رئیس اتاق بازرگانی ایران ضمن تاکید بر لزوم سرمایه گذاریهای مشترک در ایران و عمان، گفت: دستیابی به تجارت ۳ میلیارد دلاری میان دو کشور در بازه زمانی کوتاه مدت دور از دسترس نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین شافعی امروز در همایش تجاری ایران و عمان که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با بیان اینکه روند رو به رشد مبادلات تجاری ایران و سلطنت عمان نشانگر چشمانداز مثبت در توسعه روابط است، اظهار داشت: گزارشهای آماری نشان میدهد حجم مبادلات تجاری بین دو کشور در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن در مجموع با افزایش ۴۱ درصدی همراه بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: در مدت مذکور میزان صادرات جمهوری اسلامی ایران به سلطنت عمان ۵۱ درصد و واردات ۲۹ درصد رشد داشته است ادامه این روند نشانه آن است که هدف گذاری برای رسیدن به حجم مبادلات تجاری بین دو کشور به سطح ۳ میلیارد دلار در بازه زمانی کوتاه مدت دور از دسترس نیست.
وی تصریح کرد: هرچند که به واسطه تبادل هیئتهای تجاری به صورت منظم و مستمر میان اتاقها شناخت نسبتاً خوبی از ظرفیتهای اقتصاد و تولیدی ایجاد شده اما لازم است به نکاتی در خصوص پیشبرد هر چه بیشتر روابط اقتصادی فیمابین با تکیه بر اجرایی شدن برخی از ظرفیتهای استفاده نشده تاکید شود.
شافعی به حوزه همکاریهای تجاری و مبادلات کالایی اشاره کرد و گفت: هر چند زمینههای متعددی برای صادرات کالا از ایران و عمان و نیز تأمین برخی اقلام مورد نیاز بازار ایران از طریق عمان قابل ذکر است لذا برای اینکه برنامهریزی بلندمدت و پایدار توسعه روابط اقتصادی داشته باشیم باید به سمت سرمایه گذاریهای مشترک در دو کشور حرکت کنیم. در این راستا باید پیگیر فراهم کردن تسهیلات و امکانات لازم برای این امر از سوی دو دولت باشیم همچنین در این ارتباط لازم است اتاقهای مشترک دو کشور به شناسایی پروژههای دارای مزیت نسبی و بررسی جزئیات و عملیاتی شدن این موضوع برنامهریزی لازم را در دستور کار خود قرار دهند.
لزوم توسعه همکاریهای ترانزیتی و بندری
شافعی تصریح کرد: در زمینه صادرات مجدد کالاهای ایرانی از طریق عمان و واردات کالا از عمان آمارها رشد مبادلات اقتصادی را نشان میدهد ولی توسعه همکاریهای ترانزیتی و بندری و استفاده از ظرفیت و مزایای مناطق آزاد دو کشور همچنان به عنوان زیرساختهای لازم برای توسعه فعالیتهای بخش خصوصی مورد توجه جدی است که در این زمینه اقدامات تکمیلی و زیربنایی توسط دو دولت در دو کشور باید صورت پذیرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: در حوزههای معادن، فعالیتهای دانش بنیان، فناوری اطلاعات و … شرکتهای ایرانی دستاوردهای ارزشمندی دارند لذا پیشنهاد میکنیم در همکاری میان شرکتهای ایران و عمان در این بخش مورد توجه جدی قرار گیرد.
شافعی افزود: قطعاً افزایش تبادل هیأتهای تجاری تخصصی و سرمایه گذاری میان دو کشور منجر به توسعه روابط تجاری میان بخشهای خصوصی ایران و عمان میشود و این نیازمند حمایت و پشتیبانی مسئولین دولتی از توافقات انجام گرفته میان بخش خصوصی و همکاری و مساعدت در جهت رفع موانع احتمالی موجود است.
وی اظهار داشت: موضوع گردشگری سلامت یکی از زمینههای عملی همکاری است و همانطور که قبلاً به آن تاکید شده است بخش خصوصی ایران آماده همکاری و ارائه خدمات سلامت به گردشگران کشور عمان است.
شافعی گفت: همچنین در حوزه انرژی، ساخت و احداث نیروگاههای بادی و خورشیدی و تأسیسات آب و فاضلاب یکی از زمینههای جدید همکاری است که امکان بهره گیری از شرکتهای ایران در این بخش کاملاً وجود دارد.
وی افزود: با توجه به شرایط امکان جهشهای مبادلات اقتصادی با سرعت بالا بین دو کشور وجود دارد که امیدوارم این سفر و حضور هیأت تجاری سرفصل جدیدی از مناسبات اقتصادی بین دو کشور را فراهم کند.