رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه قرار نیست که ما در حوزه رمزارزها بانک مرکزی را مسئول قرار بدهیم،گفت: با این حال قواعد و بازیگری این عرصه را در چارچوبی قرار میدهیم که متولی نظارت بر عملیات باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام در اولین رویداد ملی ارز دیجیتال با عنوان رمز آتی در خصوص نحوه برخورد دولت با حوزه ارز دیجیتال بیان کرد: ما نباید اصل موضوع را کتمان کنیم. نزدیک 9 ماه جلسات مستمری با دولت و فعالان این بخش و وزارتخانههای متعددی مثل وزارت ارتباطات و صمت که مرجع صدور مجوز هستند و وزارت نیرو و بانک مرکزی که در بحث استخراج رمز ارزها عملاً باید فرایند شناسایی و اطلاعات مرتبط با تدبیر را فراهم کند و همچنین مجموعههای مختلفی وزارت اقتصاد که بحثهای مرتبط با پولشویی و مسائل مرتبط با این حوزه را داشت، برگزار شد. این موضوع در بحث استخراج تا حد زیادی جلو رفت و به آیین نامههایی که در جریان هستید منجر شد.
وی افزود: تابستان امسال تحرک بیشتری را ما در کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص انجام دادیم و خوشبختانه هفته گذشته پیش نویس در کمیسیون اقتصادی مجمع با اصحاب فن و با اساتید و مجموعه کارشناسان و نخبگان کشوری تدوین شد و در ادامه آن پیش نویس به یک محتوای کامل و نهایی تبدیل و در پایان توسط مقام معظم رهبری مثل دیگر سیاستها ابلاغ میشود. موضوع استفاده از حوزه رمزارزها و استفاده از این ظرفیت در نظام اقتصادی کشور به شکل ویژه مورد نظر قرار دارد. اساساً قرار نیست که ما در حوزه رمزارزها بانک مرکزی را مسئول قرار بدهیم اما قواعد و بازیگری این عرصه را در چارچوبی قرار میدهیم که متولی نظارت بر عملیات باشد. همانطور که در بند سی و یکم طراحی نظام رمز ارز اعم از ایجاد رمزارز ملی و سازماندهی و کاربری، متولی پیگیری این موضوع وزارت اقتصاد و در موضوع شورای عالی فضای مجازی بانک مرکزی قرار گرفته است.
پورابراهیمی ادامه داد: انشالله نشستهای مشترکمان با مجموعه دولت و مجموعه مجلس در دستور کار قرار میگیرد، چون مستحضرید که پیش نویس سیاست نظام ارزی که آماده و ابلاغ شود دولت ذیل هر سیاست یک برنامه اجرایی دارد. طبیعتاً امکان دارد در آنجا نیاز به یک تدوین یک لایحه باشد که از مسیر مجلس تبیین شود. امیدواریم بتوانیم بین ارکان نظام و مجلس و دولت و همچنین مجموعهای از ظرفیتهای حوزههای بخشهای نظارتی هماهنگی ایجاد کنیم که آنها هم باید پای کار بیایند. واقعیت این است که امروز این ظرفیت در خدمت توسعه خیلی از کشورها قرار گرفته و این ظرفیت کمک کرده به بهبود عملکرد فعالیتهای اقتصادی و مخصوصاً با توجه به شرایطی که ما در کشور داریم میتواند کمک کننده باشد.
وی گفت: ما اگر مشخص کنیم نظام رمز ارز را قبول داریم یا قبول نداریم مشکل حل میشود. مشکل کی حل میشود؟ زمانی که اگر حتی به آن اعتقاد نداریم ولی بتوانیم مدیریتش کنیم. امیدواریم با همین رویکرد و با همین نگاهی که در مجموعه اقتصادی دولت ایجاد شده و تجربه کشورهای دیگر بتوانیم مسیر حرکت را تعیین کنیم و نظام اقتصادی کشور را به سمتی هدایت کنیم که با قاعده گذاری، شفاف سازی، اشراف اطلاعاتی و همه محدودیتهایی که امروز وجود دارد، شاهد اتفاقات مثبتی در نظام اقتصادی کشور باشیم.
انتهای پیام/