فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) از اعلام آمادگی این قرارگاه برای مشارکت در ساخت پتروپالایشگاه شهید سلیمانی خبر داد و گفت: پروژه قطار سریعالسیر تهران به اصفهان، ۵ سال دیگر به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سردار سرتیپ پاسدار سیدحسین هوش السادات، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در نشستی خبری اظهار داشت: در سیوسومین سالروز تأسیس قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) یادی کنیم از فرمانده سابق قرارگاه، زندهیاد سردار سرتیپ پاسدار رستم قاسمی، که در زمان فرماندهی ایشان، با قبول ریسکپذیری بالا، به حوزه ساخت سکوهای گازی در پارس جنوبی ورود کردیم و امروز شاهد هستیم که تولید گاز با سکوهای ایرانی، چه نقش مهمی در تأمین انرژی کشور دارد.
وی افزود: همچنین ورود قرارگاه به احداث پالایشگاه بزرگ ستاره خلیج فارس موجب شد تا در زمینه خودکفایی در تولید بنزین و سایز فرآوردههای نفتی گام مهمی برداشته شود، بهطوری که امروز بالغ بر 40 درصد بنزین و 22 درصد گازوئیل کشور از این پالایشگاه تأمین می شود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) با اشاره به اینکه "قرارگاه در سیوسهسال گذشته اقدامات گستردهای در بخشهای مختلف انرژی، آب و نیرو، صنعت و معدن، راه و شهرسازی، فناوری اطلاعات، محرومیتزدایی و مقاومسازی اقتصاد انجام داده است"، گفت: برای مشارکت در احداث پروژه پتروپالایشگاه شهید سلیمانی، اعلام آمادگی کردهایم و آمادهایم تا در اجرای این پروژه مهم صنعت پالایش نفت کشور، نقشآفرینی کنیم.
وی ادامه داد: همچنین مذاکراتی را برای اجرای پروژههای نفتی در کشور ونزوئلا در حال انجام داریم و اقداماتی را برای احداث خطوط مترو در کاراکاس آغاز کردهایم.
سردار هوشالسادات تصریح کرد: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) در طرحهای مهندسی در کشورهای عراق و سوریه نیز حضور دارد.
وی افزود: طرحی با عنوان 50 در 50 در سال گذشته آغاز شد تا 50 پروژه بزرگ کشور را رد 50 هفته تکمیل و بهرهبرداری کنیم که تا امروز 25 پروژه مهم تکمیل شده و بقیه پروژهها نیز در حال اجرا قرار دارند؛ یکی از پروژههای مهم در بین این 50 پروژه، طرح آبرسانی قمر بنیهاشم بود که این طرح تکمیل رینگ آبرسانی شهر تهران است و اگر این طرح اجرا نمیشد، در تابستان سال جاری تهران با نابسامانی تأمین آب مثل همدان مواجه میشد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) از ورود این قرارگاه به بحث مهم فشارافزایی پارس جنوبی خبر داد و گفت: تجربه و دانش فنی بسیار خوبی در زمینه ساخت سکوهای نفتی و گازی داریم و با توجه به اینکه میدان گازی پارس جنوبی با افت فشار مواجه است، در زمینه فشارافزایی، مذاکراتی را با مجموعه وزارت نفت در حال انجام داریم.
وی ادامه داد: ساخت سکوهای فشارافزایی و تأمین کمپرسورها و تجهیزات مرتبط، پیچیدگیهای فنی و اجرایی زیادی دارد، اما در گذشته نیز، ما اقدامات بزرگی که تاکنون در کشور انجام نشده بود، مثل ساخت سکوهای گازی پارس جنوبی و احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس را با موفقیت انجام دادیم و باور داریم که اینکار مهم در بخش فشارافزایی پارس جنوبی را نیز میتوانیم انجام دهیم و در صورتی که اینکار بزرگ آغاز شود، تمام ظرفیتهای داخلی پایکار خواهند آمد.
سردار هوشالسادات تصریح کرد: نصب تجهیزات فشارافزا هم در خشکی و هم در دریا پیشنهاد شده و در حال بررسی و مذاکرات فنی است و مجموعه وزارت نفت، 60 میلیارد دلار برای این پروژه، برآورد کرده است.
وی افزود: سکوی رشادت، که یکی از ابرسازههای نفتی با وزن تقریبی 7000 تن بوده و توسط متخصصان قرارگاه با پیشرفت 60 تا 70 درصدی در حال ساخت است، در اوایل سال 1403 تکمیل و در محل پروژه نصب خواهد شد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) از ورود تکنولوژی قطارهای سریعالسیر به ایران خبر داد و گفت: پروژه قطار سریعالسیر تهران به اصفهان که با فاینانس خارجی قرار است اجرایی شود، برای سرعت 300 کیلومتر در ساعت طراحی شده بود که به دنبال افزایش سرعت قطار در این پروژه به 350 کیلومتر هستیم.
وی ادامه داد: پروژه قطار سریعالسیر تهران به اصفهان، 5 سال دیگر به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید.
سردار هوشالسادات اذعان داشت: همچنین مذاکراتی را در زمینه احداث قطار سریعالسیر تهران - مشهد در حال انجام داریم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) از مذاکرات قرارگاه برای ورود به طرحهای بهینهسازی پالایشگاههای موجود از جمله بندرعباس و تبریز خبر داد و گفت: پیگیریهای خوبی برای احداث پالایشگاه آناهیتای کرمانشاه صورت گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک، شاهد آغاز عملیات اجرایی این پالایشگاه باشیم.
وی افزود: در پروژه میدان نفتی آزادگان، سهم قرارگاه سهم کمتری نسبت به دیگر شرکا است و بیشتر سهام در اختیار بانکها است؛ سهامداران این پروژه قرار بود آورده اولیه مالی به تناسب سهام خود داشته باشند که قرارگاه هنوز آورده اولیه خود را تأمین نکرده است.
سردار هوشالسادات خاطرنشان کرد: اگرچه در تأمین منابع مالی محدودیتهای داریم، اما توان فنی و اجرایی بسیار بالای قرارگاه، آماده ارائه خدمات در پروژههای مهم و زیربنایی کشور است و مذاکراتی را برای توسعه دیگر میادین مشترک نفتی و گازی نیز در حال انجام داریم.
وی ادامه داد: پروژه مهم NGL3200 که به منظور جمعآوری گازهای همراه و ارزش افزوده آفرینی به این گازهایی است که تاکنون هدر میرفته، تا 22 بهمن امسال و یا نهایتا تا پایان سال تکمیل شده و بهبهره برداری خواهد رسید.
انتهای پیام/