میانگین قیمت گوشت مرغ در هفته گذشته ۶۰ هزار تومان بود.
به گزارش خبرنگار مهر، تأمین گوشت با قیمت مناسب همچنان چالش بازار کالاهای اساسی است. میانگین گوشت مرغ هر کیلو ۶۰ هزار تومان و گوشت قرمز ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است. وزارت جهاد کشاورزی برای تنظیم بازار مبادرت به واردات گوشت قرمز کرد تا قیمتها شکسته شود.
قیمت گوشت
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: هر کیلو گوشت منجمد گوسفندی بسته بندی شده وارداتی ۲۴۷ هزار تومان و هر کیلو گوشت منجمد گوساله وارداتی که شامل ران و راسته میشود ۲۲۰ هزار تومان است. امرالهی افزود: هر کیلو گوشت قرمز مخلوط ۱۹۷ هزار تومان و هر کیلو گوشت قرمز چرخ کرده ۱۷۵ هزار تومان است. همچنین گوشت گرم گوساله داخلی در سازمان میادین میوه و تره بار در حال عرضه روزانه است که هر کیلو ۲۵۷ هزار تومان قیمت گذاری شده و بسته بندی منجمد آن نیز از ۱۶۰ تا ۱۷۵ هزار تومان بوده که به این ترتیب میتوان گفت به طور میانگین هر کیلو گوشت دام داخلی ۱۷۰ هزار تومان در حال توزیع است.
او درباره نرخ گوشت داخلی منجمد غیر بسته بندی هم عنوان کرد: هر کیلو گوشت قرمز منجمد غیر بسته بندی داخلی حدود ۱۵۰ هزار تومان است.
گوشت مرغ هم نرخ مصوب دولتی (۶۳ هزار تومان) را رد کرده و در برخی خرده فروشیهای سطح شهر به هر کیلو ۶۵.۸۰۰ هزار تومان رسیده است.
سرکشی قیمتها در بازار حبوبات
قیمت انواع لوبیا از نرخ مرغ گرانتر شده به طوری که در یک هفته لوبیا چشم بلبلی، لوبیا سفید و لوبیا قرمز به ترتیب ۱۸.۷۵، ۱۵.۰۷ و ۸.۴۷ درصد افزایش یافت.
لپه از دیگر محصولات این بازار با افزایش ۱۰.۴۲ درصدی از هر کیلو ۴۸ هزار تومان در هفته دوم اسفند به ۵۳ هزار تومان رسیده است. لوبیا قرمز، عدس درشت و لوبیا چیتی در رتبههای بعدی قرار دارند که به ترتیب ۸.۴۷، ۳.۵۱ و ۲.۵ درصد افزایش قیمت داشتهاند.
تأمین خرما ماه رمضان
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از تدارک ۱۰۰ هزار تن خرما برای ماه مبارک رمضان در سراسر کشور خبر داد. محمدمهدی برومندی گفت: طی توافقات انجام شده بین وزارت جهاد کشاورزی، انجمن ملی خرما، اتحادیه باغداران، سازمان میادین میوه و ترهبار و شهرداری تهران، عرضه خرما در ماه رمضان با قیمتهای مناسب انجام میشود.
وضعیت بازار میوه و تأمین نیاز شب عید
رئیس اتحادیه بارفروشان تهران گفت: روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ تن پرتقال و همین میزان سیب در استان تهران توزیع میشود که قیمت عمده آنها بین ۱۲ تا ۳۰ هزار تومان است. مصطفی دارایی نژاد افزود: در میادین عمده فروشی کف قیمت هر کیلو پرتقال ۱۲ هزار تومان و سقف آن ۲۰ هزار تومان تعیین شده و فقط ۲ تا ۳ درصد پرتقالها دست چین و با کیفیت ویژه بوده و هر کیلوی آن ۲۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
همچنین شاپور علایی مقدم، سرپرست معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی پیش تر در حاشیه نخستین کنگره مراکز جهاد کشاورزی عنوان کرده بود، برای محصولاتی مانند میوه، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و روغن برنامهریزی ویژه ای انجام شده و تولید آنها مناسب و بیشتر از نیاز کشور است. در این راستا ۱۵ هزار تن سیب و پرتقال برای تنظیم بازار شب عید ذخیره شده است.
