اکونومیک 24
21 آذر 1402 - 17:25

کالکالیست: جنگ غزه فناوری پیشرفته اسرائیل را به صنعت زیرزمینی تبدیل کرد

یک روزنامه اقتصادی رژیم صهیونیستی نوشت که صنعت فناوری پیشرفته اسرائیل به دلیل ضربه‌ای که از جنگ متحمل شده دیگر به شکل شفاف فعالیت نمی‌کند و جذابیتی برای سرمایه‌گذاران ندارد، از همین رو رقبای خارجی در حال ربودن گوی سبقت از آنها هستند.

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس ، به دلیل جنگ غزه و فراخوان نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی سرمایه‌گذاران خارجی از شرکت‌های فناوری پشرفته این رژیم دوری می‌کنند، در حالی که رقبای خارجی این شرکت‌ها پس از یک سال و نیم درگیر بودن با مشکلات حالا روند رشد و ارتقا را طی می‌کنند.

وبگاه خبری «کالکالیست» رژیم صهیونیستی (Calcalist ) در گزارشی با عنوان «وضعیت واقعی فناوری پیشرفته اسرائیل چگونه است؟» نوشت : پاسخ به این سوال نه تنها برای صنعت اسرائیل  بلکه برای کل اقتصاد اسرائیل بسیار مهم است، زیرا نیمی از صادرات و یک چهارم درآمد مالیاتی اسرائیل به آن وابسته است.

به گفته این وب سایت، شواهد میدانی متناقض است. از یک سو، روند جمع آوری سرمایه از سوی شرکت‌های فناوری اسرائیل در حال افزایش است، هفته گذشته شرکت Wast  به سرمایه ۹ میلیارد دلار و شرکت Next Insurance  به ۲۶۵ میلیون دلار  و AI۲۱  به سرمایه ۵۳ میلیون دلار و شرکت‌های نامدار و قدرتمندی مانند Intel Capital و Comcast به ۲۰۸ میلیون دلار دست یافتند.

 

از سوی دیگر، گزارشی که هفته گذشته توسط شعبه حسابداری شرکت  PWC اسرائیل منتشر شد، عمق ضعف در معاملات فروش و انتشار شرکت‌های فناوری رژیم صهیونیستی را آشکار کرد، زیرا نسبت به سال ۲۰۲۲ بیش از ۵۰ درصد کاهش داشته است که یک سقوط بی سابقه در یک دهه گذشته محسوب می‌شود، در حالی که شرکت املاک و مستغلات یونیکورن  VEEV  نیز تعطیل شد و این مسائل خوش بین کننده نیست.

کالکالیست با بیان اینکه فناوری پیشرفته اسرائیل از یک صنعت باز، در معرض و فعال به یک صنعت زیرزمینی تبدیل شده است، گفت : در هر شرکت فناوری پیشرفته در اسرائیل، بزرگ یا کوچک، حدود یک پنجم کارکنان آن به عنوان نیروی ذخیره ارتش احضار شدند و تاریخ بازگشت این شرکت‌ها به حالت عادی مشخص نیست، گفت: در نتیجه باید گفت فناوری پیشرفته اسرائیل به یک صنعت زیرزمینی تبدیل شه است.  از یک طرف همه بیشتر تلاش می‌کنند تا آنچه را که قول داده‌اند به مشتریان برسانند و از طرف دیگر همه می‌خواهند صنعت را حفظ کنند تا سرمایه گذاران در آینده تحت تأثیر قرار نگیرند.

 

یک مقام ارشد در صنعت صندوق سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر رژیم صهیونیستی می‌گوید: «افزایش سرمایه‌ای که امروز شاهد آن هستیم یک حالت نادر و استثنایی است و وضعیت عادی در شرایط کنونی جنگ نیست. یک چیزهایی مخفی مانده است».

او توضیح می‌دهد: «ما می‌توانستیم جایگاه ویژه‌ای را برای شرکت‌های فناوری پیشرفته خود حفظ کنیم، اما مشکلات داخلی اسرائیل و به دنبال آن جنگ(غزه) پیش آمد و به  این شرکت‌ها ضربه مرگبار مضاعفی وارد کرد».

 این وب سایت اسرائیلی تاکید کرد که باز شدن شکاف منفی با آمریکا و حتی اروپا چه از نظر ارزش سرمایه گذاری و چه به طور خاص از نظر فعالیت به طور کلی یکی از بزرگترین نگرانی‌های امروز صنعت فناوری پیشرفته اسرائیل است.

