نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) در بین مردم به عنوان نماد الکترونیکی تضمین کننده فروشگاههای اینترنتی شناخته میشود اما با این وجود مشاهده شده برخی از فروشگاههای اینترنتی با وجود داشتن اینماد، اقدام به کلاهبردای میکنند و با وجود دریافت پول از خریدار کالایی تحویل نمیدهند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یکی از مؤثرترین عوامل برای ایجاد یک فضای امن تجارت الکترونیک ساماندهی سایتهای تجاری در کشور است.
از طرف دیگر استفاده از نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) میتواند نقش مهمی در اطمینان بخشی به مردم در این حوزه داشته باشد به نحوی که هم مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت با اطمینان از این فروشگاهها خرید کنند و هم فروشگاهها به تعهدات خود در قبال آنان عمل کنند و حقوق مصرفکنندگان را به رسمیت بشناسند.
نماد اعتماد الکترونیکی که به (اینماد) معروف است به عنوان نشانهای از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است، به عنوان تاییدیه به فروشگاههای اینترنتی داده می شود. در واقع اینماد نشانهای نمادین است که منحصرا توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر میشود و به کسب و کارهای مجازی مجاز با هدف ساماندهی، احراز هویت و صلاحیت اعطا میشود.
محمدجواد هادی، معاون تسهیل تجاری و توسعه کاربردهای مرکز توسعه تجارت الکترونیکی هم در رابطه با نماد اعتماد الکترونیکی گفته است: هدف اصلی از الزام قانون نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) ساماندهی فضای تجارت الکترونیکی، جلوگیری از فعالیتهای غیرقانونی، کلاهبرداریهای اینترنتی، عرضه کالاهای قاچاق، ممنوعه و غیره است.
اما با وجود اینکه برخی از سایتهای فروش کالا به صورت اینترنتی، دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند باز هم شاهد بروز تخلفاتی هستیم که این مساله موجب کاهش اعتماد به (اینماد) و بروز مشکلاتی برای افرادی که براساس اعتماد به اینماد اقدام به خرید از یک فروشگاه اینترنتی کردهاند میشود.
به گزارش فارس، یکی از مشکلات بهوجود آمده برای خریداران از فروشگاههای اینترنتی که در سامانه «فارس من» نیز به ثبت رسیده است خریدی اینترنتی از شرکتی فعال در فضای مجازی و دارای نماد اعتماد الکترونیکی است که این شرکت با شعار (مرکز فروش امن اقساطی ایران) اقدام به فعالیت در فضای مجاز کرده است.
«فارس من»براساس گزارش ثبت شده در سامانه (فارس من)، مشتریان بعد از خرید از یک فروشگاه مجازی و باوجود پرداخت وجه با گذشت چند ماه موفق به دریافت کالای خریداری شده نشدهاند.
از نکات قابل ذکر توسط مخاطبان این است که پس از شکایت از این فروشگاه اینترنتی نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) از این فروشگاه اینترنتی گرفته شده است اما مخاطبان در زمان خرید با توجه به اعتماد به نماد اعتماد الکترونیکی از این فروشگاه اینترنتی خرید کردهاند.
براین اساس، خریداران از فروشگاههای اینترنتی این سوال را از مسئولان مربوطه مطرح میکنند که اگر نماد اعتماد الکترونیکی ابزاری برای دادن اطمینان خاطر به مردم برای خرید از فروشگاههای اینترنتی است به چه دلیل کارایی لازم را ندارد؟ و اگر این نماد از کارایی لازم برخوردار نیست به چه دلیل به فروشگاههای اینترنتی این نماد اعطا میشود؟
به گزارش فارس، سوال مخاطبان سامانه فارس من از مسئولان مرکز توسعه تجارت الکترونیکی این است که آیا نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) تضمین کننده فروشگاههای مجازی و تضمین کننده جلوگیری از کلاهبردای توسط این فروشگاهها است و آیا این نماد میتواند تضمین کننده پول مردم باشد؟
انتهای پیام/
شناسه خبر: 265367