از آنجا که تاثیر کاهش بیش از انتظار ذخایر نفت آمریکا و امید به بهبود تقاضا در چین با نگرانی در مورد رشد شدید نرخ بهره آمریکا مقابله می کند، قیمت نفت در معاملات امروز روند ثابتی داشت.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از رویترز، از آنجا تاثیر کاهش بیش از انتظار ذخایر نفت آمریکا و امید به بهبود تقاضا در چین با نگرانی در مورد رشد شدید نرخ بهره آمریکا (که رشد اقتصادی را کند و مصرف نفت را کاهش میدهد) مقابله می کند، قیمت نفت در معاملات امروز روند ثابتی داشت.
قیمت نفت برنت با 7 سنت افزایش 82.73 دلار در هر بشکه فروخته شد. این درحالی است که قیمت نفت خام آمریکا با 6 سنت افزایش 76.72 دلار معامله شد.
هر دو شاخص نفتی بین 4 و 5 درصد در دو جلسه گذشته کاهش یافت.
پس از اظهارات جرم پاول، رئیس فدرال رزرو مبنی بر اینکه بانک مرکزی آمریکا در واکنش به آمارهای اقتصادی قوی آمریکا، نرخ بهره را بیش از انتظار افزایش خواهد داد، شاخصهای نفتی بیشترین کاهش از اوایل ماه ژانویه را ثبت کردند.
سورو سارکر، تحلیلگر برجسته نفتی در بانک DBS در این رابطه گفت: «قیمت نفت هنوز تحت تاثیر موضع سخت اخیر پاول قرار دارد و احتمال یک افزایش 0.50 درصدی نرخ بهره به جای 0.25 درصد وجود دارد.»
«قیمت نفت در کشاکش میان احساس حاکم بر بازار پیرامون افزایش نرخ بهره و هدفگذاری تورم از یک سو و بازگشایی اقتصادی چین از سوی دیگر، در بیشتر سال یا حداقل در نیمه اول، گرفتار خواهد بود.»
درحالی که واردات نفت خام چین در دو ماه نخست 2023 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 1.3 درصد افت کرده است، تحلیلگران به تسریع واردات در ماه فوریه به عنوان نشانهای از بهبود تقاضا برای سوخت پس از لغو محدودیتهای کرونایی اشاره میکنند.
دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک در روز سهشنبه در کنفرانسی در هیوستون گفت، تقاضا برای نفت در چین 500 هزار تا 600 هزار بشکه در روز در سال 2023 افزایش خواهد یافت و این سازمان «محتاطانه، کاملا خوشبین» است.
هیثم الغیث، دبیرکل اوپک اعلام کرد، کشورهای اوپک انتظار دارند، تقاضا برای نفت در سال جاری میلادی، ۲.۳ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند و بیشترین رشد تقاضا در کشورهای آسیایی از جمله هند و چین باشد.
دبیرکل اوپک با اشاره به اینکه هدایت نفت روسیه به آسیا موجب نگرانی اوپک نمیشود، گفت، این تغییرات یک پدیده طبیعی است.
در عین حال، آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا در روز چهارشنبه نشان داد که ذخایر نفت خام این کشور هفته گذشته 1.7 میلیون بشکه کاهش یافته است که مخالف پیشبینی افزایش 395 هزار بشکهای تحلیلگران بود و به 10 هفته متوالی افزایش ذخایر پایان داد.
از دیگر عواملی که موجب نگرانی بازار شد، بر اساس آمارهای رسمی، کاهش ذخایر بنزین آمریکا به میزان 1.1 میلیون بشکه بود. این رقم از 1.9 میلیون بشکه پیشبینی تحلیلگران کمتر بود.
اما ذخایر فرآوردههای نفتی 138 هزار بشکه افزایش یافت درحالیکه تحلیلگران پیشبینی میکردند این ذخایر یک میلیون بشکه کاهش یابد.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد OANDA در یادداشتی نوشت: باوجود اینکه گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، نخستین کاهش نفت خام در سال جدید را نشان داد اما بیثباتی در مورد تقاضا برای نفت در کوتاهمدت «همچنان قیمت نفت را بالا نگه داشته است.»
وی افزود: «تا زمانیکه نشانههای واضحی از بهبود اقتصادی چین بروز پیدا نکند، به نظر میرسد، قیمت نفت همچنان قوی باقی بماند.»
پایان پیام/