حدود 2.4 میلیون فرانسوی تا پایان 2022 از کمکهای غذایی دولتی استفاده میکردند که سه برابر بیشتر از دهه گذشته است.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از فرانس پرس، براساس مطالعاتی که در هفته جاری انجام شد حدود 2.4 میلیون فرانسوی تا پایان 2022 از کمکهای غذایی دولتی استفاده میکردند که سه برابر بیشتر از دهه گذشته است. بیش از یک سوم آنهایی که از بانک غذایی استفاده میکنند تازه وارد هستند که عمدتاً به دلیل افزایش بیش از اندازه تورم و بالا رفتن قیمت مواد غذایی در 6 ماه گذشته به این تعداد اضافه شده اند.
*فرانسویهای با درآمد متوسط هم به بانک غذا روی آوردند
براساس پژوهشهایی که توسط مؤسسه نظرخواهی SCA انجام شد حتی فرانسویهایی که درآمد متوسطی دارند با افزایش قیمت مواد غذایی در سوپرمارکتها به استفاده از حمایتهای غذایی و بانک غذایی روی آوردهاند، تقریباً 60درصد آنهایی که از بانک غذایی استفاده میکنند حداقل یک یا دو مرتبه در هفته از این بانک استفاده میکنند که نسبت به سال 2020 حدود 6 درصد افزایش پیدا کرده است.
بر اساس این گزارش در حال حاضر هزینه مواد غذایی در فرانسه پس از صورت حساب آب و انرژی بیشترین هزینه را برای مردم فرانسه دارد.
براساس مطالعاتی که روی 1223 نفرانجام شد در دو سال گذشته استفاده از کمکهای غذایی 15 واحد رشد داشته است.
آمارهای لاورنس، چامپیرمدیرعامل بانک غذای فدراسیون فرانسه میگوید که تقاضابرای استفاده از بانک غذا طی سه سال گذشته به واسطه بیماری کرونا و افزایش بیکاری مدام افزایش یافته است.
*افزایش تورم برای دومین ماه متوالی در فرانسه
این آمارها در حالی است که تورم در کشور برای دومین ماه متوالی در فوریه افزایش داشته و به رقم 6.2 درصد رسیده است. علاوه بر آن جنگ بین روسیه و اوکراین هم به هزینه تأمین کالاهای اساسی نظیر گندم افزوده و فشار مضافعی را روی تأمین بودجه سبد غذایی وارد میکند.
وی با بیان اینکه بازنشستهها نیاز به حمایتهای بیشتری دارند، گفت: آنها نیازبه منابع غذایی بیشتری دارند، حتی افرادی که دارای شغل هستند هم قادر به تأمین نیازهای خود نیستند.
آمارهای این مطالعه نشان میدهد در بین 17 درصدی که دارای شغل هستند 60 درصد دارای قرارداد دائمی و 66درصد قرارداد پاره وقت دارند. همچنین بیش از 80 درصد آنهایی که از این کمکهای غذایی استفاده میکنند بیکار یا بازنشسته و یا در مرخصی طولانیمدت استعلاجی و یا اینکه با والدین خود زندگی میکنند.
وی تأکید میکند که تنها بانک غذایی فدراسیون فرانسه نیست که غذابرای نیازمندان تأمین میکند بلکه مؤسسات دیگری نظیر هلالاحمر نیزدر این کار مشارکت دارند.
بانک غذا سالانه132هزارتن محصولات غذایی از خردهفروشیهای بزرگ، صنایع غذایی، کشاورزان و غیره جمعآوری میکند و این محصولات بین اتحادیهها ومراکز ارتباطی توزیع میشود.
تورم در فرانسه در بیشترین سطح خود از سال 1980 تاکنون است. قیمت مصرفکننده سال گذشته افزایش یافت. اما تورم در این کشور کمتر از کشورهای منطقه یورو بود و گفته میشود که این به دلیل حمایتهای دولتی بوده است.
بر اساس این گزارش، شیوع کرونا و جنگ روسیه و اوکراین دو عامل مهمی بود که طی سه سال گذشته هزینه های تولید موادغذایی را افزایش داد و قیمت ها را بالا کشید.
کرونا زنجیره عرضه مواد غذایی را مختل کرد و جنگ روسیه و اوکراین هم قیمت های انرژی را بالا برد، صادرات مواد غذایی هم به دلیل پروتکل های شدید بهداشتی و نیز مواضع سختگیرانه ای که برخی کشورها در قبال صادرات داشتند بیشتر شد.
پایان پیام/