شاخص کل بورس با کاهش ۰.۸ درصدی در هفتهای که گذشت، به تراز یک میلیون و ۴۹۰ هزار و ۵۱ واحد رسید.
شاخص کل هم وزن نیز با کاهش ۲.۷ درصدی به پله ۴۰۷ هزار و ۱۲ واحد رسید. همچنین شاخص کل فرابورس با کاهش ۱.۶ درصدی هفته را به پایان رساند.
آقای فقرایی گفت: با توجه به گزارش صورتهای مالی حسابرسی شده و همچنین گزارشهای مالی حسابرسی نشده برخی از شرکتهای بزرگ، از جمله فولاد و نمادهای پالایشگاهی (در روز آخر معاملاتی) اندکی از سرعت کاهش ارزش بازار، کاسته شد و در روز آخر معاملاتی هفته، با افزایش ارزش معاملات مواجه شدیم.
او میگوید: مهمترین اخباری که در شروع هفته بازار سرمایه را دست خوش تغییر کرد، بحث افزایش نرخ بهره آمریکا به میزان ۰.۷۵ درصد و رسیدن آن به ۳.۵ درصد بوده است که در نهایت موجب کاهش قیمت کامودیتیها شد. البته احتمال رکود بیش از پیش در بازارهای جهانی حس میشود که میتواند دور نمای بازار ما را اندکی خاکستری کند.
همچنین خبر رشد نرخ دلار صرافی ملی را داشتیم که میتواند نوید افزایش نرخ دلار نیما باشد و احتمالا این موضوع بخشی از کاهش سودآوری ناشی از ریزش قیمتها در بازار کامودیتیها را برای سال مالی کنونی جبران کند.
به گفته تحلیلگر بازار سرمایه، در هفته گذشته پر بازدهترین صنعت، گروه محصولات چوبی و پس از آن فرآوردههای نفتی بود که به ترتیب ۲.۵ و ۲.۳ درصد رشد داشتهاند، اما صنایعی مانند محصولات کاغذی با کاهش ۶.۷ درصد، محصولات فلزی با افت ۵.۱ درصد و انبوه سازی نیز با کاهش ۵.۱ درصد، به ترتیب بیشترین کاهش قیمتها را تجربه کردند.
او میگوید: طی چهار روز معاملات هفته گذشته، حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام خارج شده و شاهد هیچ ورود پول توسط افراد حقیقی به بازار سهام نبودیم.
خانم رباب وفایی گفت: در هفته گذشته اخباری همچون، افزایش مجدد نرخ بهره بین بانکی به ۲۰.۹۵، تداوم ابهامات سیاسی، کاهش نرخهای جهانی کامودیتیها و اعلام مجدد عرضه خودرو در بورس کالا بر روی روند بازار سرمایه موثر بود.
کارشناس بازار سرمایه گفت: امروز ارزش معاملات خرد و صندوقهای سهامی به میزان ۲ هزار و ۷۵۳ میلیارد تومان بود که رکورد پایینترین ارزش معاملات خرد شکسته شد.
باشگاه خبرنگاران جواناقتصادیبورس
شناسه خبر: 434746