رئیس کل بانک مرکزی گفت: قصد داریم همه نیازهای واقعی مردم ایران به ارز را تأمین کنیم و نرخی که در مرکز مبادله ارز و طلا کشف میشود نرخ بازار و نرخ مرجع برای قیمت گذاری خواهد بود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا فرزین در یک بخش خبری اظهار کرد: با توجه به نیاز مردم به اسکناس، در ۶۰۰ صرافی و ۱۵۰ شعبه بانک تلاش کردیم تمام نیازهای مردم به اسکناس تأمین شود؛ اما همانطور که قبلاً قول دادیم مرکز جدیدی تخت عنوان مرکز مبادله ارز و طلا راه اندازی کرده ایم که فردا افتتاح میشود.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: قصد داریم کلیه نیازهای واقعی مردم ایران به ارز را تأمین کنیم و نرخی که در این مرکز کشف میشود نرخ بازار و نرخ مرجع برای قیمت گذاری خواهد بود.
وی ادامه داد: الان نرخی که در بازار کشف میشود به دلیل مسائل انتظاراتی نرخ مورد قبول ما در بانک مرکزی نیست زیرا عوامل انتظاراتی در آن وجود دارد؛ بنابراین سعی کردیم این مرکز راه اندازی شود. این مرکز در ساختمان متشکل ارزی خواهد اما ساختمان جدیدی برای آن خریده ایم که تا پایان سال افتتاح میشود.
فرزین افزود: در این مرکز تالار حواله راه اندازی میکنیم که بخشی از فروش ارز صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، فولاد، صنایع غذایی در مرکز مبادلاتی عرضه خواهد شد و به نیازهای مختلف اختصاص خواهد یافت.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: نرخی که در مرکز شکل میگیرد بر اساس منابع و مصارف ارزی و متغیرهای بنیادی اقتصاد کلان و خارج از انتظارات و حباب خواهد بود؛ هم عرضه کننده هم متقاضی از منابع ارزی استفاده خواهند کرد.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه اظهار کرد: تأمین ارز کالاهای اساسی و تجهیزات پزشکی و بسیاری از نیازهای دیگر را با نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان ادامه میدهیم که از محل فروش نفت و میعانات و گاز تأمین میشود.
وی در مورد ارز اسکناس یا خدماتی هم گفت: باید روش تأمین ارز خدماتی ما متفاوت شود؛ در بانک مرکزی ۶۸ قلم خدمات شناسایی شد که باید ارز مسافرتی، پزشکی و دانشجویی باید در این مرکز تأمین شود.
فرزین افزود: برای تأمین آنها سامانههایی طراحی شده که مردم میتوانند به آن مراجعه کرده و نیاز ارزی خود را اعلام کنند. مستندات توسط دستگاهها بررسی و تأیید و بعد توسط بانک مرکزی تأمین میشود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در بانک مرکزی در شرایط کنونی تلاش خواهیم کرد از کلیه آموزهها و تجریههای کشور در حوزه ارز استفاده کنیم تا نوسانات به حداقل برسد و به ثبات برسیم.