مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر با اشاره به اینکه برای ارتقای ایمنی آبراهه اروند فعالیتهای قابل قبولی انجام شده است، گفت: تاکنون 185 شناور مغروقه از اروند و کارون خارج شده است و 10 فروند شناور مغروقه مهم دیگر باقی مانده است که در برنامه خارج سازی سال 1402 قرار دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازدید اصحاب رسانه از بندر خرمشهر و طرحهای توسعه این بندر بعدازظهر امروز انجام شد.
در این مراسم نورالله اسعدی، مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه فعالیتهای زیادی برای ارتقای ایمنی آبراهه اروند انجام شده است، اظهار داشت: تاکنون 185 شناور مغروقه از اروند و کارون خارجسازی شده است که 55 فروند آن در اروند بود.
وی افزود: در حوزه خارجسازی شناورها سال گذشته 6 فروند مغروقه خارجسازی شد و برنامه ریزی کردهایم سال آینده 10 فروند شناور مغروقه مهم خارجسازی شود.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر با بیان اینکه طرف عراقی تاکنون برای خارجسازی این مغروقهها اقدام خاصی انجام نداده است، گفت: برای خارج کردن این مغروقهها موضوع در کمیته مبحث مدیریت سواحل و بنادر بررسی میشود.
وی افزود: ظرفیت بندر خرمشهر امروز 11 میلیون تن است، پروژه احداث کانتینری به ظرفیت 500 هزار TEU کانتینر در سال دنبال شد. این بندر 15 هکتار مساحت دارد.
اسعدی گفت: در حال حاضر ظرفیت اسمی بندر خرمشهر 10 هزار تن است.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر ادامه داد: در حال حاضر هفتهای چهار سرویس رفت و برگشت در قالب شناور مسافری بین کویت و خرمشهر تردد داریم. ظرفیت ترمینال 2 هزار مسافر در روز است و ظرفیت کشتیهای مسافری 220 نفر است.
وی با بیان اینکه در بندر خرمشهر انواع مدلهای حمل و نقل فعال است، اظهار داشت: در 9 ماهه امسال 28 درصد رشد واردات شامل 182 هزار تن و 17 درصد در حوزه کانتینر رشد داشتهایم، همچنین تخلیه و بارگیری کانتینر 2 درصد رشد داشته است.
اسعدی عنوان کرد: بندر خرمشهر تا ورودی دریا 62 مایل دریایی فاصله دارد که 115 کیلومتر فاصله است که در این باره ایمنسازی آبراههها را دنبال کردهایم.
وی اظهار داشت: در موضوع مقابلهنامه کار دریایی در سه سال گذشته 79 مورد شکایت خدمه از 42 فروند شناور مترتب داشتیم که حل و فصل شده است.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر بیان کرد: پیگیری تخفیف 30 درصدی سود بازرگانی برای همه کالاها در بندر خرمشهر دنبال شد که مقرر شد از طریق کمیسیون اقتصادی مجلس پیگیری شود که این مورد نیاز به چانهزنی زیاد دارد.
اسعدی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در قالب لایروبی اروند بیان کرد: طرف ایرانی آمادگی لازم را دارد اما طرف عراقی همکاری نمیکند اگر بخواهیم با عمق منفی 6 متر آبخور داشته باشیم 11 میلیون متر مکعب لایروبی لازم است و اگر بخواهیم منفی 9 متر آبخور داشته باشیم 90 میلیون متر مکعب لایروبی لازم است.
وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس در مورد کالاهای متروکه بندر خرمشهر گفت: این کالاهای متروکه کاهش یافته است اما به همکاری سازمان املاک تملیکی نیاز دارد که این کالاها شامل لاستیک، خودرو و پارچه است.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر همچنین اظهار داشت: آمادگی لازم برای واردات خودرو داریم، انبار و پسکرانههای مناسبی در این حوزه بندر دارد.
پایان پیام/