اکونومیک 24
11 آذر 1401 - 14:50

جزئیاتی از تلاش شبانه‌روزی برای تکمیل آبرسانی به سنندج/مرکز کردستان از حیث تأمین آب شرب بیمه شد+تصاویر

اتمام عملیات اجرایی انتقال مستقیم آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج و بهره‌برداری از این پروژه توسط ریاست جمهوری، شهر سنندج را از حیث تامین آب شرب باکیفیت ایمن کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته پروژه مهمی در کشور توسط ریاست جمهوری افتتاح شد که با وجود پیچیدگی‌های فنی بسیار، در مدت زمانی که از عمر دولت سیزدهم گذشته، با تلاش شبانه‌روزی متخصصان ایرانی تکمیل شده و کام هموطنان کُرد در استان کردستان را شیرین کرده است.

توجه به مطالبات مردم شریف شهر سنندج پیرامون کیفیت آب شرب طی دهه های اخیر، موجب شد تا پروژه انتقال مستقیم آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج به یکی از مهمترین دغدغه های دولت برای بهبود کیفیت آب شرب  مردم منطقه تبدیل شود.

مسیر پروژه آبرسانی از منابع آبی استان کردستان به شهر سنندج حدود 60 کیلومتر و ارتفاع پمپاژ 480 متر است که در این میان  27 کیلومتر از این مسیر با لوله‌های فولادی به قطرهای 1400 و 1200 میلی‌مترمنشعب شده و با بهره برداری از آن سالانه امکان انتقال 57 میلیون متر‌مکعب آب به تصفیه‌خانه آب شهر سنندج برای جمعیتی معادل 700 هزار نفر، در افق سال 1425، را فراهم خواهد ساخت تا مردم از آب شرب با کیفیت و پایدار بهره‌مند شوند .

این طرح  با بودجه 850 میلیارد تومانی و با بهره گیری از توان 600 نفر از مهندسان، متخصصان و کارگران  بومی در مدت کمتر از دو سال به ثمر نشست.

به گفته مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، اجرای این طرح در دولت سیزدهم شتاب قابل توجهی یافت به گونه‌ای که 80 درصد پیشرفت پروژه مربوط به یک سال گذشته است.

پروژه تصفیه‌خانه سنندج یک پتانسیل بسیار قوی و از نوع پدافند غیرعامل است و وزارت نیرو با ظرفیت بسیار خوبی که‌ در بخش آب شرب سنندج ایجاد کرده این شهر را از حیث تامین آب شرب باکیفیت ایمن کرده، بطوریکه در دوران خشکسالی با بهره برداری از این پروژه هیچ مشکلی برای تامین آب شرب شهر سنندج وجود نخواهد داشت.

گفتنی است در بهره برداری از سامانه های انتقال آب سد آزاد ، سیستم کنترل یکپارچه سامانه انتقال آب و همچنین ایستگاه کاهش فشار از 30 اتمسفر به 2  اتمسفر برای اولین بار در دیسپاچینگ انتقال آب کشور طراحی و راه اندازی شده که در نوع خود کم نظیر است .

در این سیستم ، اپراتور بر اساس برنامه منابع و مصارف تعریف شده در پروژه میزان دبی مورد نیاز هر بخش از سامانه اعم از انشعابات ، تصفیه خانه شهر سنندج و سد قوچم را طی یک جدول به سیستم کنترل وارد نموده و سیستم به صورت اتوماتیک وارد عمل می شود .

طراحی ، ساخت ، نصب ، راه اندازی و بهره برداری این پروژه به طور کامل توسط متخصصان ، کارشناسان و کارخانه های داخلی انجام شده است .

دلایل انتقال مستقیم آب به تصفیه خانه سنندج

  • کاهش کیفیت آب مخزن سد قشلاق در طول دوره های پاییز و زمستان
  • پدافند غیرعامل و دارا بودن دو منبع برای تغذیه تصفیه خانه آب شهر سنندج
  • کاهش متوسط آورد سالانه رودخانه قشلاق در سال های اخیر
  • عبور جاده ترانزیت سنندج به دیواندره  از مجاورت مخزن سد قشلاق و احتمال بروز مخاطرات برای مخزن
  • جلوگیری از برداشت آب در طول مسیر رهاسازی جریان

اهداف طرح

  • امکان انتقال 57 میلیون متر مکعب آب در سال
  • ارتقای کیفی آب شرب شهر و تأمین آب شرب 40 درصد از جمعیت استان کردستان
  • امکان  تأمین نیاز آب شهری بیش از 700 هزار نفر در افق 1425  و همچنین نیاز روستاهای میانی مسیر انتقال
  • اشتغال زایی، بصورت مستقیم و غیر مستقیم       

قطعه بندی مسیر اولیه

شرکت مدیریت منابع آب ایران ,

تصاویری از تلاش شبانه‌روزی برای تکمیل آبرسانی به سنندج در ادامه آورده شده است.

شرکت مدیریت منابع آب ایران , شرکت مدیریت منابع آب ایران , شرکت مدیریت منابع آب ایران , شرکت مدیریت منابع آب ایران , شرکت مدیریت منابع آب ایران , شرکت مدیریت منابع آب ایران , شرکت مدیریت منابع آب ایران ,

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 893123

مهمترین اخبار اقتصادی: