رئیس انجمن صنفی صنعت پالایشی گفت: تا قبل از مصوبه دولت، تولیدکنندگان پتروشیمی و پالایشی محصولات خود را با ارز 28500 تومان عرضه میکردند اما این مواد در حلقه پایانی با نرخ ارز 40 تا 50 هزار تومانی به دست مصرفکننده میرسید.
ناصر عاشوری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به مصوبه جدید دولت مبنی بر محاسبه نرخ تسعیر قیمت پایه محصولات پالایشی و پتروشیمی با نرخ ارز بازار مبادله عنوان کرد: طبق تاکید اسناد مختلف کشور، نرخ ارز در بازارها باید به سمت تکنرخی شدن حرکت کند زیرا چند نرخی بودن ارز در بازارها باعث ایجاد رانت و تضییع حق مردم میشود.
رئیس انجمن صنفی صنعت پالایشی کشور گفت: با توجه به اینکه دستگاههای نظارتی گزارشات مختلفی درباره آثار منفی چند نرخی بودن ارز ارائه کردهاند، بنابراین دولت سیزدهم با بررسی جوانب موضوع، یک تصمیم درست و انقلابی گرفت و نرخ ارز مبنای محاسبه در بورس کالا را بر مبنای نرخ ارز حواله مرکز مبادله ارز کند.
وی توضیح داد: اگر نرخ ارز در بازار بورس کالا تثبیت شود، این اتفاق منجر به حفرههایی در بازار خواهد شد که یک عده را یک شبه میلیاردر میکند و سودهای کلانی میبرند. تا قبل از مصوبه دولت، تولیدکنندگان پتروشیمی و پالایشی محصولات خود را با ارز 28500 تومان عرضه میکردند اما این مواد در حلقه پایانی با نرخ ارز 40 تا 50 هزار تومانی به دست مصرفکننده میرسید.
عاشوری گفت: شواهد متعددی نشان میدهد که نتیجه این تثبیت در ابتدای زنجیره، به جیب دلالان میرود، حال با شناور شدن و واقعی شدن قیمت ارز، به جای اینکه این سود به جیب دلالان برود، به حساب دولت واریز شده و خرج مردم میشود.
رئیس انجمن صنفی صنعت پالایشی کشور گفت: با تثبیت ارز 28500 تومانی برای مبنای قیمت پایه محصولات پالایشی و پتروشیمی در بورس کالا، نه تنها نتیجه مثبتی که برای کاهش تورم ایجاد نمیشود بلکه با ایجاد کسری بودجه برای دولت، تورم مضاعفی بر اقتصاد کشور وارد میشود.
پایان پیام/