مکانیزم اعمال نیروی مکانیکی در آسیابها به انواع مختلفی انجام میشود که این نیروها عبارتند از: فشار، برش، خرد کردن، اصطکاک و برخورد؛ که نوع اعمال نیرو با توجه به مدل آسیاب (آسیاب غلتکی، آسیاب چکشی) صورت میگیرد.
در فرایند آسیاب کردن به وسیله ی دستگاه آسیاب ای جی هرگاه نیروی اعمال شده توسط آسیاب از مقاومت مکانیکی دانهها بیشتر شود، ذرات مواد داخل مخزن به دانههای کوچکتر با شکل هندسی و وزن پایینتر تقسیم میشوند.
دستگاه آسیاب ای جیمراحل آسیاب کردن با دستگاه آسیاب (Grain mill grinder)
آسیابهای صنعتی مراحل فنی مختلفی از ابتد تا انتهای کار دارند؛ این مراحل شامل آسیاب مواد به دانههای درشت و آسیاب نهایی محصولات در اندازه مورد نظر میباشد. اولین مرحله تکنولوژیکی فرآیند آسیاب در آسیابهای گندم، آسیاب درشت است که از چندین پاس تکنولوژیک تشکیل شده است. تجهیزات مورد نیاز برای تولید آرد گندم شامل یک دستگاه آسیاب (آسیاب استوانهای)، یک دستگاه برای الک کردن پودرهای آسیاب شده (محفظه غربال) و در نهایت، یک دستگاه برای نرم کردن محصول نیمه نهایی (دستگاه سمولینا یا جداکننده سبوس) میباشد.
آسیاب گندم نیازمند گذر از مراحل طولانی و تدریجی برای تبدیل دانه به آرد است. این عملیات به ترتیب، با شروع از مرحله اول و تبدیل گندم از دانه درشت به دانه ریز، از ماشینی به ماشین دیگر انجام میپذیرد. پس از اتمام مرحله خرد کردن توسط آسیاب، بلافاصله مرحله غربالگری انجام میشود. زیرا طی مرحله آسیاب ممکن است دانهها در ابعاد مختلفی خرد شده باشند.
قبل از شروع فرآیند آسیاب، دانهها باید تحت یک فرآیند پاکسازی قرار بگیرند. این فرآیند توسط یک سیستم مجهز به تهویه انجام میشود که رطوبت یکنواخت دانه کامل را تضمین میکند و به نرم شدن آندوسپرم و پوسته سخت دانه کمک میکند تا روند جداسازی را بهبود ببخشد.
وظایف محفظه الک در دستگاه آسیاب
یکی از کارهایی که محفظه الک انجام میدهد، جداسازی دانههای آسیاب شده که اندازه آنها زیر 160 میکرومتر است، میباشد. برای استخراج آرد از دانههای گندم کامل، چندین گذر (خط) لازم است. تعدادی از این خطوط بخشی از مرحله آسیاب دانه درشت (خرد کردن) هستند که در آن غلتکهای آسیاب دارای سطح شیاردار هستند، در حالی که خطوط دیگر بخشی از مرحله نهایی آسیاب (آسیاب ریز) هستند، که غلتکهای آسیاب آن سطح صافی دارند.
محصولات آسیاب میانی عمدتاً گرانول (دانه های بذر در اندازه های مختلف)، سمولینا (بزرگ، متوسط و کوچک) و آرد (ریز و درشت) هستند. همه این محصولات در فرآیند آسیاب کردن برای استخراج آرد برمیگردند، اما گرانول یا دانههای درشت توسط آسیابها با استفاده از غلتکهای شیاردار آسیاب میشوند، در حالی که سمولینا و آرد توسط آسیابهایی که غلتکهای صیقلی داردند خرد میشوند. سمولینا و آرد به عنوان محصولات میانی آسیاب، ذرات اندوسپرم تمیزتر و پوشش سخت بیرونی کوچکتری دارند.
