اکونومیک 24
06 مهر 1402 - 12:27

وزیر صمت: ‌خودروسازان‌ بدانند هیچ رانتی در کار نیست و باید روی پای خود بایستند

وزیر صنعت، معدن و تجارت با طرح این سؤال که چرا باید به خودروساز رانت بدهیم و بعد حساب‌کشی کنیم؟ تأکید کرد: خودروسازان بدانند که هیچ رانتی در کار نیست و باید روی پای خود بایستد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عباس علی‌آبادی امروز در نخستین رویداد ملی صنعت دانش‌بنیان که در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی در حال برگزاری است، اظهار داشت: برای بهتر بودن فقط باید تلاش کنیم و اگر تلاش کنیم به همه چیز می‌رسیم. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: همه دولت‌ها تلاش می‌کنند تا با توسعه، رفاه بیشتری را برای مردمشان داشته باشند، اما توسعه پایدار کشورها ریسک‌هایی دارد و برای دستیابی به آن، مشکلات و سختی‌هایی وجود دارد که باید زیرساخت‌های آن را فراهم کرد.

وی افزود: مهمترین ریسک‌ها در کوتاه‌مدت و بلندمدت ریسک‌های زیست‌محیطی و اجتماعی هستند که به طور خاص با اقتصاد در ارتباط است.

علی‌آبادی اظهار داشت: اقتصاد بزرگ و قوی در گرو افزایش تعداد بنگاه‌های بزرگ و قوی است.

وی به دلایل اهمیت بنگاه‌های بزرگ اشاره کرد و گفت: این بنگاه‌ها توان بالا برای انجام تحقیق و توسعه دارند و همچنین از توان بالا برای هزینه در بازاریابی برخوردارند، ضمن اینکه توان بالایی برای هزینه در توسعه صادرات و غیره دارند.

وزیر صمت افزود: از طرفی می‌دانیم سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه ضامن بقای توسعه پایدار است، سهم هزینه‌کرد در تحقیق و توسعه از GDP در کشورهای عضو سازمان‌های همکاری‌های اقتصادی و توسعه کشورهای عضو OECD در سال‌های 2000 تا 2019 بین 4تا 5 درصد بوده است.

وی اظهار داشت: اگرچه کل شرکت‌های دانش‌بنیان کشور 8995 مورد است، اما تعداد شرکت‌های فعال در صنایع پیشرفته و دانش‌بنیان با ویژگی‌های خصوصی و دارای پروانه بهره‌برداری و فروش بیش از 5 میلیون یورو کمتر ا‌ز 70 شرکت است که البته گزارش‌های جهانی حاکی از آن است که راندمان خوبی داشته‌اند.

علی‌آبادی اظهار داشت: تمرکز سیاستگذاران کشور تاکنون افزایش کمی شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک‌مقیاس و در نتیجه رشد تعداد اندکی از شرکت‌ها بوده است.

وی افزود: برای ا‌ینکه به رشد 8.5 درصدی سالیانه صنعت و رشد 13 درصدی سالیانه معدن و 23 درصدی سالیانه غیرنفتی در برنامه هفتم توسعه برسیم، باید اقدامات خاصی را انجام دهیم.

وی با اشاره به اهداف مورد نظر رهبر معظم انقلاب در رشد کشور گفت: ما امسال اگر به رشد مورد نظر مقام معظم رهبری دست نیابیم و اگر بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت علوم، وزارت صمت و معاونت علمی و غیره کار را کارستان نکنند، درواقع‌ جفا کرده‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به ابرچالش‌های تولید گفت: از جمله ابرچالش‌های تولید، ناپایداری مدیریتی است، متأسفانه در برخی وزارتخانه‌ها شاهد آن هستیم که یک دیوار کامل از عکس وزرا پوشانده شده است و بعضا با تغییر یک وزیر شاهد تغییر مدیران و معاونان هستیم و معتقدم باید آدم‌ها را تغییر داد نه اینکه جایگاه مدیریتی آنها را تغییر داد.

وی در ادامه با لحن آمیخته به شوخی گفت: باعث و بانی ناپایداری مدیریتی همین مجلسی‌ها هستند که تعدادی از آنها امروز در اینجا نشسته‌اند (این صحبت وزیر صمت با تشویق حضار مواجه شد).

علی‌آبادی همچنین با اشاره به چالش دیگر تولید با عنوان مداخلات زیان‌بار ادامه داد: البته می‌خواستیم بگوییم مداخلات زیان‌بار نمایندگان مجلس که آن را حذف کردیم (لحن وزیر صمت در اینجا نیز با شوخی آمیخته بود).

وی در ادامه باز هم با لحن آمیخته با شوخی گفت: برای حضور وزیر اقتصاد در این رویداد کلی التماس کردم، اما از حضور ایشان تشکر می‌کنم.

علی‌آبادی در ادامه به چالش‌های دیگر تولید اشاره کرد و گفت: عدم تناسب فرایندها و ساختارهای دولت با جهش تولید، فقدان رهبری واحد در تولید و کمبود تمرکز از دیگر چالش‌های تولید است.

وی با اشاره به برنامه تولید اظهار داشت: برخی ترس دارند که کار کنند و معتقدند که اگر کار کنند یقه آنها را می‌گیرند. 

وزیر صمت در ادامه با اشاره به 7 جهت‌گیری سیاستی در حوزه دانش‌بنیان‌ها اشاره کرد: تولید صادرات‌محور و گذر از مونتاژکاری، ارتقای بهره‌وری و رقابت‌پذیری، کاهش ارزبری و عدم خام‌فروشی، اصلاح نظام قیمت‌گذاری دستوری، ایجاد ثبات در مدیریت و فضای کسب و کار، بازبینی سازوکارهای نظارتی و بازرسی و همچنین تعهد به محیط‌زیست، جهت‌گیری سیاستی ما در این حوزه است.

وی بیان داشت: چرا باید به خودروساز رانت بدهیم و بعد حساب‌کشی کنیم؟ خودروسازان باید بدانند که هیچ رانتی در کار نیست و باید روی پای خود بایستد.

این خبر تکمیل می‌شود

منبع: فارس
شناسه خبر: 1518590

مهمترین اخبار اقتصادی: