در جریان معاملات امروز، سرانه خرید اشخاص حقیقی به ۲۲.۴ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۲۲.۲ میلیون تومان رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه این روزها روند نزولی به خود گرفته است. بازار سهام امروز در ابتدا فشار فروش روز گذشته را هضم کرده بود، اما این روند از اواسط بازار تغییر یافت و دوباره فروشندگان بر بازار چیره شدند. البته سرانه خرید و فروش سهامداران حقیقی امروز برابر با یکدیگر بودند که نشان از قدرت برابر این دو گروه دارد.
مدت زیادی از ایجاد چالش پتروشیمیها برای بورس تهران به واسطه اعلام نرخ جدید خوراک پتروشیمیها نگذشته است و به نظر میرسد که با شفافسازی تعدادی از شرکتها، بار دیگر این چالش رنگ جدیدی به خود گرفته باشد.
با وجود اینکه طی روزهای گذشته بارها امید تازهای از سمت سیاستگذاران در رابطه با احتمال تغییر این نرخ ایجاد شد و توانست تا حدی شوک منفی وارد شده به بدنه بازار سهام را کمرنگ کند، اما اتفاقات اخیر نشان میدهد که گویا دولت پافشاری زیادی برای قطعی کردن نرخ ۷ هزار تومانی برای خوراک پتروشیمیها دارد.
* بازار سرمایه متعادل خواهد شد
رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره قطعی شدن افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها گفت: این اتفاق اگرچه تنها شامل برخی صنایع از جمله صنعت پتروشیمی، فلزات اساسی، سیمانی و صنایع انرژیبر میشود، اما رفتار سیاستگذار در رابطه با مسائل حیاتی برای صنایع مهم کشور که از پایههای توانایی اقتصادی و ارزی کشور هستند، میتواند برای سایر بازارها نیز دردسر ساز شود.
وی ادامه داد: این اتفاق، این سیگنال را به دیگر گروهها منتقل میکند که سهامداران دیگر گروهها نیز باید هر لحظه با چشم تردید به آینده بنگرند و ریسک سیاستگذاری خلقالساعه را در تحلیلهای خود بگنجانند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: روند کاهشی روزهای گذشته نماگر اصلی تالار شیشهای، وضعیت تکنیکالی این شاخص را در محدوده مهمی قرار داده و به نظر میرسد که رفتار بورس تهران در روز آینده میتواند از این منظر حائز اهمیت باشد.
گلستانی تصریح کرد: به نظر میرسد که بورس تهران همچنان شرایط مساعدی برای شروع یک روند صعودی را نداشته باشد و از سمت دیگر انتظار میرود که در صورت عدم تغییر در متغیرهای روندساز بازار سهام، بورس در روزهای آینده با افزایش تقاضا روبرو شود و به تعادل برسد.
* بورس یکپارچه قرمزپوش شد
در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص بورس تهران نسبت به روز کاری گذشته 17 هزار و 824 واحد افت کرد و تا سطح 2 میلیون و 158 هزار و 534 واحد پایین آمد. بازدهی این شاخص منفی 82 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با کاهش 9 هزار و 965 واحدی در رقم 760 هزار و 857 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 1.29 درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس نیز با ریزش 269 واحدی به رقم 28 هزار و 20 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با کاهش 2 هزار و 255 واحد به سطح 140 هزار و 392 واحد رسید.
* تداوم خروج پول حقیقی از بازار سرمایه
روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام برای پنجمین روز متوالی منفی شد و 854 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به دیروز 3.5 برابر معادل 256 درصد افزایش یافته است.
امروز نماد وبملت (بانک ملت)، فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس) و سیلام (سیمان) ایلام بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای دانا (بیمه دانا)، فروی (ذوب روی اصفهان) و خزامیا (زامیاد) اختصاص داشت.
* کاهش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 259 هزار و 90 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 248 هزار و 622 میلیارد تومان بود که 96 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 3 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 6 هزار و 532 میلیارد تومان رسید.
* صفهای خرید و فروش بورس
در پایان معاملات امروز، 163 نماد با رشد قیمت و 531 سهم با کاهش قیمت روبرو شدند.
در جریان معاملات روز دوشنبه، 70 نماد صف خرید داشتند و 104 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 51 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 387 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 28 درصدی به 265 میلیارد تومان رسید.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در انتهای معاملات امروز به ۲۲.۴ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۲۲.۲ میلیون تومان رسید.
پایان پیام/