راه اندازی سامانه مودیان و تعیین ساز و کار ارسال صورتحساب الکترونیکی جزو مباحث مهمی بودند که در روزهای اخیر توجه بسیاری از افراد و کسب و کارها را به خود جلب کرده اند.
به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، طبق قانون جدید، مودیان موظند که اطلاعات تمامی معاملات و فاکتورهای فروش خود را در سامانه مودیان مالیاتی ثبت کرده و صورتحساب الکترونیکی خود را صادر کنند. ثبت این اطلاعات موجب میشود محاسبه مالیات با دقت بیشتری انجام شود.
صورتحساب الکترونیکی، نوعی فاکتور الکترونیکی، شامل شماره مالیاتی یکتای فروشنده، مشخصات و اقلام اطلاعاتی متناسب با نوع فعالیت کسب و کار مربوطه است. جزئیات این صورتحساب توسط سازمان امور مالیاتی تعیین و اعلام میشود. با توجه به اهمیت صدور صورتحساب الکترونیکی در اجرای صحیح سامانه مودیان، سازمان امور مالیاتی طی اطلاعیهای این صورتحسابها را به دو نوع صورتحساب الکترونیکی و غیر الکترونیکی (کاغذی) تقسیم کرده است. البته صورتحسابهای الکترونیکی نیز به سه دسته صورتحسابهای نوع اول، دوم و سوم تقسیم میشوند.
بر اساس بند ج ماده ۱ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی کلیه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) اعم از صنفی و غیرصنفی و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول ثبت نام در سامانه مودیان هستند.
بر اساس این قانون، فروشگاههای کوچک و واحدهای صنفی که مستقیماً با مشتریان نهایی ارتباط دارند، باید ضمن ثبت نام در سامانه مودیان، از پایانه فروشگاهی استفاده کنند. با این حال، برای مودیانی که مستقیماً با مشتریان نهایی ارتباط ندارند، استفاده از پایانه فروشگاهی الزامی نیست. این دسته از مودیان تنها ملزم به ارائه تمامی صورتحسابهای خود با رعایت قوانین سازمان از طریق سامانه مودیان هستند.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم تمامی اشخاص حقوقی که با اشخاص ثالث معامله میکنند میبایست صورت حساب الکترونیکی و فاکتورهای فروش خود را در سامانه مودیان مالیاتی ثبت کنند. از این رو اولین اقدام برای این کار ثبت نام در سامانه است. برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی ابتدا باید وارد سایت tp.tax.gov.ir شده و ثبت نام خود را انجام دهید. سپس با تکمیل و احراز اطلاعات باید وارد کارپوشه خود در سامانه شوید و صورتحساب و فاکتورهای فروش را در سامانه بارگذاری و ثبت کنید.
برای مشاهده آموزش کامل ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی کلیک کنید.
در صورتی که مودیان نتوانند به صورت مستقیم با سایت مودیان مالیاتی در ارتباط باشند و صورتحسابهای خود را به صورت آنلاین ارسال کنند میتوانند با شرایطی که سازمان امور مالیاتی فراهم کرده ارسال صورتحسابهای خود را به صورت غیر مستقیم و از طریق شرکتهای معتمد سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. شرکتهای معتمد مالیاتی با دارابودن ساز و کارهای مناسب و دسترسیهای لازم این امکان را دارند تا در سریعترین زمان ممکن صورت حسابهای الکترونیکی شما را ارسال کنند.
ارسال صورتحساب الکترونیکی بر اساس زمان بندیهای اعلامی به صورت زیر است:
از یک فروردین ۱۴۰۲: برای اشخاص حقوقی
از یک تیر ۱۴۰۲: برای اصناف گروه یک و دو
از یک مهر ۱۴۰۲: برای اصناف گروه سه
از یک دی ۱۴۰۲: برای الباقی مشاغل
خبر خوب این است که گروه نرم افزاری محک، یکی از شرکتهای معتمد سازمان امور مالیاتی است که امکانی را فراهم نموده تا بتوانید با کمک نرم افزار حسابداری، صورتحساب الکترونیکی خود را به سادگی و در سریعترین زمان ممکن به سامانه امور مالیاتی ارسال کنید. سرویس سامانه مودیان یکی از خدمات جدید محک است با استفاده از آن مشتریان گرامی میتوانند تمامی صورتحسابهای خود را با یک کلیک به سامانه مودیان مالیاتی ارسال کنند.
