مبارزه با بیماریهای گندم تاکنون در سطح ۴۰۰ هزار هکتار از سوی کشاورزان انجام شده که حدود ۱۵ درصد از آن مربوط به بیماری زنگ زرد است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، اکبر آهنگران، مدیرکل دفتر پیشآگاهی و کنترل عوامل خسارتزا سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه مبارزه با بیماریهای گندم تاکنون در سطح ۴۰۰ هزار هکتار از سوی کشاورزان انجام شده است، گفت: حدود ۶۰ هزار هکتار از این سطح مبارزه، مربوط با مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم میباشد.
وی افزود: علائم بیماری زنگ زرد گندم ابتدا در مزارع دو استان خوزستان و ایلام در اواخر بهمن مشاهده شد و با مساعد شدن شرایط آب و هوایی، بخشی از مزارع استانهای بوشهر، فارس و به تازگی کرمانشاه و لرستان و گلستان نیز بیماری را نشان دادند که با توصیههای کارشناسان حفظ نباتات، مبارزه نیز آغاز شد.
وی با بیان اینکه مبارزه با زنگ زرد و سایر بیماریهای گندم در استانهای کشور ادامه دارد، اظهار داشت: در سال زراعی جاری بارندگیها در استانهای جنوب و جنوب غرب کشور بیش از حد نرمال بود و همین امر شرایط را برای بروز بیماریهای گندم مساعد کرد.
آهنگران بر مبارزه به موقع با بیماریهای گندم تاکید و به کشاورزان و کارشناسان حفظ نباتات توصیه کرد تنها به بیماری زنگ زرد توجه نکنند و سایر بیماریهای گندم نظیر سفیدک و سپتوریوز را مد نظر قرار دهند، زیرا این بیماریها میتوانند خسارتزا باشند.
وی ادامه داد: سه برگ انتهای بوته گندم بیشترین تأثیر را در عملکرد این محصول دارد و هرچقدر کشاورزان این سه برگ را از گزند آفات و بیماریها حفظ کنند، عملکرد مناسبی خواهند داشت.
مدیرکل دفتر پیشآگاهی و کنترل عوامل خسارتزا سازمان حفظ نباتات کشور در همین حال از کشاورزان خواست هنگام مبارزه با بیماریهای گندم، از قارچکشهای با دوام بیشتر، استفاده کنند و در این زمینه به کارشناسان حفظ نباتات استانها مراجعه و توصیههای لازم را دریافت کنند.
وی اذعان داشت: در استانهای نیمه شمالی کشور به جز گلستان و مازندران که هم اکنون مبارزه دارند، ماه اردیبهشت، ماه طلایی برای مبارزه با بیماریهای گندم است.
مدیرکل دفتر پیشآگاهی و کنترل عوامل خسارتزا سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان سال مهار تورم و رشد تولید، تصریح کرد: یکی از مواردی که میتواند به رشد تولید کمک کند، کنترل عوامل خسارتزای گیاهی در مزارع و باغات کشور است.
وی افزود: بر اساس آمار جهانی، عوامل خسارتزای گیاهی ظرفیت بیش از ۴۰ درصد خسارت به تولیدات گیاهی را دارند و در صورت عدم کنترل، موجب افت عملکرد خواهند شد.
آهنگران خاطرنشان کرد: در سال زراعی گذشته، کل سطح مبارزه با بیماریهای گندم ۵۸۰ هزار هکتار بوده است که از این سطح مبارزه، ۷۰ هزار هکتار مربوط به بیماری زنگ زرد گندم بود.