ذرات به دستآمده از آسیاب دارای اندازههایی در محدوده نسبتاً وسیعی هستند (1200-160 میکرومتر)، میانگین اندازه ذرات با تجزیه و تحلیل گرانولی و طبقهبندی توسط الک تعیین میشود.
مرحله بو دادن در دستگاه های آسیاب دوار
در آسیاب های دوار، دانههای گندم در مرحله بو دادن توسط جفت غلتک های شیاردار آسیاب میشوند، بنابراین طیف وسیعی از ذرات با اندازههای کمتر از 200 میکرومتر الی 2000 میکرومتر، متشکل از ذرات پوسته (در اندازه های بزرگتر) به دست میآید. ذرات آندوسپرم (با حجم کم)، با استفاده از دستگاههای الک، بیشتر جدا میشوند.
هدف فرآیند آسیاب این است که آندوسپرم را به ذرات ریز آرد و بلغور تبدیل کند، در حالی که لایه بیرونی و ذرات دانه باید در اندازههای بزرگ باقی بمانند تا با الک کردن جدا شوند. در خطوط خردکن درشت از غلتکهای با سطح شیاردار و در خطوط آسیاب ریز از غلتکهایی با سطح صاف استفاده میشود.
کیفیت فرآیند آسیاب گندم تحت تأثیر خواص فیزیکی و مکانیکی بذرها و محصولات میانی (توزیع اندازه، سختی بذر، میزان رطوبت) و پارامترهای طراحی و عملکردی آسیاب دوار (آرایش متقابل غلتکها، سرعت دیفرانسیل، فاصله بین غلطکها، مشخصات شیار، موقعیت متقابل شیارها) میباشد. اثرات این عوامل در توزیع اندازه ذرات ماده، توزیع ترکیبی مواد، درجه سایش غلتکها و انرژی صرف شده برای آسیاب کردن مشخص میشود.
آزمایشی در سال 2002 نشان داد که اگر فاصله بین غلتکها از 0.3 میلیمتر به 0.7 میلیمتر افزایش یابد، شکستگی دانههای گندم در مرحله آسیاب کردن شدت کمتری دارد و در نتیجه تعداد ذرات با اندازههای بزرگ بیشتر و ذرات با اندازههای کوچکتر کمتر میشوند. فاصله بین غلتکها به طور غیر مستقیم بر سطح خاص و مصرف انرژی در واحد جرم تأثیر میگذارد و همچنین به صورت مستقیم بر انرژی ویژه تأثیر دارد.
چیدمان شیارهای مختلف روی غلطکها باعث به دست آمدن توزیع اندازههای مختلفی نیز میشود. اگر فلوت های غلتکی در موقعیت تیغه/تیغه چیده شوند، منجر به توزیع اندازه نسبتاً یکنواخت میشود. به همین ترتیب آرایش پشت به پشت منجر به توزیع سهمی عمیق میشود.
نقش سرعت دیفرانسیل در دستگاه آسیاب
سرعت افتراقی غلتک آسیاب تاثیر بسزایی در آسیاب شدن بلغور، آرد و سبوس گندم دارد. افزایش سرعت دیفرانسیل غلتکها، میزان بلغور یا سمولینا را نیز افزایش میدهد و میزان آرد و سبوس گندم کاهش پیدا میکند. این نتیجه به دلیل تفاوت بین نیروهای برشی و فشاری است که روی ذرات اعمال میشود.
نقش توزیع اندازه مواد در دستگاه آسیاب
دانستن توزیع اندازه مواد مورد نظر برای آسیاب کردن و همچنین خرد کردن در سایز درشت بسیار مهم است تا بتوان تنظیمات مناسبی را در آسیابهای غلتکی انجام داد و همچنین پارچهها را برای قابهای الک محفظههای پلانسیفت انتخاب کرد. توزیع اندازه ذرات مواد گرانولی را میتوان با استفاده از طبقهبندیکنندههای غربال (Seve Shaker) با اندازههای مختلف سوراخ غربال تعیین کرد. این اندازه را میتوان با توابع ریاضی مختلفی ارزیابی کرد. بیشترین تابع مورد استفاده در این زمینه تابع Rosin-Rammler است.