در هفته جاری قیمت پیاز هم که در چند ماه اخیر بحثهای زیادی را به دنبال داشته و نرخ آن تا بیش از ۴۰ هزار تومان هم بالا رفت با واردات، کاهش جزئی داشته و در سطح شهر از هر کیلو بیش از ۳۰ هزار تومان به ۲۵ تا ۲۷ تومان رسیده است. در حال حاضر پیازهای موجود در بازار پیازهای شیری و زرد بوده و پیاز قرمز موجودی ندارد.
شتاب لاک پشتی احیا خاک و سرعت فرسایش
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با توجه به اعتبارات مقابله با بیابان زایی سرعت تولید بیابان در کشور ۳ برابر بوده و سالانه یک میلیون هکتار بیابان در کشور تولید میشود. از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت کشور ۱۲۵ میلیون هکتار در معرض فرسایش آبی بوده و ۳۳ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی هستند.
عباس علی نوبخت افزود: ۳۹ میلیون هکتار از ۱۲۵ میلیون هکتار در معرض فرسایش آبی مورد مطالعه قرار گرفته و کارها از گذشته آغاز شده است. همچنین فعالیت آبخیزداری در حدود ۲۰ میلیون هکتار از مساحت کشور انجام شده و در ۹۰ میلیون هکتار از عرصهها آبخیزداری انجام نشده است.
نگهداری نهال مهمتر از کاشت آن
کاشت معاون جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور درباره نحوه نگهداری کاشت یک میلیارد نهال در کشور توضیح داد: کاشت طرح یک میلیارد نهال فقط ۲۰ درصد از کار بوده و به طور قطع ۸۰ درصد مربوط به مراقبت و نگهداری این نهالها است.
وی با بیان اینکه فعالیتها در ۴ بخش دسته بندی شده است، افزود: احیا و غنی سازی جنگلهای طبیعی، زراعت چوب و پاسخ به نیاز کشور، کنترل و مهار گسترش بیابان و ایجاد سرانه فضای سبز جنگلی است.
نقی شعبانیان گفت: برای کاشت نهال مکانهای مستعد مشخص و آسیب شناسی شده تا طرح با حداقل اشتباه اجرا شود. یکی از دلایل عدم موفق طرح کاشت نهال در سالهای گذشته این بود که گونههای مناسب انتخاب نشده بودند و محل کاشت مناسب نبوده و پس از کاشت رها شدند.
نتایج تحقیقات بذور
کاشت یک میلیارد درخت نقدهایی را به دنبال داشته است. در چنین طرحهایی در گذشته هم اجرا شد اما در نهایت با خشک شدن بخش زیادی از نهالهای کاشته شده نتیجهای به دست نیامد. علت هدررفت سرمایهها در طرح کاشت نهال را به محل نامناسب، نوع بذر و… ارتباط دادهاند. رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر دانشبنیان کردن تولید بذر و نهال تاکید کرده و گفته اگر بخواهیم افزایش عملکرد تولید، مقاومت بذر و نهال به آفات و بیماریها و در مجموع مقاومت به تنشهای زیستی و غیرزیستی وجود داشته باشد در نقطه آغاز باید در زمینه دانشبنیان کردن بذر و نهال اقدام شود.
مجتبی خیام نکویی، معرفی ارقام جدید را عنصر اولیه امنیت غذایی دانست و با اشاره به اینکه در مدت ۴۴ سال گذشته ۱۰۷۷ رقم از سوی سازمان تات معرفی شده است، تصریح کرد: این ارقام موجب افزایش عملکرد تولید شدهاند به طوری که میانگین تولید گندم آبی کشور در ابتدای پیروزی انقلاب ۱۷۰۰ کیلوگرم در هکتار بود و اکنون این عدد به ۴ تن و ۳۰۰ کیلوگرم رسیده است.
او اظهار کرد: در ارقام جدید گیاهی و باغی که امسال رونمایی شد، ۷ تا ۸ مؤسسه تحقیقاتی مشارکت داشتند.