کالکالیست افزود: اسرائیل از رتبه پنجم از نظر حجم اشتغالزایی برای شرکت‌های فناوری پیشرفته اسرائیل به رتبه دهم سقوط کرد و کشورهایی مانند آلمان و فرانسه از آن پیشی گرفتند.

این وبگاه خبری افزود: در نیمه اول سال ۲۰۲۳، افزایش سرمایه شرکت‌های فناوری پیشرفته در اسرائیل ۷۵ درصد کاهش یافت. در سه ماهه سوم در همین سطح تنزل یافته باقی ماند،  اما هیچکس نمی‌خواهد اعداد سه ماهه چهارم را ببیند و به نظر می‌رسد همه نهادهای جمع‌آوری اطلاعات ترجیح می‌دهند تا پایان سال منتظر بمانند.

 

کالکالیست نوشت: اکنون همه نگاه‌ها به سال ۲۰۲۴ است که به نظر می‌رسد سالی برای بهبودی شرکت‌های جهانی فناوری پیشرفته باشد، در حالی که شاخص نزدک امروز در سطوح ۲۰۲۱ معامله می‌شود.

سرمایه گذار آمریکایی: اسرائیل دیگر جذابیت قبل برای سرمایه‌گذاری را ندارد

از سوی دیگر «گیل جتر»، یک شریک در صندوق سرمایه گذاری IBEX ایالات متحده در گفت‌وگو با روزنامه اقتصادی «مارکر» رژیم صهیونیستی معتقد است که  سرمایه گذاری در شرکت‌های آمریکایی در حال حاضر ارزان‌تر از سرمایه گذاری در شرکت‌های اسرائیلی است، زیرا شرکت‌های آمریکایی عملا بهبود یافته اند.

جتر با بیان اینکه سرمایه گذاران به ویژه خارجی‌ها درباره تداوم کسب و کار شرکت‌های کوچک اسرائیلی با فناوری پیشرفته تردید دارند و مرتب سوال دارند، گفت: در شرایطی که کارکنانی از این شرکت‌ها به ارتش فراخوانده شده‌اند، احساس نگرانی درباره آینده این شرکت‌ها بیشتر شده است و مشتریان و سرمایه گذاران درباره این شرکت‌ها می پرسند که این مساله‌ای خطرناکی است.

 

این سرمایه گذاری آمریکایی افزود: طی دو ماه گذشته به دلیل جنگ تعداد شرکت‌های جدید تأسیس شده در اسرائیل به میزان قابل توجهی کاهش یافته و اکثر این شرکت‌ها در ایالات متحده به ثبت رسیدند و  در این مدت تقریبا هیچ شرکت نوپایی در اسرائیل تاسیس نشده است و بسیاری از سرمایه گذاران می‌گویند که برخلاف گذشته، امروزه در اسرائیل جذابیت  کافی برای  سرمایه گذاری جدید وجود ندارد.

وی افزود: در دو ماه گذشته، به دلایل واضح (جنگ)، تقریبا هیچ استارت آپی در اسرائیل  تاسیس نشده است و بسیاری از سرمایه گذاران می‌گویند که برخلاف گذشته، اسرائیل امروز دیگر  جذابیت یا دلیل قانع کننده‌ای برای ارائه به سرمایه‌گذاران به منظور اجرای پروژه‌های جدید در آنجا ندارد.

شش هزار شرکت در بخش فناوری رژیم صهیونیستی فعالیت می‌کنند و این صنعت ۱۸ درصد تولید ناخالص داخلی و حدود نیمی از صادرات و ۳۰ درصد درآمدهای مالیاتی رژیم صهیونیستی را تشکیل می‌دهد.

الجزیره هم نوشته است، از آنجایی که سهم سرانه رژیم صهیونیستی از شرکت‌های فناوری نوظهور بیش از هر جای دیگری در جهان است، به اسرائیل معدن استارت‌آپ‌ها می‌گویند و سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی از سوی شرکت‌های بزرگ آمریکایی از جمله مایکروسافت، اپل، گوگل، انویدیا و غیره در بخش تحقیق و توسعه فناوری‌های نوظهور رژیم صهیونیستی وجود دارد، اما این شرکت‌ها اثرات ناشی از جنگ غزه را با تداوم آن بیش از پیش احساس می‌کنند.

رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند که قدرت بخش فناوری در حمایت ازاقتصاد این رژیم تا حدی بوده که آن را از اثرات بدترین بحران‌های اقتصادی رخ داده در جهان از جمله رکود بزرگ بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ در امان نگه داشته است و به روشی مشابه با  بحران اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا مواجه شده است و توانسته سریع‌تر بهبود یابد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1602902

مهمترین اخبار اقتصادی: