رئیس اتاق بازرگانی و کشاورزی ایران و برزیل با اشاره به اینکه کشت فراسرزمینی در برزیل ۶٠ هکتار است از برنامههای این اتاق برای توسعه آن خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر سید فخرالدین عامریان، رئیس اتاق بازرگانی و کشاورزی ایران و برزیل در نشستی خبری گفت: طی مذاکراتی که با برزیل انجام شد قرار است که تهاتر کود اوره ایران با خوراک دام این کشور تهاتر شود و هفته آینده محموله اوره به مقصد برزیل میرود و به جای آن ذرت وارد کشور خواهد شد.
خبرنگار مهروی با بیان اینکه در حال حاضر کود اوره به ظرفیت سالانه ۴۰۰ هزار تن به برزیل صادر میشود، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت بسیار خوبی که در صادرات اوره ایران دارد و قرار است با خوراک دام برزیل تهاتر شود.
عامریان گفت: مهمترین مشکل ما مراودات تجاری با این کشور این است که آنها عوارض گمرکی ۱۰۰ درصدی برای صادرات محصولات خود اعمال میکنند در حالی که این رقم برای کشور ما ۴ درصد است و قرار است این مشکل را با تهاتر کالا برطرف کنیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر سالانه ۱۰۰ میلیون دلار صادرات به برزیل داریم که میتوان این را به یک میلیارد دلار افزایش داد، عمده محصولات صادراتی ما به این کشور میتواند پسته، زعفران، خرما، کشمش، فرش و انار باشد.
این مقام مسئول اظهار داشت: برزیل ظرفیت خوبی در تولید خوراک دام از قبیل ذرت و سویا دارد که در صورت ادامه تنشها بین اوکراین و روسیه میتواند نیاز به خوراک دام کشور ما را تأمین کنند.
وی ادامه داد: ۶۰ درصد ذرتی که کشور وارد میکند از برزیل است و تنها ۴۰ درصد از کشورهای روسیه و اوکراین تأمین میشود و در صورت ادامه تنشها امکان واردات ۱۰۰ درصد واردات از برزیل وجود دارد.
عامریان اظهارامیدواری که بحران در روسیه و اوکراین بازار خوبی برای صادرات اوره و محصولات پتروشیمی ما ایجاد کند زیرا روسیه رقیب اصلی ما در صادرات این گونه محصولات است.
عامریان با اشاره به کشت فراسرزمینی در برزیل گفت: ۶۰ هزار هکتار زمین عمدتاً سویا و ذرت از سوی سرمایه گذاران ایرانی کشت میشود و قرار است آن را در قالب زمینهای ۱۰۰ هکتاری توسعه دهیم. بیشترین مزیت این کشور در کشت محصولاتی مانند ذرت، سویا، گندم و جو است که برای کشور هم نیاز است.
وی به واردات سالانه ۱۰۰ هزار تن گوشت منجمد از این کشور اشاره کرد و گفت: گوشتهای کیفی هستند که طبق دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور دامهای زیر ۲ سال کشتار میشوند و امسال به دلیل ورود شرکت پشتیبانی امور دام کشور به خرید دام از داخل، میزان واردات تقریباً نصف شده و به ۴۰ هزار تن رسیده است.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه مازاد تولید سیب در کشور وجود دارد گفت: وزارت جهاد کشاورزی پیگیری میکند که سیب به برزیل صادر کنیم و تلاش ما این است که این صادرات در قالب تهاتر انجام شود.
عامریان همچنین گفت: سالانه حدود ۵۰ میلیارد واردات داریم که ۱۰ درصد آن از کشور برزیل و عمدتاً کالای اساسی است.
وی تاکید کرد که کشور میتواند صادرات کود اوره، متانول و دیگر محصولات پتروشیمی تا ۵ میلیارد دلار به این کشور صادر کند.
شناسه خبر: 107883