در یک همایش کارشناسی اعلام شد؛ از مجموع ۲۴ میلیون تن نیاز نهاده دامی کشور در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۵ درصد از طریق واردات و ۲۵ درصد در داخل کشور تولید شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، تأمین نهادههای دامی و تکمیل زنجیره غذایی دام طیور و آبزیان در سالهای اخیر به موضوع مهمی در کشور تبدیل شده و طبق آمارها بخش عمدهای از نهادههای دامی و علوفه مورد نیاز کشور وارداتی است. از این رو بخش مهمی از واردات ایران در سالهای گذشته به نهادههای دامی اختصاص یافته است.
با توجه به توضیحات بالا و اهمیت این موضوع برگزاری رویدادهای سرمایهگذاری و نمایشگاه معرفی دستاوردهای دانش پایه این حوزه به نقش آفرینان این صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است.
طبق دادههای مطرح شده در این نشست از مجموع ۲۴ میلیون تن نیاز نهاده دامی کشور در سال ۱۴۰۰، ۷۵ درصد به واردات و ۲۵ درصد به تولید اختصاص داشته است و در سال ۱۴۰۰، ۹.۶ میلیون تن حجم واردات ذرت بوده که ارزش دلاری آن برابر با ۳.۴ میلیارد دلار بوده است. همچنین ۲.۳ میلیون تن سویا به ارزش دلاری ۱.۲ میلیارد دلار وارد شده است. همچنین ۳.۳ میلیون تن جو نیز به ارزش دلاری ۱.۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ وارد شده است.
امنیت غذایی و رفع مشکلات دام و طیور
در این همایش که بیش از ۲۵ شرکت و مؤسسه دانشبنیان حضور داشتند، محمد جواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در حمایت از شرکتهای دانشبنیان حوزه دام و طیور بیان کرد: ما به دولت اعلام کردیم که ظرفیتها و قابلیتها در این حوزه را اعلام کند و شرکتهای دانش بنیان و مراکز علمی دانشگاهی و آموزش عالی مثل دانشگاه و دانشکدههای کشاورزی سازمانها و نهادها که در این حوزه ظرفیت دارند وارد کار شوند و در قالب شرکتهای دانش بنیان با ارائه طرحها و برنامههای خود مسیر را به گونهای طی کنند که مشکلات در این حوزه برطرف و هموار شود.
او همچنین به شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: مجلس برای امنیت غذایی و رفع مشکلات دام و طیور و نهادههای دامی هم اعتبار گذاشته است هم و فضا را مهیا کرده است؛ به طوری که تمام نهادها باید با شرکتهای دانش بنیان که در این عرصه فعالیت میکنند و طرح و برنامهای در بخش کشاورزی برای رفع مشکلات این حوزه و حتی ایدههای جدید دارند همکاری کنند و از سوی مجلس هیچ گونه بهانه یا عدم همکاری قابل پذیرش نیست.
یاسر خانی، مدیرعامل یکی از شرکتهای دانشبنیان نیز اظهار کرد: کارهای علمی زیادی در کشور در بحث خوراک دام انجام شده است که متأسفانه به تجاری سازی نرسیده و در کتابخانه ها خاک میخورد. بنابراین ما رسالت خود را سرمایه گذاری روی این طرحها قرار دادیم. از همین رو در اختتامیه رویداد پل سرمایه گذاری خوراک دام، یکی از شرکتهای دانش بنیان از میان ۴۴ طرح رویداد با دو طرح منتخب توافق سرمایه گذاری به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد تومان منعقد کرد.
گفتنی است این همایش در ۳۱ اردیبهشتماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در محورهای «فناوریهای نوین در تولید خوراک دام»، «افزایش بهرهوری و کاهش ضریب تبدیل»، «استفاده از گیاهان مقاوم به شوری آب و خاک»، «استفاده از خوراکهای نامتعارف و پسماند»، «افزودنیهای مجاز خوراک دام و طیور»، «استفاده از بیوتکنولوژی در تهیه خوراک دام»، «نوآوری در تجهیزات، بستهبندی و حملونقل و بهرهبرداری از گیاهان نوین» و «تغییر الگوی کشت» برگزار شد.