طی آزمایشهای متعددی که روی مواد مختلف (قبل و بعد از آسیاب) انجام شد، منحنیهای توزیع تجمعی برای مواد الک شده، با تجزیه و تحلیل رگرسیون کامپیوتری دادههای تجربی با تابع Rosin-Rammler ترسیم شد. بر اساس دادههای بهدستآمده از توزیع اندازه ذرات، سایر ویژگیهای فیزیکی ماده مورد تجزیه و تحلیل نیز تعیین شد: اندازه متوسط ذرات، مدول آسیاب، سطح ویژه مواد گرانولی، افزایش سطح به دلیل آسیاب شدن در یک راهرو (خط)، چگالی فلهای و جرم خاص.
در این قسمت نمودارهای جریان برای دو آسیاب گندم با ظرفیتهای مختلف ارائه شده است که یکی از آنها 100 تن در 24 ساعت و دیگری 220 تن در 24 ساعت است که از طریق آن میتوان حرکت محصولات داخل آسیاب را تخمین زد.
نتایج تجربی بهدستآمده از توزیع اندازه ذرات مواد انتخاب شده برای آسیاب و گرانولهای حاصل، در هر دو مرحله فنآوری و همچنین توزیع اندازه ذرات مواد برای دستگاه های آسیاب مختلفی که مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتهاند نیز ارائه شده است.
تاثیر خواص مکانیکی دانه گندم در دستگاه آسیاب
آگاهی از خواص مکانیکی دانه گندم و مواد گرانولی و همچنین مشخص کردن حجم و جرم دانه گندم برای تخمین انرژی مورد نیازی که برای خرد کردن آنها لازم است، بسیار اهمیت دارد. برای این منظور، نتایج برخی تحقیقات تجربی در مورد رفتار دانه گندم در تستهای فشردهسازی تک محوری بین صفحات موازی در این مقاله ارائه شده است.
همچنین منحنیهای متنوعی برای قدرت خرد کردن و انرژی جذب شده تا نقطه خرد شدن دانه وجود دارد. نتایج ارائه شده و دادههای به دست آمده مورد توجه طراحان آسیابهای غلتکی و همچنین سازندگان و کاربران این ماشینها قرار گرفته است.
نمودارهای فنی برای آسیاب گندم
خطوط فناوری شامل یک یا دو جفت غلتک فرز است که هر دو محصول یکسانی را پردازش میکنند و با یک یا چند محفظه پلان سیفتر برای الک ترکیب میشوند. «ریستینگ» مرحله تکنولوژیکی است که هدف آن قطعه قطعه کردن دانه گندم در ذرات با اندازههای مختلف و حذف آندوسپرم از پوشش است.
ذرات حاصل از فاز اول، دوم و سوم آسیاب از نظر اندازه متفاوت هستند، از شکستگی مانند نیم دانه تا ذرات آرد با گرانولومتری بسیار ظریف. با تکرار آسیاب کردن، ذرات به طور فزایندهای ریزتر میشوند، مقدار آرد سفید کاهش مییابد و پوشش دانهها به عنوان گرد و غبار به مرحله ماقبل آخر و آخرین مرحله میرسد.
مرحله آسیاب متشکل از شش آسیاب ساده با غلتکهای فلوتدار، چهار محفظه کامل و دو نیمه از محفظه پلانسیفتر و چهار جداکننده سبوس است که پوششهای حاصل از چندین عملیات آسیاب را پردازش میکنند. دانهها در آسیاب با غلتکهای دوتایی در صفحه افقی قرار میگیرند. برای کسب اطلاع از قیمت دستگاه آسیاب می توانید به سایت https://ag777.com/ رجوع کنید.
https://ag777.com/همچنین از آنجایی که شرکت ای جی یکی از واردکننده های انواع دستگاه صنعتی اعم از دستگاه درب بند و دستگاه قرص ساز و ... می باشد، می توانید برای اطلاعات بیشتر با این شرکت تماس بگیرید.
دستگاه درب بند
شناسه خبر: 6386