیدات بهداشتی شبح قحطی مردم غزه را فرا گرفته است.
این بانوی آواره فلسطینی در حال حاضر در یک چادر شلوغ با بستگانش به سر میبرد گفت: ما جلوی بچهها وانمود میکنیم که گرسنه نیستیم یا خود را مشغول میکنیم زیرا غذایی برای خوردن نداریم.
قیمتهای بالا
به گفته امل، قیمت مواد غذایی و هیزمی که برای پخت و پز استفاده میشود به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و خوردن گوشت به یک رویا تبدیل شده و بزرگترها میزان غذای خود را کاهش دادهاند تا بچه ها بتوانند آن را بخورند؛ از همین رو همه ما لاغر شدهایم.
مردم غزه قبل از جنگ نیز تقریباً به طور کامل به کمکهای خارجی که از طریق تنها دو نقطه ورودی، رفح در مرز با مصر و کرم ابوسالم در مرز اسرائیل(سرزمین های اشغالی)، وارد میشود، وابسته بودهاند.
کسب و کارها و اماکن تجاری در نوار غزه در طول جنگ کاملا آسیب دیدند، در حالی که کمکها شامل آرد، روغن، برنج، حبوبات و کنسرو، عمدتاً به انبارهای سازمان ملل تحویل داده میشود تا بین آوارگانی توزیع شود که گاها تا ساعتها مجبورند در صف بایستند تا غذایی به دست آورند.
این روزنامه انگلیسی به نقل از اسکات اندرسون، معاون مدیر عملیات آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (آنروا) در غزه نوشت که اسرائیل اجازه ارسال برخی محمولههای تجاری به غزه را آغاز کرده است، اما این کافی نیست.
با توجه به ورود کمترین مواد غذایی به نوار غزه آژانسهای سازمان ملل نسبت به بدتر شدن فاجعه هشدار دادند و از اسرائیل خواستند گذرگاههای بیشتری را باز و روند بازرسی کامیونها را ساده کند و از سوی دیگر بمباران مداوم اسرائیل مانع از توزیع مواد غذایی میشود.
قحطی عمدی
مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، سیندی مککین، هفته گذشته گفت که مردم غزه در فاصله تنها چند مایلی با کامیونهای پر از مواد غذایی در خطر مرگ از گرسنگی هستند در حالی که به نوشته این روزنامه انگلیسی در صورت تامین منابع کافی و دسترسی ایمن به همه نیازمندان، میتوان از قحطی جلوگیری کرد.
بر اساس ارزیابی برنامه جهانی غذا، کل جمعیت غزه با سطوح بدتر ناامنی غذایی حاد مواجه است، در حالی که بیش از ۵۰۰ هزار نفر با «فاجعه» مواجه هستند که به عنوان کمبود شدید مواد غذایی تعریف میشود.
در دسامبر گذشته، دیده بان حقوق بشر، اشغالگران صهیونیست را به استفاده از گرسنگی به عنوان «روش جنگی» در غزه متهم کرد و گفت که اسرائیل عمدا از تحویل آب، غذا و سوخت جلوگیری میکند.
قفسههای خالی
به گزارش فایننشال تایمز قفسههای خواربارفروشیها در نوار غزه از همه اجناس بهجز چند کالای اساسی مانند کنسرو گوشت، حبوبات و پنیر خالی است و تقریباً هیچکس درآمدی ندارد و قیمتها بالاتر از قدرت خرید شده است.
غذاهای تازه مانند تخم مرغ و شیر در نوار غزه کمیاب شده و اگر هم یافت شود قیمت آنها بالا است، زیرا قیمت یک شانه تخم مرغ (۳۰ تخم مرغ) به ۹۰ شکل (۲۴ دلار) رسیده که سه برابر قیمت قبل از جنگ است، در حالی که قیمت هر لیتر شیر حدود ۱۲ شکل (۳.۲۱ دلار) و دو برابر قیمت قبل از جنگ است. اندرسون گفت که سطح گرسنگی با احتمال قحطی قریب الوقوع در مناطق ویران شده شمالی، جایی که حدود ۳۰۰ هزار نفر عمدتاً هیچ کمکی دریافت نمیکنند به تدریج بدتر میشود.
مقامات سازمان ملل گفتند که گرفتن مجوز از اسرائیل برای ارسال کمک به شمال دشوار است و کمیسر کل آنروا، فیلیپ لازارینی، گفته است که بسیاری از آوارگان به کامیونهای کمکرسانی نزدیک میشوند تا خودشان مستقیماً غذا ببرند بدون اینکه منتظر توزیع آن باشند. و وقتی اسرائیل اجازه توزیع را می دهد، کامیون ها تقریبا خالی شدهاند.
به گفته فایننشال تایمز تقریبا روزانه ۱۰۰ کامیون حامل کمکهای بشردوستانه وارد نوار غزه میشود در حالی که به ۶۰۰ کامیون در روز نیاز است. در رفح که یک میلیون و ۲۰۰ هزار آواره به سر می برند نیروهای داوطلب در خیابانها بر روز هیزم برای مردم غذا درست می کنند فایینشال تایمز به نقل از بکر الناجی یکی از نیروهای تیم داوطلبان میگوید روزانه ۱۰ هزار پرس غذا درست میکنند اما صحنه اینکه به بسیاری از کودکاندر صف غذا نمیرسد، ناراحت کننده است.
پایان پیام/