همانطور که میدانیم صورتحسابهای الکترونیکی حاوی اطلاعات مالی مهم اشخاص هستند از این رو ارسال آنها به سامانه مودیان میبایست در بستری امن و مطمئن انجام شود. سرویس سامانه مودیان محک با با استفاده از الگوریتمهای پیشرفته و رمزنگاری اطلاعات هنگام انتقال، به شما کمک میکند تا مطمئن باشید هرگونه دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شخصی شما امکانپذیر نیست.
سامانه مودیان یک پلتفرم آنلاین است که به منظور ثبت اطلاعات مالیاتی افراد حقیقی و حقوقی توسط سازمان امور مالیاتی کشور با هدف شفاف سازی گزارشات مالیاتی و پیشگیری از فرار مالیاتی راه اندازی شده است. با ثبتنام در سامانه مودیان، افراد میتوانند اطلاعات مالیاتی خود را به روز رسانی کرده، اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال کنند و پایانههای فروشگاهی خود را به آن متصل کنند.
بر اساس قوانین جدید تمامی اشخاص حقوقی و صاحبین کسب و کار ملزم به ثبت نام در این سامانه هستند. بعد از ثبت نام در سامانه به هر مودی مالیاتی یک کار پوشه اختصاص مییابد. این کارپوشه در واقع نوعی راه ارتباطی بین مودیان و سازمان امور مالیاتی است که کلیه اطلاعات درآمدی مودی با استفاده از هر گونه سختافزار یا نرمافزار، پایانه فروشگاهی یا هر وسیله دیگری که حافظه مالیاتی به آن متصل شده باشد، به سامانه مودیان ارسال میکند.
سازمان امور مالیاتی برای ساماندهی واحدهای صنفی و تجاری، قانونی را تحت عنوان قانون پایانههای فروشگاهی تعریف کرده است. این قانون در واقع دستورالعمل سازمان امور مالیاتی برای ثبت نام و پرداخت مالیات است. از این رو تمامی اشخاصی که در این قانون مشخص شده اند میبایست نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی اقدام کنند.
بر اساس ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم، تمامی اشخاص حقوقی برای هرگونه معامله با اشخاص ثالث، باید صورتحساب الکترونیکی که شماره اقتصادی طرفین معامله در آن درج شده صادر کنند. علاوه بر این، پس از انجام معامله، ضروری است که اشخاص حقوقی فاکتور فروش را نیز در سامانه مودیان ثبت کنند. از ابتدای سال ۱۴۰۲ ارسال صورتحسابها در سامانه مالیاتی باتوجه به فراخوانهای ارسال شده برای تمام مودیان مالیاتی اجباری شده است.
دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در تاریخ ۲۶ دی ۱۴۰۱ تصویب شده و از ابتدای سال ۱۴۰۲ به طور رسمی اجرا شده است. صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سیستم مودیان مالیاتی انجام میشود. این سامانه مالیاتی برای ثبت نام افراد حقوقی و حقیقی که باید مالیات پرداخت کنند مورد استفاده قرار میگیرد.
با توجه به تبصره بند ب ماده ۵ قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، مودیان میتوانند در مدت ۳۰ روز پس از صدور صورتحساب، به پذیرش یا عدم پذیرش آن اقدام کنند. در صورتی که این مهلت گذشته و هیچ عملی انجام نشده باشد، صورتحساب الکترونیکی صادره تأیید شده در نظر گرفته میشود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.